Afrika’da Rize adına 11 su kuyusu açıldı

Dünya 26.04.2019 - 18:31, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3361+ kez okundu.
 

Afrika’da Rize adına 11 su kuyusu açıldı

RİZE’de hayırseverlerin katkısı ile 'Bir Damla Hayat Su Kuyusu' projesi için toplanan yardımlarla Moritanya’da Rize adına açılan 11 su kuyularından birine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adı verildi.   Rize il ve ilçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Rize il ve ilçe şubelerinin öncülüğünde Rize’de hayırseverlerden toplanan bağışlarla Afrika’da su kuyusu açıldı. 'Bir Damla Hayat Su Kuyusu' projesi için toplanan 700 bin TL bağışla, Moritanya halkı suya kavuştu. Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı ile Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen programla 11 su kuyusu açılarak bağışlar Moritanya halkına ulaştırılmış oldu. Açılan su kuyusu ve çeşmelere ise Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Zavendikli Mustafa Hoca, Çayeli, Kalkandere,Güneysu, Derepazarı, İyidere, Pazar-Hemşin, Ardeşen-Çamlıhemşin, İkizdere-Fındıklı isimleri verildi.   Rize Müftüsü İsmail Yalçın hayırseverlerin bağışlarının yerine ulaştığını belirtti. Yalçın, "Türkiye Diyanet Vakfı’mızın gönül coğrafyamızla kardeşlik köprüleri kurmak, bir damla suya hasret insanların yüzünü güldürmek, kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların temiz su ihtiyacını karşılayacak uzun ömürlü su kuyuları oluşturmak maksadıyla başlattığı proje kapsamında hayırsever Rizeli kardeşlerimizin destekleriyle Moritanya'da ilimiz adına yapımı tamamlanan 11 su kuyusunun açılışını gerçekleştirdik. Yaptığınız yardımların kabulünü Yüce Allah'tan temenni ve niyaz ederiz” dedi.  

RİZE’de hayırseverlerin katkısı ile 'Bir Damla Hayat Su Kuyusu' projesi için toplanan yardımlarla Moritanya’da Rize adına açılan 11 su kuyularından birine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adı verildi.

 

Rize il ve ilçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Rize il ve ilçe şubelerinin öncülüğünde Rize’de hayırseverlerden toplanan bağışlarla Afrika’da su kuyusu açıldı. 'Bir Damla Hayat Su Kuyusu' projesi için toplanan 700 bin TL bağışla, Moritanya halkı suya kavuştu. Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı ile Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen programla 11 su kuyusu açılarak bağışlar Moritanya halkına ulaştırılmış oldu. Açılan su kuyusu ve çeşmelere ise Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Zavendikli Mustafa Hoca, Çayeli, Kalkandere,Güneysu, Derepazarı, İyidere, Pazar-Hemşin, Ardeşen-Çamlıhemşin, İkizdere-Fındıklı isimleri verildi.

 

Rize Müftüsü İsmail Yalçın hayırseverlerin bağışlarının yerine ulaştığını belirtti. Yalçın, "Türkiye Diyanet Vakfı’mızın gönül coğrafyamızla kardeşlik köprüleri kurmak, bir damla suya hasret insanların yüzünü güldürmek, kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların temiz su ihtiyacını karşılayacak uzun ömürlü su kuyuları oluşturmak maksadıyla başlattığı proje kapsamında hayırsever Rizeli kardeşlerimizin destekleriyle Moritanya'da ilimiz adına yapımı tamamlanan 11 su kuyusunun açılışını gerçekleştirdik. Yaptığınız yardımların kabulünü Yüce Allah'tan temenni ve niyaz ederiz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi