AZERİ BÜYÜKELÇİ RİZE'DE KONUŞTU.

23.01.2020 - 16:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2947+ kez okundu.
 

AZERİ BÜYÜKELÇİ RİZE'DE KONUŞTU.

Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İBRAHİM RTEÜ’de “Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dış Politikası” konulu konferans verdi. Yoğun bir katılımın olduğu konferans büyük ilgi gördü.       Konferans öncesi Üniversite Hatıra defterini imzalayan Büyükelçi Hazar İbrahim ve beraberindeki heyeti Rektörlük Makamında ağırladı. RTEÜ Kampüsündeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Konferans Salonunda düzenlenen programda Azerbaycan Cumhuriyetinin Dış Politikası konusu konuşuldu.  Konferansta Azerbaycan'ın dış politikasını ülke sınırlarının bütünlüğü, komşu ülkelerle olan diyaloğu ve dünyadaki barışa katkı olmak üzere üç temel unsur üzerine kurduğunu kaydeden İbrahim, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin de "kardeşlik" çizgisinde ilerlediğini belirtti. Türkiye ile duygusal bağın ötesinde eğitim, kültür, proje, savunma, ekonomi gibi birçok alanda ortak çalışmaya imza attıklarını vurgulayan Hazar İBRAHİM, Türkiye ve Azerbaycan’ın bir arada olmasının Türk dünyasının birlikteliği anlamına geldir. Türkiye ve Azerbaycan İki Devlet tek millettir’dedi.            Konuşmanın devamında Büyükelçi Hazar İbrahim katılımcıların sorularını yanıtladı. Konferans sonunda programa katkıları dolayısıyla RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,  Büyükelçi Hazar İbrahim’e günün anısına Üniversitemiz şilti sunarken, Büyükelçi de Rektörümüze plaket takdiminde bulundu. Programa Vali Kemal Çeber, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, Azerbaycan Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Necibe Necibova, akademisyenler ile idari personel katıldı.  

Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İBRAHİM RTEÜ’de “Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dış Politikası” konulu konferans verdi. Yoğun bir katılımın olduğu konferans büyük ilgi gördü. 

    
Konferans öncesi Üniversite Hatıra defterini imzalayan Büyükelçi Hazar İbrahim ve beraberindeki heyeti Rektörlük Makamında ağırladı. RTEÜ Kampüsündeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Konferans Salonunda düzenlenen programda Azerbaycan Cumhuriyetinin Dış Politikası konusu konuşuldu. 


Konferansta Azerbaycan'ın dış politikasını ülke sınırlarının bütünlüğü, komşu ülkelerle olan diyaloğu ve dünyadaki barışa katkı olmak üzere üç temel unsur üzerine kurduğunu kaydeden İbrahim, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin de "kardeşlik" çizgisinde ilerlediğini belirtti. Türkiye ile duygusal bağın ötesinde eğitim, kültür, proje, savunma, ekonomi gibi birçok alanda ortak çalışmaya imza attıklarını vurgulayan Hazar İBRAHİM, Türkiye ve Azerbaycan’ın bir arada olmasının Türk dünyasının birlikteliği anlamına geldir. Türkiye ve Azerbaycan İki Devlet tek millettir’dedi.  

      
  Konuşmanın devamında Büyükelçi Hazar İbrahim katılımcıların sorularını yanıtladı. Konferans sonunda programa katkıları dolayısıyla RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,  Büyükelçi Hazar İbrahim’e günün anısına Üniversitemiz şilti sunarken, Büyükelçi de Rektörümüze plaket takdiminde bulundu. Programa Vali Kemal Çeber, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, Azerbaycan Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Necibe Necibova, akademisyenler ile idari personel katıldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi