BAKAN'DAN RİZE'DEKİ ŞÜPHELİ KORONAVİRÜSLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Sağlık 20.02.2020 - 09:22, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2095+ kez okundu.
 

BAKAN'DAN RİZE'DEKİ ŞÜPHELİ KORONAVİRÜSLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rize Devlet Hastanesi'nde koronavirüs şüphesiyle tutulan hastanın tüm testlerinin tamamlandığı ve koronavirüse rastlanmadığını açıkladı. Bakan Koca'nın açıklaması şöyle:   Koronavirüs şüphesiyle Rize Devlet Hastanesi’nde gözlem altında tutulan hastanın testleri tamamlandı. Ankara Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda incelenen numunelerde hastanın Koronavirüs değil mevsimsel grip olduğu anlaşıldı. Hastamız bugün taburcu edilecek. Bir açıklamada  Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa TEPE'den geldi.   Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize'de coronavirüs şüphesiyle müşahede altına alınan hastada mevsimsel grip olduğunun anlaşıldığını ve hastanın bugün taburcu edileceğini söyledi. Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, “Söz konusu hastamız 10 kişilik bir grup ile Tayland’a gitmiştir. Üç gün önce İstanbul üzerinden ilimize gelmiştir. 19 Şubat 2020 saat 03.00 sularında baş, boğaz ağrısı gibi belirtilerle Rize Devlet Hastanesi acil servisine başvurmuştur.” dedi. Hasta riskli bölgeye seyahat öyküsü olduğundan ve grip benzeri bir tablo ile de bize başvurduğundan her tür olası bir ihtimale karşı izole bir ortamda gözlem altına aldıklarını belirten Tepe,” şunları kaydetti: “Hastamızdan gerekli numuler alındı ve Sağlık Bakanlığımızla görüşülerek, Ankara’ya gönderilmiştir. Rize Devlet Hastanesi’nde gözlem altında tuttuğumuz hastanın testleri tamamlanarak, Ankara Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda incelenen numunelerde hastanın Koronavirüs değil mevsimsel grip olduğu anlaşılmıştır.” Tepe, “Hastanın bugün taburcu edileceğini söyleyerek, bu süreçte hastaya ait gizli tutulması gereken bilgi ve belgeleri kendi sosyal medya hesabından paylaşmak suretiyle hem hasta mahremiyetini gözetmeyen hem de kamuoyunun mevcut endişesini gereksiz yere arttıran sağlık personelleri hakkında ivedi olarak idari soruşturma açılmıştır. Özetle ilimizde kesin olarak herhangi coranavirüs vakası ve şüphesi olmadığını söyleyen Tepe, vatandaşlarımıza yine de mümkün mertebe her tür gripten korunmak amacıyla sık sık el yıkamalarını, mümkün mertebe kapalı ve kalabalık alanlarda bulunmalarını konularında uyardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rize Devlet Hastanesi'nde koronavirüs şüphesiyle tutulan hastanın tüm testlerinin tamamlandığı ve koronavirüse rastlanmadığını açıkladı.


Bakan Koca'nın açıklaması şöyle:
 

Koronavirüs şüphesiyle Rize Devlet Hastanesi’nde gözlem altında tutulan hastanın testleri tamamlandı. Ankara Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda incelenen numunelerde hastanın Koronavirüs değil mevsimsel grip olduğu anlaşıldı. Hastamız bugün taburcu edilecek.


Bir açıklamada  Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa TEPE'den geldi.

 

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize'de coronavirüs şüphesiyle müşahede altına alınan hastada mevsimsel grip olduğunun anlaşıldığını ve hastanın bugün taburcu edileceğini söyledi.


Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, “Söz konusu hastamız 10 kişilik bir grup ile Tayland’a gitmiştir. Üç gün önce İstanbul üzerinden ilimize gelmiştir. 19 Şubat 2020 saat 03.00 sularında baş, boğaz ağrısı gibi belirtilerle Rize Devlet Hastanesi acil servisine başvurmuştur.” dedi.


Hasta riskli bölgeye seyahat öyküsü olduğundan ve grip benzeri bir tablo ile de bize başvurduğundan her tür olası bir ihtimale karşı izole bir ortamda gözlem altına aldıklarını belirten Tepe,” şunları kaydetti:


“Hastamızdan gerekli numuler alındı ve Sağlık Bakanlığımızla görüşülerek, Ankara’ya gönderilmiştir. Rize Devlet Hastanesi’nde gözlem altında tuttuğumuz hastanın testleri tamamlanarak, Ankara Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda incelenen numunelerde hastanın Koronavirüs değil mevsimsel grip olduğu anlaşılmıştır.”


Tepe, “Hastanın bugün taburcu edileceğini söyleyerek, bu süreçte hastaya ait gizli tutulması gereken bilgi ve belgeleri kendi sosyal medya hesabından paylaşmak suretiyle hem hasta mahremiyetini gözetmeyen hem de kamuoyunun mevcut endişesini gereksiz yere arttıran sağlık personelleri hakkında ivedi olarak idari soruşturma açılmıştır.


Özetle ilimizde kesin olarak herhangi coranavirüs vakası ve şüphesi olmadığını söyleyen Tepe, vatandaşlarımıza yine de mümkün mertebe her tür gripten korunmak amacıyla sık sık el yıkamalarını, mümkün mertebe kapalı ve kalabalık alanlarda bulunmalarını konularında uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi