Başkan Eroğlu: Sıfır atıkla yarınları kurtarmaya bugünden başlayalım

Karadeniz 15.11.2019 - 07:45, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2323+ kez okundu.
 

Başkan Eroğlu: Sıfır atıkla yarınları kurtarmaya bugünden başlayalım

TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Her Şey Döner Dünya Dönmez" isimli Türkiye, İtalya, İspanya, Letonya, Litvanya ve Slovakya'dan birer okul ile işbirliği yapılan proje kapsamında Fatih İlkokulu'nda öğrencilerle buluştu. Tokat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü merkezdeki okullarda geri dönüşümle ilgili öğrencilere eğitim seminerlerine devam ediyor. Uluslararası Geri Dönüşüm faaliyetleri kapsamında ilk olarak Fatih ilkokulunda düzenlenen geri dönüşüm ve Sıfır Atık eğitim semineri programına katılan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da, öğrencilere temiz çevre, temiz şehir ve sıfır atık konusunda bilgiler verdi. Başkan Eroğlu konuşmasında, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin takdirleri ve himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesine destek olmak ve Tokat'ta yaygınlaştırmak için belediye olarak seminerlere devam edecek. Ambalaj atıklarının yani kağıt, karton, metal, cam, plastik türevli atıkların ayrı toplanması için Çevre lisanslı Ambalaj Atığı Toplama Firması ile işbirliği içerisinde bulunmaktayız. Muhtelif noktalara 50 adet mavi renkli geri dönüşüm konteyner,  53 adet şişe görünümlü sepet ve 107 adet hacimli tel örgü kafes yerleştirdik. Çevre lisanslı firma tarafından ambalaj atıklarını ayrı toplayan okullarımızdan, kurum-kuruluşlarımızdan atıklar toplanmakta ve türlerine göre ayrılarak geri dönüşüm tesisine nakledilmektedir. Sıfır atık projesinin hayata geçirildiği son üç yılda 5 milyon 433 bin 164 kilo karışık ambalaj atığı toplanarak geri dönüşümü sağlanmıştır" dedi.    'ATIK TOPLAMA YARIŞMALARI DEVAM EDİYOR' Atık pil toplama yarışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Eroğlu, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızda atık pil toplama bilinci oluşturmak için 'Ödüllü Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması'nın 6'ncısını düzenliyoruz. Yeni eğitim öğretim dönemi için 7000 adet şeffaf atık pil kutusu temini yaparak çevre eğitimi verdiğimiz çocuklarımıza dağıtımını yapmaktayız. Okullarımızın yoğun ilgi gösterdiği bu çalışmamız neticesinde atık pillerin çöpe veya doğaya atılmasını önlemeye çalışmaktayız. Sıfır atık projesinin hayata geçirildiği son üç yılda 6 bin 243,4 kilo atık pil toplanarak bertaraf edilmiştir" diye konuştu.  

TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Her Şey Döner Dünya Dönmez" isimli Türkiye, İtalya, İspanya, Letonya, Litvanya ve Slovakya'dan birer okul ile işbirliği yapılan proje kapsamında Fatih İlkokulu'nda öğrencilerle buluştu. Tokat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü merkezdeki okullarda geri dönüşümle ilgili öğrencilere eğitim seminerlerine devam ediyor. Uluslararası Geri Dönüşüm faaliyetleri kapsamında ilk olarak Fatih ilkokulunda düzenlenen geri dönüşüm ve Sıfır Atık eğitim semineri programına katılan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da, öğrencilere temiz çevre, temiz şehir ve sıfır atık konusunda bilgiler verdi. Başkan Eroğlu konuşmasında, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin takdirleri ve himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesine destek olmak ve Tokat'ta yaygınlaştırmak için belediye olarak seminerlere devam edecek. Ambalaj atıklarının yani kağıt, karton, metal, cam, plastik türevli atıkların ayrı toplanması için Çevre lisanslı Ambalaj Atığı Toplama Firması ile işbirliği içerisinde bulunmaktayız. Muhtelif noktalara 50 adet mavi renkli geri dönüşüm konteyner,  53 adet şişe görünümlü sepet ve 107 adet hacimli tel örgü kafes yerleştirdik. Çevre lisanslı firma tarafından ambalaj atıklarını ayrı toplayan okullarımızdan, kurum-kuruluşlarımızdan atıklar toplanmakta ve türlerine göre ayrılarak geri dönüşüm tesisine nakledilmektedir. Sıfır atık projesinin hayata geçirildiği son üç yılda 5 milyon 433 bin 164 kilo karışık ambalaj atığı toplanarak geri dönüşümü sağlanmıştır" dedi. 

 

'ATIK TOPLAMA YARIŞMALARI DEVAM EDİYOR' Atık pil toplama yarışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Eroğlu, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızda atık pil toplama bilinci oluşturmak için 'Ödüllü Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması'nın 6'ncısını düzenliyoruz. Yeni eğitim öğretim dönemi için 7000 adet şeffaf atık pil kutusu temini yaparak çevre eğitimi verdiğimiz çocuklarımıza dağıtımını yapmaktayız. Okullarımızın yoğun ilgi gösterdiği bu çalışmamız neticesinde atık pillerin çöpe veya doğaya atılmasını önlemeye çalışmaktayız. Sıfır atık projesinin hayata geçirildiği son üç yılda 6 bin 243,4 kilo atık pil toplanarak bertaraf edilmiştir" diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi