BEKAROĞLU SORDU. HAZİNE EMEKLİ AYLIKLARINA MI GÖZ DİKTİ.

Siyaset 20.07.2020 - 13:52, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2850+ kez okundu.
 

BEKAROĞLU SORDU. HAZİNE EMEKLİ AYLIKLARINA MI GÖZ DİKTİ.

Hazinenin yaklaşık bir buçuk yıldır Sosyal Güvenlik Kurumuna ödemesi gereken Sosyal Güvenlik primi devlet katkısı, sağlık primi devlet katkısı gibi bazı katkı paylarını ödemediğinin ortaya çıkması akıllara, “Hükümet emekli aylıklarına mı göz dikti?” sorusunu getirdi. Hazine’nin SGK’ya katkı payı ödemelerini yapmamayı sürdürmesi halinde sosyal güvenlik sisteminde yer alan açıkların kapatılamaz hale geleceğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bekaroğlu, Hazine’nin SGK’ya katkı paylarını ödememesinin nedenini sordu. Bu durumun devam etmesi halinde yakın gelecekte emekli aylık ödemeleri ile sağlık/tedavi hizmetlerinin ücretlerinin ödenmesinde sorun yaşanmasına ve kısıtlılıkların uygulanmasına neden olmaması için gerekli kaynağın ne şekilde sağlanacağını ve Sosyal Güvenlik Kurumunun finansman açığının ulaştığı tutarı soran Bekaroğlu’na, Bakan Selçuk’un ne cevap vereceği merak ediliyor.

Hazinenin yaklaşık bir buçuk yıldır Sosyal Güvenlik Kurumuna ödemesi gereken Sosyal Güvenlik primi devlet katkısı, sağlık primi devlet katkısı gibi bazı katkı paylarını ödemediğinin ortaya çıkması akıllara, “Hükümet emekli aylıklarına mı göz dikti?” sorusunu getirdi.


Hazine’nin SGK’ya katkı payı ödemelerini yapmamayı sürdürmesi halinde sosyal güvenlik sisteminde yer alan açıkların kapatılamaz hale geleceğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, konuyu TBMM gündemine taşıdı.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bekaroğlu, Hazine’nin SGK’ya katkı paylarını ödememesinin nedenini sordu.


Bu durumun devam etmesi halinde yakın gelecekte emekli aylık ödemeleri ile sağlık/tedavi hizmetlerinin ücretlerinin ödenmesinde sorun yaşanmasına ve kısıtlılıkların uygulanmasına neden olmaması için gerekli kaynağın ne şekilde sağlanacağını ve Sosyal Güvenlik Kurumunun finansman açığının ulaştığı tutarı soran Bekaroğlu’na, Bakan Selçuk’un ne cevap vereceği merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi