Bolu'da, 'Covid-19 Psikososyal Destek Hattı' kuruldu

Karadeniz 01.04.2020 - 15:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1763+ kez okundu.
 

Bolu'da, 'Covid-19 Psikososyal Destek Hattı' kuruldu

BOLU'da koronavirüs tedbirleri kapsamında evinde kalarak kendini izole eden ve süreçten etkilenenler için 'Covid-19 Psikososyal Destek Hattı' kuruldu. Hattı arayan vatandaşlara, 2 psikolog, 1 çocuk gelişimci ve 1 sosyal hizmet uzmanı tarafından psikolojik destek veriliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşların süreçten psikolojik olarak etkilenmemesi için Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.   Çalışma kapsamında evinde kalarak kendilerini izole eden ve süreçten etkilenen vatandaşlara psikolojik destek sağlamak için Covid-19 Psikososyal Destek Hattı kuruldu. Refika Baysal Sağlıklı Hayat Merkezi'nde kurulan Covid-19 Psikososyal Destek Hattı'nda görevli 2 psikolog, 1 çocuk gelişimci ve 1 sosyal hizmet uzmanı hafta içi saat 08.30 ile 17.00 saatleri arasında görev yapıyor. 0374 217 44 14 numaralı hattı arayan vatandaşlara stresle başa çıkma, baş etme becerilerini artırma ve Covid-19'un ailede bulunan çocuklara nasıl anlatılması gerektiğine yönelik bilgiler veriliyor. Ayrıca süreçte yaşanılan kaygı sonucu arayan vatandaşlara da psikolojik destek sağlanıyor. Psikososyal Destek Hattı'yla ilgili bilgiler veren Sosyal Çalışmacı Hicret Betül Kılıç, "Covid-19 her yaş grubunu fiziksel ve ruhsal olarak etkiliyor. Bu hastalıktan korunmak için hem sağlık çalışanları hem de toplum olarak bütün önlemlere özveriyle uymaya çalışıyoruz. Bu noktada ruh sağlığımız da süreçten etkileniyor. Ruh sağlığımız ile bağışıklık sistemimizin birbiriyle ilişkili olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda stres ile başa çıkma ve kaygıyı yönetme becerilerimizi artırmak için önlemler almamız gerekiyor” dedi. Vatandaşlara destek vermek için hattın kurulduğunu bildiren Kılıç, açıklamasına şöyle devam etti: “Bununla ilgili olarak her kesimden vatandaşımıza destek vermek amacıyla Psikososyal Destek Hattı kuruldu. Burada yaptığımız görüşmelerde, salgın sürecinde ortaya çıkabilecek tepkiler neler? Bu verdiğimiz tepkiler normal mi? Yoksa anormal mi? Bunun farkına varabilmeyi amaçlıyoruz. Kendimizi bu süreçte iyi hissetmek için evimizde ailemizle, çocuklarımızla neler yapabilirizi konuşmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımıza Covid 19'u nasıl anlatabiliriz, onları korkuya kaptırmadan nasıl açıklamamız gerekiyor bunu konuşacağız." 

BOLU'da koronavirüs tedbirleri kapsamında evinde kalarak kendini izole eden ve süreçten etkilenenler için 'Covid-19 Psikososyal Destek Hattı' kuruldu. Hattı arayan vatandaşlara, 2 psikolog, 1 çocuk gelişimci ve 1 sosyal hizmet uzmanı tarafından psikolojik destek veriliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşların süreçten psikolojik olarak etkilenmemesi için Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

 

Çalışma kapsamında evinde kalarak kendilerini izole eden ve süreçten etkilenen vatandaşlara psikolojik destek sağlamak için Covid-19 Psikososyal Destek Hattı kuruldu. Refika Baysal Sağlıklı Hayat Merkezi'nde kurulan Covid-19 Psikososyal Destek Hattı'nda görevli 2 psikolog, 1 çocuk gelişimci ve 1 sosyal hizmet uzmanı hafta içi saat 08.30 ile 17.00 saatleri arasında görev yapıyor. 0374 217 44 14 numaralı hattı arayan vatandaşlara stresle başa çıkma, baş etme becerilerini artırma ve Covid-19'un ailede bulunan çocuklara nasıl anlatılması gerektiğine yönelik bilgiler veriliyor. Ayrıca süreçte yaşanılan kaygı sonucu arayan vatandaşlara da psikolojik destek sağlanıyor. Psikososyal Destek Hattı'yla ilgili bilgiler veren Sosyal Çalışmacı Hicret Betül Kılıç, "Covid-19 her yaş grubunu fiziksel ve ruhsal olarak etkiliyor. Bu hastalıktan korunmak için hem sağlık çalışanları hem de toplum olarak bütün önlemlere özveriyle uymaya çalışıyoruz. Bu noktada ruh sağlığımız da süreçten etkileniyor. Ruh sağlığımız ile bağışıklık sistemimizin birbiriyle ilişkili olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda stres ile başa çıkma ve kaygıyı yönetme becerilerimizi artırmak için önlemler almamız gerekiyor” dedi. Vatandaşlara destek vermek için hattın kurulduğunu bildiren Kılıç, açıklamasına şöyle devam etti: “Bununla ilgili olarak her kesimden vatandaşımıza destek vermek amacıyla Psikososyal Destek Hattı kuruldu. Burada yaptığımız görüşmelerde, salgın sürecinde ortaya çıkabilecek tepkiler neler? Bu verdiğimiz tepkiler normal mi? Yoksa anormal mi? Bunun farkına varabilmeyi amaçlıyoruz. Kendimizi bu süreçte iyi hissetmek için evimizde ailemizle, çocuklarımızla neler yapabilirizi konuşmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımıza Covid 19'u nasıl anlatabiliriz, onları korkuya kaptırmadan nasıl açıklamamız gerekiyor bunu konuşacağız." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi