BU KEZ DE İKİZDERE'YE BAĞLANTI TÜNELİ İSTİYORLAR

Rize 20.06.2020 - 13:47, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3083+ kez okundu.
 

BU KEZ DE İKİZDERE'YE BAĞLANTI TÜNELİ İSTİYORLAR

SALVADERDEN SALARHA IKIZDERE TÜNELI IÇIN  AÇIK MEKTUP Salarha vadisi - ikizdere tüneline sıra tüneller gibi bakılmamalı, bölgesel katma değerleriyle ele alınmalıdır. Bu tüneli dün büyüklerimiz çokça konuşup dillendirmiş ve bazı çalışmalar yapılmış olsa da dünün şartları, bugünün bölgesel  avantajları böylesine oluşmamıştı. Geçmişte bölgesel ulaşım kolaylığı, metraj avantajları vb. konular konuşuluyor, tünel talebi bu yönüyle ele alınıyor, amortisman hesapları yapılıyordu. Siyasilerin gündeme almaları için çokça avantajlar sıralanamıyordu ve böylece söylemden öteye geçilemiyor, yapımı için ciddî adımlar atılamıyordu. Dün salarha-ikizdere tüneli tek taraflı söylem ve beklentilerle gündeme getirilirken, bu günün şartları ve beklentileri çok daha farklı boyutta olup çok daha kapsamlı ve geniş kitlelere hitap etmektedir. Bugün Rizemize ve bölgemize kazandırılan çok önemli ve hayati projelere bakılır ve entegrasyon sağlanırsa; salarha vadisi-ikizdere tünelinin olmazsa olmazlardan olduğu görülmekte, bu gerçeği gören ikizdere vadi halkı sesini yükselmekte, biz de tünel istiyoruz diyerek talebini dile getirmektedir. Projelerin önemi ve entegrasyonunun yerelde bölgemize genelde ülkemize sayısız yararları vardır. Böylece bir taşla kaç kuş vurulacağına bakalım ve  özetini yapalım: • Başta Rize merkez-Ovit tüneli entegrasyonu ile İkizdere-İspir-Erzurum ulaşımda 35 km. kısalmaktadır. • Bu sayede bölge insanı Rize şehir hastanesi ve Rize/Artvin hava limanına daha kısa zamanda ve daha güvenli şekilde ulaşabilecektir. • Salarha vadisi duble yol sonrası vadimizin hizmet alma oranı büyük ölçüde değişecektir. • Vadiden transit geçiş yapan vatandaşlar, özellikle kış şartlarında İkizdere tüneli sayesinde güvenle ulaşım sağlayabilecektir. • Bu yol ve tünel sayesinde iller arası yol ağına bağlanmış olması bölge turizmine de katkıda bulunacaktır. • Yine bu sayede içimize kapanık olmaktan çıkacak, merkez ve yerleşim birimleriyle birlikte çevre il ve ilçelerle yakınlaşacak, bu entegrasyon neticesinde de bölgesel olarak bir kalkınma gerçekleşecektir. • Ovit tünelinden çıkıp İkizdere tüneli ve salarha vadisi yolunu kullanacak sürücüler için bu yol 35 km. kısalığı nedeniyle tercih edilen bir yol olacaktır. Bu nedenle salarha vadisi-ikizdere tüneline geniş perspektiften bakalım. Bir dağın iki yakasında, iki vadide ikamet eden halkımızın istek ve taleplerine bakalım. Binlerce nüfusun, bölgenin gelişmemesi nedeniyle geçim kaygısıyla diğer illere göç etmiş olduklarını da unutmayalım. Bölgemizin daha çok hizmet görmesi için hayati önem arz eden bu projeye hep birlikte sahip çıkalım. Olumlu yönlerini kavrayıp “bir cümle ve destek de benden” diyelim. “Hep birlikte Salarha/İkizdere tünelini isteyelim, bölgelerimizin kaderini değiştirelim!”     SALVADER AİLESİ

SALVADERDEN SALARHA IKIZDERE TÜNELI IÇIN  AÇIK MEKTUP



Salarha vadisi - ikizdere tüneline sıra tüneller gibi bakılmamalı, bölgesel katma değerleriyle ele alınmalıdır.


Bu tüneli dün büyüklerimiz çokça konuşup dillendirmiş ve bazı çalışmalar yapılmış olsa da dünün şartları, bugünün bölgesel  avantajları böylesine oluşmamıştı. Geçmişte bölgesel ulaşım kolaylığı, metraj avantajları vb. konular konuşuluyor, tünel talebi bu yönüyle ele alınıyor, amortisman hesapları yapılıyordu. Siyasilerin gündeme almaları için çokça avantajlar sıralanamıyordu ve böylece söylemden öteye geçilemiyor, yapımı için ciddî adımlar atılamıyordu.


Dün salarha-ikizdere tüneli tek taraflı söylem ve beklentilerle gündeme getirilirken, bu günün şartları ve beklentileri çok daha farklı boyutta olup çok daha kapsamlı ve geniş kitlelere hitap etmektedir.


Bugün Rizemize ve bölgemize kazandırılan çok önemli ve hayati projelere bakılır ve entegrasyon sağlanırsa; salarha vadisi-ikizdere tünelinin olmazsa olmazlardan olduğu görülmekte, bu gerçeği gören ikizdere vadi halkı sesini yükselmekte, biz de tünel istiyoruz diyerek talebini dile getirmektedir.


Projelerin önemi ve entegrasyonunun yerelde bölgemize genelde ülkemize sayısız yararları vardır. Böylece bir taşla kaç kuş vurulacağına bakalım ve  özetini yapalım:


• Başta Rize merkez-Ovit tüneli entegrasyonu ile İkizdere-İspir-Erzurum ulaşımda 35 km. kısalmaktadır.


• Bu sayede bölge insanı Rize şehir hastanesi ve Rize/Artvin hava limanına daha kısa zamanda ve daha güvenli şekilde ulaşabilecektir.


• Salarha vadisi duble yol sonrası vadimizin hizmet alma oranı büyük ölçüde değişecektir.


• Vadiden transit geçiş yapan vatandaşlar, özellikle kış şartlarında İkizdere tüneli sayesinde güvenle ulaşım sağlayabilecektir.


• Bu yol ve tünel sayesinde iller arası yol ağına bağlanmış olması bölge turizmine de katkıda bulunacaktır.


• Yine bu sayede içimize kapanık olmaktan çıkacak, merkez ve yerleşim birimleriyle birlikte çevre il ve ilçelerle yakınlaşacak, bu entegrasyon neticesinde de bölgesel olarak bir kalkınma gerçekleşecektir.


• Ovit tünelinden çıkıp İkizdere tüneli ve salarha vadisi yolunu kullanacak sürücüler için bu yol 35 km. kısalığı nedeniyle tercih edilen bir yol olacaktır.


Bu nedenle salarha vadisi-ikizdere tüneline geniş perspektiften bakalım. Bir dağın iki yakasında, iki vadide ikamet eden halkımızın istek ve taleplerine bakalım. Binlerce nüfusun, bölgenin gelişmemesi nedeniyle geçim kaygısıyla diğer illere göç etmiş olduklarını da unutmayalım.


Bölgemizin daha çok hizmet görmesi için hayati önem arz eden bu projeye hep birlikte sahip çıkalım. Olumlu yönlerini kavrayıp “bir cümle ve destek de benden” diyelim.


“Hep birlikte Salarha/İkizdere tünelini isteyelim, bölgelerimizin kaderini değiştirelim!”  


 

SALVADER AİLESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi