Bugün bir tarih yazıldı.Tüm Dünya’da buna tanıklık etti.

Siyaset 06.06.2019 - 10:28, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2471+ kez okundu.
 

Bugün bir tarih yazıldı.Tüm Dünya’da buna tanıklık etti.

Bu nasıl bir şey anlayamadım , açıkçası çok şaşırdım.Evet bir ilgi olacaktı . Bir kalabalık bekliyordum.  Ama bu başka bir şeydi ... ? Bugün Trabzon Atatürk Alanında Bastırılmış , susturulmuş bir milletin Haykırışı vardı .  Düşündüğünü ifade edemeyen bir kesimin söyleyemediği şeyleri söylediği gündü bugün ... Bakıyorum ... Trabzon ‘da seçim yok , Bugün Bayram ,  Organizasyon yok ,  Türkiye ‘nin her yerinden binlerce Polis yok ,     Çevre illerden taşıma yok ,  öğrenci yok , memur yok , paralı miting şakşakçıları yok ,  bindirilmiş kıtalar yok ,  Şatafat yok , evet suni hiç bir şey yok .   Ne var biliyor musunuz? Söyleyeyim... MİLLET var .  Samimiyet var,  Doğallık var , Sevgi var, Saygı var . Anneler var , çocukları var , yaşlılar, gençler var ... Evet bugün ağlayanlar gördüm , Çok duygulu, gözleri dolu insanlar gördüm .Bugün başka bir gündü... Çıkar yok , menfaat yok , rant yok , ihale yok , makam yok , atama yok , gitmem lazım yok , görünmem lazım yok , yol harçlığı yok , mazot parası yok . Peki bu insanlar bugün Trabzon Atatürk Alanına neden ve ne için geldiler ? Sadece Ekrem İmamoğlu için mi ? Bence Hayır... Bana göre umutlarını yeşertmek için ,  karanlık tünelde gördükleri bir ışık İçin ,  korku ikliminden çıkıp huzur bulmak İçin ,  ötekileşmeden ve kavgadan yorulup sevgi ve barışı tekrar geri getirmek için ,  bütün kavgaları bir kenara bırakıp ,  kardeşçe birbirine sarılmak İçin .  DEMOKRASİ VE ADALET İÇİN ... Evet tüm bunların birikimi ile,  Trabzon ‘da bugün bir tarih yazıldı.Tüm Dünya’da buna tanıklık etti.   Türk Demokrasisinin yeni Rönesansı olarak kabul edebileceğimiz 23 Haziran İstanbul seçimleri yeni bir dönemin başlangıcı olacağını işaret ediyor. Bu dönemin kesişme noktası malumumuz 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Bugün Trabzon meydanındaki insanların verdiği mesaj 2023 ‘e dir . Rakip Binali Yıldırım değildir... Trabzon ‘un evladına atılan çamurların hepsine Trabzon topyekün cevap verdi .    Ekrem İmamoğlu yalnız değildir dedi . Hemde öyle bir cevap verdiki !!! Şimdi hesabı siz yapın dedi ...   Kenan BIYIK

Bu nasıl bir şey anlayamadım , açıkçası çok şaşırdım.Evet bir ilgi olacaktı . Bir kalabalık bekliyordum. 

Ama bu başka bir şeydi ... ?

Bugün Trabzon Atatürk Alanında Bastırılmış , susturulmuş bir milletin Haykırışı vardı . 

Düşündüğünü ifade edemeyen bir kesimin söyleyemediği şeyleri söylediği gündü bugün ...

Bakıyorum ...

Trabzon ‘da seçim yok ,

Bugün Bayram , 

Organizasyon yok , 

Türkiye ‘nin her yerinden binlerce Polis yok ,     Çevre illerden taşıma yok ,  öğrenci yok , memur yok , paralı miting şakşakçıları yok ,  bindirilmiş kıtalar yok ,  Şatafat yok , evet suni hiç bir şey yok . 

 Ne var biliyor musunuz?

Söyleyeyim...

MİLLET var . 

Samimiyet var, 

Doğallık var , Sevgi var, Saygı var .

Anneler var , çocukları var , yaşlılar, gençler var ...

Evet bugün ağlayanlar gördüm , Çok duygulu, gözleri dolu insanlar gördüm .Bugün başka bir gündü...

Çıkar yok , menfaat yok , rant yok , ihale yok , makam yok , atama yok , gitmem lazım yok , görünmem lazım yok , yol harçlığı yok , mazot parası yok .

Peki bu insanlar bugün Trabzon Atatürk Alanına neden ve ne için geldiler ?


Sadece Ekrem İmamoğlu için mi ?


Bence Hayır...


Bana göre umutlarını yeşertmek için , 

karanlık tünelde gördükleri bir ışık İçin , 

korku ikliminden çıkıp huzur bulmak İçin , 

ötekileşmeden ve kavgadan yorulup sevgi ve barışı tekrar geri getirmek için , 

bütün kavgaları bir kenara bırakıp , 

kardeşçe birbirine sarılmak İçin . 

DEMOKRASİ VE ADALET İÇİN ...

Evet tüm bunların birikimi ile, 

Trabzon ‘da bugün bir tarih yazıldı.Tüm Dünya’da buna tanıklık etti.
 
Türk Demokrasisinin yeni Rönesansı olarak kabul edebileceğimiz 23 Haziran İstanbul seçimleri yeni bir dönemin başlangıcı olacağını işaret ediyor.


Bu dönemin kesişme noktası malumumuz 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Bugün Trabzon meydanındaki insanların verdiği mesaj 2023 ‘e dir .


Rakip Binali Yıldırım değildir...


Trabzon ‘un evladına atılan çamurların hepsine Trabzon topyekün cevap verdi . 
 
Ekrem İmamoğlu yalnız değildir dedi .

Hemde öyle bir cevap verdiki !!!


Şimdi hesabı siz yapın dedi ...

 

Kenan BIYIK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi