Bunun hesabını Allah’a bile veremeyiz

Rize 19.12.2019 - 18:50, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2454+ kez okundu.
 

Bunun hesabını Allah’a bile veremeyiz

BİZ MUHTARLAR DEMOKRASİ’NİN MİHENK TAŞIYIZ!...    Mahalle ve Köy Muhtarları; yaşam seviyesini yükseltmek için gördüğü, tespit ettiği sorunları ilgili yerlere iletmekle sorumlu olan kişidir. Muhtarlar için yasal mevzu bu.. İnsan olarak da bu zaten. Ama onun ötesinde bir yaptırımı yok diyen Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal: Derneğimize bağlı olan Köy ve Mahalle Muhtarlarımızın sorunlarını tespit edip, ilgili yerlere iletmek konusunda da var güçleriyle çalıştıklarını, bugüne kadar pek çok çalışmanın yapılmasında kendilerinin doğrudan etkisi olduğunu ifade edebiliri’’ dedi.  Sakal; Biz Muhtarlar Derneği olarak toplumun ne sorunu varsa Rize’nin menfaatine, Allah’ın izniyle değil taşın altına elimizi koymak, kafamızı koymaya devam ediyoruz. Allah’tan başka kimseden çekincemiz yok. Bir yanlış görürsek de nezaket kuralları içinde anlatıyoruz. Başta iktidar olmak üzere tüm siyasi partilerimizle, odalar, derneklerle gayet uyum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Muhtarlar; artık sadece ikametgah belgesi veren, bir mahalleden başka bir mahalleye giderken Gel nakil al, muhtarı bul, muhtarlık böyle bir kurum olmaktan kurtuldu. Zaten belge işi kalktı diyen Sakal: ‘’ Muhtarların yapacakları en önemli konular, köy ve mahallelerindeki yol, çukur, çamur, temizlik ve sokaklarının beton ya da asfalt yapılması için gerekli yerlere müracaat etmeleridir. Mahallesinin her köşesinde yaşayan insanların derdini dinlemek ve varsa ihtiyaçlarını asgari düzeyde gidermek olmalıdır. Nasıl olsa beni mahallem her zaman seçiyor, arkamda nasıl olsa kuvvetlidir, deyip te günlerimizi heba etmeyelim. Yazıktır, günahtır. Yaptığımız işin hakkını vermeyip, başka işlerle iştigal edersek bunun hesabını Allah’a bile veremeyiz. Çünkü Köy ve Mahallemizle ilgili tek sorumlu bizleriz.’’ Dedi.  Muhtarlar ‘’Demokrasinin Mihenk taşıdır’’ diyen Rize Muhtarlar Dernek başkanı Recep Sakal ‘’Son olarak şunu ifade edebilirim. Bizler Dernek olarak önemli bir sivil toplum kuruluşuyuz. Dolayısıyla başta Valimiz, Belediye Başkanlarımız ve diğer mülki amirlerle iyi diyalog içinde olduğumuzu ifade edebilirim. Onlarla vatandaş arasında köprü vazifesi görüyoruz. Bugüne kadar istek ve taleplerimiz makul seviyede yerine getirilmektedir. Siyasi iktidarın yetkilileriyle her zaman istişare halindeyiz. Haklı talep ettiklerimiz yüzde yüz yerine getiriliyor diyemem. Özellikle köylerimiz için. Ancak; imkanlar doğrultusunda taleplerimiz karşılanıyor.’’ Dedi.  Son olarak şunu söylemek istiyorum. ‘’Deneğimize üye olan Muhtar kardeşlerimizin derneğimize daha sık gelip, her türlü ihtiyaçlarının karşılanması noktasında kendilerinin yanında olduğumuzu ifade edebilirim. Deneğimizin fiziki durumu çok iyidir. Yerimiz müsaittir. Birlik beraberlik içinde olursak; sorumlu olduğumuz köy ve mahallelerimizin sorunlarını bir bir aşabiliriz. Muhtar arkadaşlarıma başarılar diliyorum.’’ Şeklinde konuştu. 

BİZ MUHTARLAR DEMOKRASİ’NİN MİHENK TAŞIYIZ!... 
 

Mahalle ve Köy Muhtarları; yaşam seviyesini yükseltmek için gördüğü, tespit ettiği sorunları ilgili yerlere iletmekle sorumlu olan kişidir. Muhtarlar için yasal mevzu bu.. İnsan olarak da bu zaten. Ama onun ötesinde bir yaptırımı yok diyen Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal: Derneğimize bağlı olan Köy ve Mahalle Muhtarlarımızın sorunlarını tespit edip, ilgili yerlere iletmek konusunda da var güçleriyle çalıştıklarını, bugüne kadar pek çok çalışmanın yapılmasında kendilerinin doğrudan etkisi olduğunu ifade edebiliri’’ dedi. 


Sakal; Biz Muhtarlar Derneği olarak toplumun ne sorunu varsa Rize’nin menfaatine, Allah’ın izniyle değil taşın altına elimizi koymak, kafamızı koymaya devam ediyoruz. Allah’tan başka kimseden çekincemiz yok. Bir yanlış görürsek de nezaket kuralları içinde anlatıyoruz. Başta iktidar olmak üzere tüm siyasi partilerimizle, odalar, derneklerle gayet uyum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 


Muhtarlar; artık sadece ikametgah belgesi veren, bir mahalleden başka bir mahalleye giderken Gel nakil al, muhtarı bul, muhtarlık böyle bir kurum olmaktan kurtuldu. Zaten belge işi kalktı diyen Sakal: ‘’ Muhtarların yapacakları en önemli konular, köy ve mahallelerindeki yol, çukur, çamur, temizlik ve sokaklarının beton ya da asfalt yapılması için gerekli yerlere müracaat etmeleridir. Mahallesinin her köşesinde yaşayan insanların derdini dinlemek ve varsa ihtiyaçlarını asgari düzeyde gidermek olmalıdır. Nasıl olsa beni mahallem her zaman seçiyor, arkamda nasıl olsa kuvvetlidir, deyip te günlerimizi heba etmeyelim. Yazıktır, günahtır. Yaptığımız işin hakkını vermeyip, başka işlerle iştigal edersek bunun hesabını Allah’a bile veremeyiz. Çünkü Köy ve Mahallemizle ilgili tek sorumlu bizleriz.’’ Dedi. 


Muhtarlar ‘’Demokrasinin Mihenk taşıdır’’ diyen Rize Muhtarlar Dernek başkanı Recep Sakal ‘’Son olarak şunu ifade edebilirim. Bizler Dernek olarak önemli bir sivil toplum kuruluşuyuz. Dolayısıyla başta Valimiz, Belediye Başkanlarımız ve diğer mülki amirlerle iyi diyalog içinde olduğumuzu ifade edebilirim. Onlarla vatandaş arasında köprü vazifesi görüyoruz. Bugüne kadar istek ve taleplerimiz makul seviyede yerine getirilmektedir. Siyasi iktidarın yetkilileriyle her zaman istişare halindeyiz. Haklı talep ettiklerimiz yüzde yüz yerine getiriliyor diyemem. Özellikle köylerimiz için. Ancak; imkanlar doğrultusunda taleplerimiz karşılanıyor.’’ Dedi. 


Son olarak şunu söylemek istiyorum. ‘’Deneğimize üye olan Muhtar kardeşlerimizin derneğimize daha sık gelip, her türlü ihtiyaçlarının karşılanması noktasında kendilerinin yanında olduğumuzu ifade edebilirim. Deneğimizin fiziki durumu çok iyidir. Yerimiz müsaittir. Birlik beraberlik içinde olursak; sorumlu olduğumuz köy ve mahallelerimizin sorunlarını bir bir aşabiliriz. Muhtar arkadaşlarıma başarılar diliyorum.’’ Şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi