ÇAY KONUSUNDA ÖNERİMİZ YERİNE GELMEDİ. ÇAY BEDAVAYA TOPLANACAKTI

Siyaset 13.05.2020 - 20:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2366+ kez okundu.
 

ÇAY KONUSUNDA ÖNERİMİZ YERİNE GELMEDİ. ÇAY BEDAVAYA TOPLANACAKTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Covid-19 salgın hastalığı sürecinde işleri olumsuz yönde etkilenen esnaflar ile video konferans görüşmesiyle bir araya geldi.   Toplantıya İzmir, Kırşehir, Rize, Uşak, Kırklareli, Kars, Muş, Diyarbakır, Kilis, Sivas ve Manisa Esnaf Odaları Başkanları ile Kasaplar Federasyonu ve Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanları katıldı. “ÇAY KONUSUNDA ÖNERİMİZ YERİNE GELMEDİ” Çay konusunda bizim düşüncemiz şuydu, Türkiye İş Kurumu geçici işçi istihdam ederek ve parasını da Türkiye İş Kurumu ödeyerek çayı toplatabilirdi. Yani böylece çay üreticisi üzerine herhangi bir yük gelmeyecekti, çaylar bir şekliyle toplanacaktı. Bu geçici çalışma, bu zaten yıllardır bir şekliyle yapılıyor, çay konusunda da böyle bir karar alınabilirdi ve bunu önerdik ama anladığım kadarıyla bu öneri yerine gelmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Covid-19 salgın hastalığı sürecinde işleri olumsuz yönde etkilenen esnaflar ile video konferans görüşmesiyle bir araya geldi.
 

Toplantıya İzmir, Kırşehir, Rize, Uşak, Kırklareli, Kars, Muş, Diyarbakır, Kilis, Sivas ve Manisa Esnaf Odaları Başkanları ile Kasaplar Federasyonu ve Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanları katıldı.


“ÇAY KONUSUNDA ÖNERİMİZ YERİNE GELMEDİ”


Çay konusunda bizim düşüncemiz şuydu, Türkiye İş Kurumu geçici işçi istihdam ederek ve parasını da Türkiye İş Kurumu ödeyerek çayı toplatabilirdi. Yani böylece çay üreticisi üzerine herhangi bir yük gelmeyecekti, çaylar bir şekliyle toplanacaktı.


Bu geçici çalışma, bu zaten yıllardır bir şekliyle yapılıyor, çay konusunda da böyle bir karar alınabilirdi ve bunu önerdik ama anladığım kadarıyla bu öneri yerine gelmedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi