ÇAY TOPLAMADA YENİ DÖNEM. MOTORLU HASAT.

Rize 20.05.2020 - 15:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2165+ kez okundu.
 

ÇAY TOPLAMADA YENİ DÖNEM. MOTORLU HASAT.

ÇAY MOTORUYLA HASAT   Doğu Karadeniz Bölgesi'nde çay hasadına başlayan üreticiler, daha hızlı çalışabilmek için bahçelere çay motorlarıyla girdi. Çay üreticisi Ayhan Türüş, "Ailece hasat yapıyoruz. İşçilik sorunu malum.   Elimizdeki işlerin daha hızlı yürümesi için çay motorlarıyla bahçede hasat yapıyoruz. Bazılarımız ise makasla hasat yapıyor. Yaklaşık 50 ton civarında ürünü hasat etmeyi planlıyoruz" dedi. Motorla çay hasadının daha hızlı yapıldığını ancak bazı arazilerde bunun zor olduğunu anlatan Türüş, "Ben daha çok makasla çay topluyorum. Motorla her yer güzel toplanmıyor. Bazı araziler buna elverişli değil. Çok dikkatli kullanırsa çay motoruyla daha rahat hasat yapılıyor. Böylece de işçi sorununun önüne geçilmiş olunabilir. 2 kişinin yapacağını tek makineyle yapabiliyoruz. Makine günde 700 kilogram civarı çay toplayabiliyor" diye konuştu.

ÇAY MOTORUYLA HASAT

 

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde çay hasadına başlayan üreticiler, daha hızlı çalışabilmek için bahçelere çay motorlarıyla girdi. Çay üreticisi Ayhan Türüş, "Ailece hasat yapıyoruz. İşçilik sorunu malum.

 

Elimizdeki işlerin daha hızlı yürümesi için çay motorlarıyla bahçede hasat yapıyoruz. Bazılarımız ise makasla hasat yapıyor. Yaklaşık 50 ton civarında ürünü hasat etmeyi planlıyoruz" dedi. Motorla çay hasadının daha hızlı yapıldığını ancak bazı arazilerde bunun zor olduğunu anlatan Türüş, "Ben daha çok makasla çay topluyorum. Motorla her yer güzel toplanmıyor. Bazı araziler buna elverişli değil. Çok dikkatli kullanırsa çay motoruyla daha rahat hasat yapılıyor. Böylece de işçi sorununun önüne geçilmiş olunabilir. 2 kişinin yapacağını tek makineyle yapabiliyoruz. Makine günde 700 kilogram civarı çay toplayabiliyor" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi