ÇAYDA GÜBRELEME ERTELENSİN 2.SÜRGÜNDE YAPILSIN’

Rize 27.03.2020 - 09:40, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2706+ kez okundu.
 

ÇAYDA GÜBRELEME ERTELENSİN 2.SÜRGÜNDE YAPILSIN’

RİZE İKİZDERE ZİRAAT ODASINDAN AÇIKLAMA.. BAŞKAN BEKTAŞOĞLU : ÇAYDA GÜBRELEME ERTELENSİN 2.SÜRGÜNDE YAPILSIN’   Koronavirüs konusunda alınması gereken tedbirlere uyulması gerektiğini söyleyen İkizdere Ziraat Odası Başkanlığı yayınladığı bildiride yaş çaya gübre 2.sürgün öncesi verilsin diye çiftçileri uyardı.       ; İkizdere Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bektaşoğlu imzasıyla yayınlan bildiride ’bildiğiniz gibi Koronavirüs ülkemizi tehdit etmektedir. Virüsün bölgemizde de yayılma ihtimaline karşı tedbirlerimizi almalıyız. Devletimizin koruma önlemlerine ilaveten il dışından çay gübreleme için gelen müstahsillerimizin hastalığın yayılmasında etkili olacağı aşikârdır. Üreticilerin bölgemize gelmemesi ve gübre işini 2.sürgün öncesine bırakmasını istiyoruz. Bu aşamada çay gübreleme işinin birinci sürgün sonunda yapılmasının çay kalitesi ve verimi konusunda hiçbir kayba sebep olmadığı bitkinin kış boyunca dinlendiği gerekli enzimleri topraktan aldığı Ziraat Mühendisleri ve ilgili yöneticiler tarafından belirtilmiştir. Hatta gübrenin ikinci sürgün öncesinde verilmesinin daha bilimsel olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmektedir.  İl dışından gelen üreticilerimizin Korona virüsü önlemleri kapsamında bir defalık ilimize gelişlerini sürgün başlayıncaya kadar ertelemelerinin faydalı olacağı ve uyulmasını isteriz ‘denildi.

RİZE İKİZDERE ZİRAAT ODASINDAN AÇIKLAMA.. BAŞKAN BEKTAŞOĞLU : ÇAYDA GÜBRELEME ERTELENSİN 2.SÜRGÜNDE YAPILSIN’

 

Koronavirüs konusunda alınması gereken tedbirlere uyulması gerektiğini söyleyen İkizdere Ziraat Odası Başkanlığı yayınladığı bildiride yaş çaya gübre 2.sürgün öncesi verilsin diye çiftçileri uyardı.

      ;
İkizdere Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bektaşoğlu imzasıyla yayınlan bildiride ’bildiğiniz gibi Koronavirüs ülkemizi tehdit etmektedir. Virüsün bölgemizde de yayılma ihtimaline karşı tedbirlerimizi almalıyız. Devletimizin koruma önlemlerine ilaveten il dışından çay gübreleme için gelen müstahsillerimizin hastalığın yayılmasında etkili olacağı aşikârdır. Üreticilerin bölgemize gelmemesi ve gübre işini 2.sürgün öncesine bırakmasını istiyoruz. Bu aşamada çay gübreleme işinin birinci sürgün sonunda yapılmasının çay kalitesi ve verimi konusunda hiçbir kayba sebep olmadığı bitkinin kış boyunca dinlendiği gerekli enzimleri topraktan aldığı Ziraat Mühendisleri ve ilgili yöneticiler tarafından belirtilmiştir. Hatta gübrenin ikinci sürgün öncesinde verilmesinin daha bilimsel olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmektedir.

 İl dışından gelen üreticilerimizin Korona virüsü önlemleri kapsamında bir defalık ilimize gelişlerini sürgün başlayıncaya kadar ertelemelerinin faydalı olacağı ve uyulmasını isteriz ‘denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi