ÇAYKUR’a ait yapıların yüzde 57’si ruhsatsız!

Siyaset 21.02.2020 - 16:23, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1756+ kez okundu.
 

ÇAYKUR’a ait yapıların yüzde 57’si ruhsatsız!

ÇAYKUR’a ait yapıların yüzde 57’si ruhsatsız!   Türkiye’de vatandaşlardan uyması istenen kurallara devletin uymadığı ortaya çıktı. ÇAYKUR’a ait 1237 yapıdan 699’unun ruhsatsız olduğu Sayıştay’ın 2018 yılı denetim raporuna girdi. Bu durum, akıllara şu soruyu getirdi: “Yasalar vatandaşa ayrı kamuya ayrı mı uygulanıyor?”   Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorular yönelten CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize ve ülke ekonomisinin önemli bir üretim kalemi olan çay sektöründeki yapıların çoğunluğunun ruhsatsız olmasının nedenini sordu. TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde yapıların ruhsatlandırılmasının; vatandaştan para toplamak için geliştirilen bir vergilendirme aracı olmadığını, insanların can ve mal güvenliğinin emniyete alınması için yapıların inşasındaki tüm aşamalarda yetkili kuruluşlarca denetlenip fen ve tekniğe uygun şekilde yapıldığının tescili için yapıldığını hatırlatan Bekaroğlu, Türkiye’de kamuya ait yapıların ne kadarının ruhsatsız olduğunu, bunların neden bugüne kadar ruhsatlandırılmadığını sordu. Ruhsatsız yapılarda gıda üretim izni nasıl veriliyor? ÇAYKUR’un yanısıra özel sektöre ait üretim tesislerinin de bulunduğunu, bunlara ait yapıların ruhsatlı olup olmadığını ve ruhsatsız yapılarda gıda üretim izinlerinin ne şekilde verildiğini de soran Bekaroğlu, “Türkiye’de yasalar vatandaşa ayrı, kamuya ayrı mı uygulanıyor?” dedi.

ÇAYKUR’a ait yapıların yüzde 57’si ruhsatsız!
 

Türkiye’de vatandaşlardan uyması istenen kurallara devletin uymadığı ortaya çıktı. ÇAYKUR’a ait 1237 yapıdan 699’unun ruhsatsız olduğu Sayıştay’ın 2018 yılı denetim raporuna girdi. Bu durum, akıllara şu soruyu getirdi: “Yasalar vatandaşa ayrı kamuya ayrı mı uygulanıyor?”
 

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorular yönelten CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize ve ülke ekonomisinin önemli bir üretim kalemi olan çay sektöründeki yapıların çoğunluğunun ruhsatsız olmasının nedenini sordu.


TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde yapıların ruhsatlandırılmasının; vatandaştan para toplamak için geliştirilen bir vergilendirme aracı olmadığını, insanların can ve mal güvenliğinin emniyete alınması için yapıların inşasındaki tüm aşamalarda yetkili kuruluşlarca denetlenip fen ve tekniğe uygun şekilde yapıldığının tescili için yapıldığını hatırlatan Bekaroğlu, Türkiye’de kamuya ait yapıların ne kadarının ruhsatsız olduğunu, bunların neden bugüne kadar ruhsatlandırılmadığını sordu.


Ruhsatsız yapılarda gıda üretim izni nasıl veriliyor?


ÇAYKUR’un yanısıra özel sektöre ait üretim tesislerinin de bulunduğunu, bunlara ait yapıların ruhsatlı olup olmadığını ve ruhsatsız yapılarda gıda üretim izinlerinin ne şekilde verildiğini de soran Bekaroğlu, “Türkiye’de yasalar vatandaşa ayrı, kamuya ayrı mı uygulanıyor?” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi