ÇAYKUR''DAN ÇAY YÜKLEYEN ÜRETİCİYE TEŞEKKÜR.

Rize 28.07.2020 - 17:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2493+ kez okundu.
 

ÇAYKUR''DAN ÇAY YÜKLEYEN ÜRETİCİYE TEŞEKKÜR.

Daha önceki yıllarda mubayaa edilen yaşçayların alımyerlerinden araçlara yükleme işi köy ve mahalle sakinlerinden oluşturulan ekiplerimizle vasıtasıyla sağlanmaktaydı. Ancak son yıllarda bu yükleme hizmeti özel firmalar tarafından karşılanmaktayken özellikle bu yılın kampanya döneminde yükleme işini yapan firmaların yeterli işgücünü temin edemediklerinden bazı fabrikalarımızda sorunlar yaşanmıştır. Teşekkülümüz tarafından çay alım sezonu başlamadan önce geçmiş dönemlerde olduğu gibi yükleme işini yerli işgücü ile yapmak için çalışmalar yapılmış, pilot olarak seçilen 6 bölgede çalışmalar yapılarak köy ve mahalle muhtarlarıyla görüşülmüştür. Ancak bölge insanımızın konuya yeterli ilgi göstermeyip, kayıtsız kalmaları neticesinde yükleme işi ihale edilerek firmalara verilmiştir. Yükleme ihalesini alan özel firmalar, pandemi sürecinin kısıtlayıcı şartları nedeniyle daha önceleri bölge dışından gelen işçileri temin etmede özellikle bu yıl sorun yaşadılar. Doğal olarak bizler de bu olumsuzluklardan doğrudan etkilenmek durumunda kaldık. Yükleme sorununu çözmek için köy ve mahalle muhtarlarımızla tekrar görüşülerek bölge insanımızla yeniden yükleme ekibi oluşturma çalışmaları yapılmıştır. Ancak lokal veya bölgesel çözümler sağlansa da geniş çapta ve kalıcı bir çözümün arayışları yüklenici firma ve tarafımızdan sürdürülmektedir. Ancak bu arayışlar sürerken yüklenici firma tarafından yüklenmeyip, üretici veya başka imkânlarla yüklenen yaşçay için yükleyici firmaya hiçbir ücret ödenmemektedir. Bu süreçte çayına sahip çıkarak yükleme konusunda bizlere yardımcı olan kadirşinas bütün üreticilerimize ve alımyeri çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ederiz.   Saygılarımızla…   Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü

Daha önceki yıllarda mubayaa edilen yaşçayların alımyerlerinden araçlara yükleme işi köy ve mahalle sakinlerinden oluşturulan ekiplerimizle vasıtasıyla sağlanmaktaydı. Ancak son yıllarda bu yükleme hizmeti özel firmalar tarafından karşılanmaktayken özellikle bu yılın kampanya döneminde yükleme işini yapan firmaların yeterli işgücünü temin edemediklerinden bazı fabrikalarımızda sorunlar yaşanmıştır.


Teşekkülümüz tarafından çay alım sezonu başlamadan önce geçmiş dönemlerde olduğu gibi yükleme işini yerli işgücü ile yapmak için çalışmalar yapılmış, pilot olarak seçilen 6 bölgede çalışmalar yapılarak köy ve mahalle muhtarlarıyla görüşülmüştür. Ancak bölge insanımızın konuya yeterli ilgi göstermeyip, kayıtsız kalmaları neticesinde yükleme işi ihale edilerek firmalara verilmiştir.


Yükleme ihalesini alan özel firmalar, pandemi sürecinin kısıtlayıcı şartları nedeniyle daha önceleri bölge dışından gelen işçileri temin etmede özellikle bu yıl sorun yaşadılar. Doğal olarak bizler de bu olumsuzluklardan doğrudan etkilenmek durumunda kaldık. Yükleme sorununu çözmek için köy ve mahalle muhtarlarımızla tekrar görüşülerek bölge insanımızla yeniden yükleme ekibi oluşturma çalışmaları yapılmıştır. Ancak lokal veya bölgesel çözümler sağlansa da geniş çapta ve kalıcı bir çözümün arayışları yüklenici firma ve tarafımızdan sürdürülmektedir.


Ancak bu arayışlar sürerken yüklenici firma tarafından yüklenmeyip, üretici veya başka imkânlarla yüklenen yaşçay için yükleyici firmaya hiçbir ücret ödenmemektedir. Bu süreçte çayına sahip çıkarak yükleme konusunda bizlere yardımcı olan kadirşinas bütün üreticilerimize ve alımyeri çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ederiz.

 

Saygılarımızla…
 

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi