Çocuklar açık havada film izlemenin keyfini yaşadı

Karadeniz 11.09.2020 - 22:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1589+ kez okundu.
 

Çocuklar açık havada film izlemenin keyfini yaşadı

KARABÜK'ün Safranbolu ilçesinde, 8'inci Sinemasal Film Festivali kapsamında meydanda film gösterimi yapıldı. Çocuklar, açık havada sinema izlemenin keyfini çıkardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinemasal Kültür Sanat Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen 8'inci Sinemasal Film Festivali, Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy Meydanı'nda düzenlendi. Sosyo-kültürel açıdan dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuk ve ailelerini sinemanın büyülü dünyasıyla tanıştıran festivalin,    Batı Karadeniz etabı ile köylerde yaşayan binlerce çocuğa da hayatlarında ilk kez sinema deneyimi yaşatılması amaçlanıyor. Festivalin genel sanat yönetmenliğini yapan Enes Kaya, büyükşehirlerde gerçekleşen kültürel ve sanatsal etkinlikleri kırsal bölgelere taşıma isteğiyle bu yola girdiklerini, Safranbolu’da 47’nci etkinliği düzenlediklerini söyledi.  Bilim Kurulu'nun açık hava ve sosyal mesafe kuralı önerisi çerçevesinde tüm kurallara uygun bir şekilde düzenlenen festival, Kastamonu, Bartın, Zonguldak programlarının ardından 18 Eylül'de Çankırı'da tamamlanacak.  

KARABÜK'ün Safranbolu ilçesinde, 8'inci Sinemasal Film Festivali kapsamında meydanda film gösterimi yapıldı. Çocuklar, açık havada sinema izlemenin keyfini çıkardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinemasal Kültür Sanat Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen 8'inci Sinemasal Film Festivali, Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy Meydanı'nda düzenlendi. Sosyo-kültürel açıdan dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuk ve ailelerini sinemanın büyülü dünyasıyla tanıştıran festivalin,

 

 Batı Karadeniz etabı ile köylerde yaşayan binlerce çocuğa da hayatlarında ilk kez sinema deneyimi yaşatılması amaçlanıyor. Festivalin genel sanat yönetmenliğini yapan Enes Kaya, büyükşehirlerde gerçekleşen kültürel ve sanatsal etkinlikleri kırsal bölgelere taşıma isteğiyle bu yola girdiklerini, Safranbolu’da 47’nci etkinliği düzenlediklerini söyledi.  Bilim Kurulu'nun açık hava ve sosyal mesafe kuralı önerisi çerçevesinde tüm kurallara uygun bir şekilde düzenlenen festival, Kastamonu, Bartın, Zonguldak programlarının ardından 18 Eylül'de Çankırı'da tamamlanacak.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi