Dere taştı, yol ulaşıma kapandı

Karadeniz 12.02.2020 - 14:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2184+ kez okundu.
 

Dere taştı, yol ulaşıma kapandı

ÇAY YATAĞINDA TOPRAK KAYMASI   Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde dün gece metrekareye 31 kilogram yağış düştü. Beldeden geçen Kumluca Çayı yatağında 40 metrelik alanda toprak kayması meydana geldi. Pazar yerine ve evlere yakın alanda meydana gelen toprak kayması nedeniyle Kumluca Belediyesi'ne bağlı ekipler iş makineleriyle taş tahkimat yaparak, önlem almaya çalıştı. Kumluca Belde Belediye Başkanı İsmail Can, "Hafta sonu yoğun şekilde devam eden kar yağışı sonrasında, dün gece aşırı yağmur yağdı. Kar erimesi sonucu beldemizin içinden geçen çayda sular yükseldi. Buraya iki vadinin birleştiği çayımızın kenarındaki pazar yerinin kenarına kadar geldi. Biz belediye olarak geçici bir önlem aldık ama yağış devam ederse, ormanda yaklaşık 1,5 metre yüksekliğindeki kar erir ve büyük felaketlerle karşı karşıya kalabiliriz. Pazar yerimizin kenarında yaklaşık 40 metrelik bölümde hasarımız var. Acilen bu sorunu da çözmemiz gerekir. Eğer kar erimeye devam ederse büyük tehdit altına oluruz" dedi. 

ÇAY YATAĞINDA TOPRAK KAYMASI

 

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde dün gece metrekareye 31 kilogram yağış düştü. Beldeden geçen Kumluca Çayı yatağında 40 metrelik alanda toprak kayması meydana geldi. Pazar yerine ve evlere yakın alanda meydana gelen toprak kayması nedeniyle Kumluca Belediyesi'ne bağlı ekipler iş makineleriyle taş tahkimat yaparak, önlem almaya çalıştı. Kumluca Belde Belediye Başkanı İsmail Can, "Hafta sonu yoğun şekilde devam eden kar yağışı sonrasında, dün gece aşırı yağmur yağdı. Kar erimesi sonucu beldemizin içinden geçen çayda sular yükseldi. Buraya iki vadinin birleştiği çayımızın kenarındaki pazar yerinin kenarına kadar geldi. Biz belediye olarak geçici bir önlem aldık ama yağış devam ederse, ormanda yaklaşık 1,5 metre yüksekliğindeki kar erir ve büyük felaketlerle karşı karşıya kalabiliriz. Pazar yerimizin kenarında yaklaşık 40 metrelik bölümde hasarımız var. Acilen bu sorunu da çözmemiz gerekir. Eğer kar erimeye devam ederse büyük tehdit altına oluruz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi