Devletin duvarları Niçin Yıkılır.?

Türkiye 17.06.2019 - 23:06, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2923+ kez okundu.
 

Devletin duvarları Niçin Yıkılır.?

Rize-Erzurum Karayolunda Karayolları Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan istinat taş duvarlarının yıkılması vatandaşları üzüntüye sevk ediyor.  Erzurum-Rize Karayolu Erzurum sınırlarında kalan Gölyurt Geçidinin 45.km.sindeki Rizekent mevkiinde geçen yıl yapılan taş duvarlarının kısım kısım yıkılması vatandaşların tepkisini çekiyor. Betonla yapılan taş istinat duvarlarının yıkılmasına tepki gösteren İkizdere Çevre Koruma Platformu Başkanı Ömer Yılmaz ’böyle rezalet olmaz. Devletin malı deniz yemeyen domuz misali önümüzde duruyor. Bu duvarları yapan müteahhit parasını almış gitmiş. Çimentodan mı çaldı bilemem ama yapılan iş ortada. Duvarlar şimdiden yıkılmaya başladı. Yazık günahtır devletin parasına. Bu duvarların yapımını teslim alan Karayolları görevlileri kim ve neredeler. Bu duvarlar yapılırken kontrol yapılmadığı için çimento belki de az konmuş. Duvarın boyu uzun ama yüksekliği 3 metre bile değil, nasıl olur kısa sürede duvarlar yıkılır. Yapanlar ve yaptıranlar bu sorumsuzluğun hesabını vermeli. Devletin parasını heba edenlerden hesap sorulmalı. Ey Erzurum Valisi ve Erzurum Karayolları Bölge Müdürü duvarı yapanlardan hesap sormazsanız konuyu Cumhurbaşkanına da aktaracağız, devletin duvarlarının yıkılmasına müsaade edemeyiz, biz göz yumanlardan değiliz’ dedi.  Karayollarının yaptırdığı istinat duvarları konusunda isminin açıklanmasını istemeyen konunun uzmanları yaptıkları açıklamada ’bu duvarlar için en altta su tahliye delikleri olmalı. Burada tahliye delikleri üst kısımlarda bırakıldığı için duvar arkasına biriken su basınç yaparak duvarı yıkıyor ve teknik olarak yapılan duvar toprağa doğru biraz meyilli olmalı bu duvar tam dik yapılmış dediler. 

Rize-Erzurum Karayolunda Karayolları Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan istinat taş duvarlarının yıkılması vatandaşları üzüntüye sevk ediyor. 


Erzurum-Rize Karayolu Erzurum sınırlarında kalan Gölyurt Geçidinin 45.km.sindeki Rizekent mevkiinde geçen yıl yapılan taş duvarlarının kısım kısım yıkılması vatandaşların tepkisini çekiyor. Betonla yapılan taş istinat duvarlarının yıkılmasına tepki gösteren İkizdere Çevre Koruma Platformu Başkanı Ömer Yılmaz ’böyle rezalet olmaz. Devletin malı deniz yemeyen domuz misali önümüzde duruyor. Bu duvarları yapan müteahhit parasını almış gitmiş. Çimentodan mı çaldı bilemem ama yapılan iş ortada. Duvarlar şimdiden yıkılmaya başladı. Yazık günahtır devletin parasına. Bu duvarların yapımını teslim alan Karayolları görevlileri kim ve neredeler. Bu duvarlar yapılırken kontrol yapılmadığı için çimento belki de az konmuş. Duvarın boyu uzun ama yüksekliği 3 metre bile değil, nasıl olur kısa sürede duvarlar yıkılır. Yapanlar ve yaptıranlar bu sorumsuzluğun hesabını vermeli. Devletin parasını heba edenlerden hesap sorulmalı. Ey Erzurum Valisi ve Erzurum Karayolları Bölge Müdürü duvarı yapanlardan hesap sormazsanız konuyu Cumhurbaşkanına da aktaracağız, devletin duvarlarının yıkılmasına müsaade edemeyiz, biz göz yumanlardan değiliz’ dedi. 


Karayollarının yaptırdığı istinat duvarları konusunda isminin açıklanmasını istemeyen konunun uzmanları yaptıkları açıklamada ’bu duvarlar için en altta su tahliye delikleri olmalı. Burada tahliye delikleri üst kısımlarda bırakıldığı için duvar arkasına biriken su basınç yaparak duvarı yıkıyor ve teknik olarak yapılan duvar toprağa doğru biraz meyilli olmalı bu duvar tam dik yapılmış dediler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi