Hayvanlardan bulaşan hastalıklar görüşüldü

Karadeniz 17.06.2019 - 18:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1394+ kez okundu.
 

Hayvanlardan bulaşan hastalıklar görüşüldü

BOLU'da, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği(EKMUD) tarafından düzenlenen sempozyumda hayvanlardan bulaşan hastalıklar masaya yatırıldı. Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği tarafından Bolu'da bir otelde düzenlenen 'Tanı ve Tedavisinde Zorlandığımız Zoonotik Hastalıklar' sempozyumu sona erdi. Türkiye'nin farklı üniversitelerinden gelen bilim insanları sempozyumdaki oturumlarda hastalığa ilişkin sunumlar yaptı.    Sempozyumda alanında uzman hekimler hem Batı Karadeniz bölgesinde hem ülke hem de dünyada halen tanı ve tedavisinde zorlanılan zoonotik hastalıkları tartıştı. Sempozyumda ormanlarla çevrili Bolu'da kene ısırmasından sonra sadece Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nin değil insanlara birçok viral, bakteriyel, paraziter ve mantar hastalıklarının bulaşabileceği tehlikesine karşı alınması gereken önlemler masaya yatırıldı. EKMUD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Canan Ağalar ile Prof.Dr. Fatma Sırmatel tarafından hazırlanan sempozyum basın bildirgesinde dünyada hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar tüm enfeksiyonların üçte ikisini oluşturduğuna dikkat çekilerek, "Zoonoz olarak nitelediğimiz bu hastalıkların insanlara bulaşmasında vektör sinek, kene, fare gibi yabani hayvanlar ve evcil hayvanlar olabilir. Sıtmada sivrisinek, Kırım Kongo Hemorajik ateşi denilen hastalıkta ise keneler mikropları insanlara bulaştırmakta aracı görevi görmektedir. Zoonotik hastalıklar ülkelere, iklime, vektörlere göre değişkenlik gösterirler. Bölgemizde Bruselloz, kist hidatik, Q ateşi, Lyme, Kırım Kongo ve hanta virüs görülmektedir.” denildi.

BOLU'da, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği(EKMUD) tarafından düzenlenen sempozyumda hayvanlardan bulaşan hastalıklar masaya yatırıldı. Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği tarafından Bolu'da bir otelde düzenlenen 'Tanı ve Tedavisinde Zorlandığımız Zoonotik Hastalıklar' sempozyumu sona erdi. Türkiye'nin farklı üniversitelerinden gelen bilim insanları sempozyumdaki oturumlarda hastalığa ilişkin sunumlar yaptı.

 

 Sempozyumda alanında uzman hekimler hem Batı Karadeniz bölgesinde hem ülke hem de dünyada halen tanı ve tedavisinde zorlanılan zoonotik hastalıkları tartıştı. Sempozyumda ormanlarla çevrili Bolu'da kene ısırmasından sonra sadece Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nin değil insanlara birçok viral, bakteriyel, paraziter ve mantar hastalıklarının bulaşabileceği tehlikesine karşı alınması gereken önlemler masaya yatırıldı. EKMUD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Canan Ağalar ile Prof.Dr. Fatma Sırmatel tarafından hazırlanan sempozyum basın bildirgesinde dünyada hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar tüm enfeksiyonların üçte ikisini oluşturduğuna dikkat çekilerek, "Zoonoz olarak nitelediğimiz bu hastalıkların insanlara bulaşmasında vektör sinek, kene, fare gibi yabani hayvanlar ve evcil hayvanlar olabilir. Sıtmada sivrisinek, Kırım Kongo Hemorajik ateşi denilen hastalıkta ise keneler mikropları insanlara bulaştırmakta aracı görevi görmektedir. Zoonotik hastalıklar ülkelere, iklime, vektörlere göre değişkenlik gösterirler. Bölgemizde Bruselloz, kist hidatik, Q ateşi, Lyme, Kırım Kongo ve hanta virüs görülmektedir.” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi