Samsun’da 9 yeni vaka saptandı, filyasyon çalışması başlatıldı

Karadeniz 27.05.2020 - 14:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1923+ kez okundu.
 

Samsun’da 9 yeni vaka saptandı, filyasyon çalışması başlatıldı

SAMSUN'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı'nda uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde, 9 yeni pozitif vaka tespit edildi. Kentte filyasyon taraması çalışmaları başlatıldı.    Samsun Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, kontrollü sosyal hayat, maske kullanımı ve sosyal mesafe vurgusu yapıldı. Açıklamada, “Ramazan Bayramı süresince uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının son gününde ilimizde maalesef 9 yeni pozitif vaka tespit edilmiş olup, temaslı oldukları kişilere yönelik filyasyon çalışmaları devam etmektedir. Virüs hala aramızda ve normalleşme adımlarının atıldığı bu süreç, asla rehavete neden olmamalı. Kontrollü sosyal hayatın gereği olarak maske kullanımına, sosyal mesafeye dikkat etmeye, hijyen kurallarına uymaya ve kabalık ortamlardan uzak durmaya hassasiyet gösterelim” denildi. 

SAMSUN'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı'nda uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde, 9 yeni pozitif vaka tespit edildi. Kentte filyasyon taraması çalışmaları başlatıldı. 

 

Samsun Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, kontrollü sosyal hayat, maske kullanımı ve sosyal mesafe vurgusu yapıldı. Açıklamada, “Ramazan Bayramı süresince uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının son gününde ilimizde maalesef 9 yeni pozitif vaka tespit edilmiş olup, temaslı oldukları kişilere yönelik filyasyon çalışmaları devam etmektedir. Virüs hala aramızda ve normalleşme adımlarının atıldığı bu süreç, asla rehavete neden olmamalı. Kontrollü sosyal hayatın gereği olarak maske kullanımına, sosyal mesafeye dikkat etmeye, hijyen kurallarına uymaya ve kabalık ortamlardan uzak durmaya hassasiyet gösterelim” denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi