'VİRÜS KAPAN HASTALARIMIZ TABURCU OLDU'

Karadeniz 01.06.2020 - 12:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1748+ kez okundu.
 

'VİRÜS KAPAN HASTALARIMIZ TABURCU OLDU'

'VİRÜS KAPAN HASTALARIMIZ TABURCU OLDU'   Artvin'in Borçka ilçesi Belediye Başkanı Ercan Orhon, ilçede yeni vakaların görülmesiyle başlatılan karantina işlemlerine ilişkin konuştu. Virüsün, kent dışından cenaze için ilçeye gelen bir kişiden 5 kişiye bulaştığını ve 67 kişinin de karantinada olduğunu anlatan Başkan Orhon, "Yaklaşık 1 ay önce cenaze olmuştu. İlçemize cenazeyle gelen bir kişi tarafından virüs bulaşı oldu ve 5 kişiye bulaştı.   Dün itibarıyla virüs kapan hastalarımız hastaneden taburcu olup, evlerine gönderildi. 14 günlük karantina süreçleri başladı. Ayrıca 67 kişide karantina altına alındı. Onların da karantina süreleri birkaç gün sonra sona erecek. Bununla birlikte Borçka’nın eski günlerine kavuşacağını düşünüyoruz. Artvin’e ilk giriş yeri olan Arhavi’de, gelen vatandaşlar burada kontrol ve takipleri sağlanıyor. Karantinada kalması gerekenlerin gerek telefonla aranarak gerekse evlerine gidilerek takipleri sağlanıyor. Dışarıdan gelen gurbetçilerimize buradan seslenmek istiyorum; burası tabii ki kendi memleketleri ama olağan üstü bir durum var. Bir hastalık, bir virüs meselesi var. Bu açıdan 14 günlük süreye dikkat ederlerse herhangi bir problem yaşanmayacaktır" dedi. 

'VİRÜS KAPAN HASTALARIMIZ TABURCU OLDU'

 

Artvin'in Borçka ilçesi Belediye Başkanı Ercan Orhon, ilçede yeni vakaların görülmesiyle başlatılan karantina işlemlerine ilişkin konuştu. Virüsün, kent dışından cenaze için ilçeye gelen bir kişiden 5 kişiye bulaştığını ve 67 kişinin de karantinada olduğunu anlatan Başkan Orhon, "Yaklaşık 1 ay önce cenaze olmuştu. İlçemize cenazeyle gelen bir kişi tarafından virüs bulaşı oldu ve 5 kişiye bulaştı.

 

Dün itibarıyla virüs kapan hastalarımız hastaneden taburcu olup, evlerine gönderildi. 14 günlük karantina süreçleri başladı. Ayrıca 67 kişide karantina altına alındı. Onların da karantina süreleri birkaç gün sonra sona erecek. Bununla birlikte Borçka’nın eski günlerine kavuşacağını düşünüyoruz. Artvin’e ilk giriş yeri olan Arhavi’de, gelen vatandaşlar burada kontrol ve takipleri sağlanıyor. Karantinada kalması gerekenlerin gerek telefonla aranarak gerekse evlerine gidilerek takipleri sağlanıyor. Dışarıdan gelen gurbetçilerimize buradan seslenmek istiyorum; burası tabii ki kendi memleketleri ama olağan üstü bir durum var. Bir hastalık, bir virüs meselesi var. Bu açıdan 14 günlük süreye dikkat ederlerse herhangi bir problem yaşanmayacaktır" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi