'Oltalama' soruşturmasında 3 kişi daha yakalandı

Karadeniz 09.07.2020 - 15:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2395+ kez okundu.
 

'Oltalama' soruşturmasında 3 kişi daha yakalandı

BOLU'da, 'oltalama' yöntemiyle 447 bin TL dolandırıcılık yapan suç örgütüyle ilişkisi olduğu tespit edilen 1'i kadın 3 kişi daha gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. Geçen ay 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda 17 kişi yakalanmış, 8 kişi tutuklanmıştı.   Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ‘oltalama’ yöntemiyle banka ve kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği kişilerin banka hesaplarından internet bankacılığıyla çektikleri paraları başka banka hesaplarına transfer ettikleri tespit edilen şüphelilere yönelik soruşturma başlatıldı. 447 bin TL'lik haksız kazancın elde edildiği belirlenen soruşturma kapsamında, geçen ay 8 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 17 kişi, yakalandı. Şüphelilerden 8'i, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 9'u da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  Soruşturmayı genişleten Bolu Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Sularla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 kişinin daha suç örgütle bağlantısı olduğu tespit edildi. Örgüt üyesi olduğu değerlendirilen Ş.İ. (38) isimli kadın ile T.B. (51) ve F.A. (39), 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'bilişim sistemlerini kullanılması ile nitelikli dolandırıcılık' ve 'banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçlamalarıyla gözaltına alındı. Şüpheliler, 4 gün süren sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 

BOLU'da, 'oltalama' yöntemiyle 447 bin TL dolandırıcılık yapan suç örgütüyle ilişkisi olduğu tespit edilen 1'i kadın 3 kişi daha gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. Geçen ay 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda 17 kişi yakalanmış, 8 kişi tutuklanmıştı.

 

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ‘oltalama’ yöntemiyle banka ve kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği kişilerin banka hesaplarından internet bankacılığıyla çektikleri paraları başka banka hesaplarına transfer ettikleri tespit edilen şüphelilere yönelik soruşturma başlatıldı. 447 bin TL'lik haksız kazancın elde edildiği belirlenen soruşturma kapsamında, geçen ay 8 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 17 kişi, yakalandı. Şüphelilerden 8'i, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 9'u da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  Soruşturmayı genişleten Bolu Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Sularla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 kişinin daha suç örgütle bağlantısı olduğu tespit edildi. Örgüt üyesi olduğu değerlendirilen Ş.İ. (38) isimli kadın ile T.B. (51) ve F.A. (39), 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'bilişim sistemlerini kullanılması ile nitelikli dolandırıcılık' ve 'banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçlamalarıyla gözaltına alındı. Şüpheliler, 4 gün süren sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi