Diyaliz merkezlerinde çalışan acil tıp teknisyenlerinden eylem

Karadeniz 25.07.2019 - 19:12, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2170+ kez okundu.
 

Diyaliz merkezlerinde çalışan acil tıp teknisyenlerinden eylem

ZONGULDAK’ta bulunan diyaliz merkezlerinde çalışan acil tıp teknisyenleri, 1 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik ile artık diyaliz merkezlerinde çalışamayacak olmalarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. 1 Mart 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan yeni Diyaliz Yönetmeliği ile özel diyaliz merkezlerinde acil tıp teknisyenleri çalışamayacak ve çalışanların da işine son verilecek. Zonguldak’ta özel diyaliz merkezlerinde çalışan acil tıp teknisyenleri, madenci anıtı önünde düzenledikleri basın açıklamasında, diyaliz sektöründe çalışan mevcut acil tıp teknisyenlerinin bu kararla işlerine son verileceğini açıkladı.   Kararın şu anda mahkeme sürecinde olduğu için işlerine devam ettiklerini anlatan acil tıp teknisyeni Göknur Demirer, diyaliz sektöründe çalışan hemşirelerin kazanmış olduğu haklar korunurken, acil tıp teknisyenleri olarak kazanmış oldukları hakların ellerinden alındığını söyledi. Diyaliz hizmetinin, hastaları sadece diyaliz makinesine bağlanmaktan ibaret olan teknik bir sağlık hizmeti olmadığını ifade eden Demirer, "Böbrek yetmezliği bulunan diyaliz hastaları, beraberinde hipertansiyon, diyabet, kalp yetmezliği gibi birçok hastalığı ve problemi bulunan ve ülkelerinde diyaliz sektöründe sadece diyaliz teknikerleri değil, diyaliz sertifikası bulunan hemşireler, acil tıp teknisyenleri sertifikalı ebeler ve sağlık memurları da çalışmaktadır. Yıllardır özveriyle yaptığımız mesleğimize sadece bir yönetmelik ile son verilmesi adalet, çalışma barışı ve eşitlik gibi birçok evrensel ilkeye ters düşmektedir. Bu yönetmelik ile uzun senelerini hastalarına hizmete adayan sağlıkçılar olarak tamamen mağdur edilmiş bulunmaktayız. Aynı zamanda bu yönetmelikle belli bir kesime iş imkanı sağlarken bizler işsiz bırakılmaktayız. Acil tıp teknisyenleri olarak bizde haklı olarak yönetmeliğin çıktığı tarihten önce kazanmış olduğumuz haklarımızın korunmasını istiyoruz. Hastaların ve ailelerimizin mağdur edilmesini istemiyoruz." dedi.

ZONGULDAK’ta bulunan diyaliz merkezlerinde çalışan acil tıp teknisyenleri, 1 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik ile artık diyaliz merkezlerinde çalışamayacak olmalarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. 1 Mart 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan yeni Diyaliz Yönetmeliği ile özel diyaliz merkezlerinde acil tıp teknisyenleri çalışamayacak ve çalışanların da işine son verilecek. Zonguldak’ta özel diyaliz merkezlerinde çalışan acil tıp teknisyenleri, madenci anıtı önünde düzenledikleri basın açıklamasında, diyaliz sektöründe çalışan mevcut acil tıp teknisyenlerinin bu kararla işlerine son verileceğini açıkladı.

 

Kararın şu anda mahkeme sürecinde olduğu için işlerine devam ettiklerini anlatan acil tıp teknisyeni Göknur Demirer, diyaliz sektöründe çalışan hemşirelerin kazanmış olduğu haklar korunurken, acil tıp teknisyenleri olarak kazanmış oldukları hakların ellerinden alındığını söyledi. Diyaliz hizmetinin, hastaları sadece diyaliz makinesine bağlanmaktan ibaret olan teknik bir sağlık hizmeti olmadığını ifade eden Demirer, "Böbrek yetmezliği bulunan diyaliz hastaları, beraberinde hipertansiyon, diyabet, kalp yetmezliği gibi birçok hastalığı ve problemi bulunan ve ülkelerinde diyaliz sektöründe sadece diyaliz teknikerleri değil, diyaliz sertifikası bulunan hemşireler, acil tıp teknisyenleri sertifikalı ebeler ve sağlık memurları da çalışmaktadır. Yıllardır özveriyle yaptığımız mesleğimize sadece bir yönetmelik ile son verilmesi adalet, çalışma barışı ve eşitlik gibi birçok evrensel ilkeye ters düşmektedir. Bu yönetmelik ile uzun senelerini hastalarına hizmete adayan sağlıkçılar olarak tamamen mağdur edilmiş bulunmaktayız. Aynı zamanda bu yönetmelikle belli bir kesime iş imkanı sağlarken bizler işsiz bırakılmaktayız. Acil tıp teknisyenleri olarak bizde haklı olarak yönetmeliğin çıktığı tarihten önce kazanmış olduğumuz haklarımızın korunmasını istiyoruz. Hastaların ve ailelerimizin mağdur edilmesini istemiyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi