En kısa zamanda tamamlayıp Rizelilerin hizmetine sunacağız

Rize 19.06.2019 - 17:49, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2148+ kez okundu.
 

En kısa zamanda tamamlayıp Rizelilerin hizmetine sunacağız

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KUR’AN KURSU İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR….  Tophane Mahallesinde yapımı devam eden 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursuna incelemede bulundu..  Tophane Mahallesinde; İnşaatına 12 Temmuz 2017 tarihinde başlanılan 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursunu bugün başta Vali Kemal Çeber olmak üzere, Müftü İsmail Yalçın ve Müftü Yardımcıları Naci Çakmak ile Abdullah Köseoğlu incelemede bulundular.  İnşaatın bugüne kadar gelen süreç içerisindeki teknik bilgi ve çalışmalar hakkında sorumlu İnşaat Mühendisi Ali Terzioğlu bilgi verdi. ‘’Binanın 1200 Metrekare alan üzerinde kurulduğunu, 7 kat olduğunu ve 1. Katında Kadınlara ait Mescid, 2.ci ve 3.cü katlarında ise 4-6 yaş gurubu çocukların eğitim göreceğini; diğer 2 katta da öğrencilerin barınması için yemekhane ve yatakhane olacağını, son katında da yöneticiler için lojman yapılacaktır’’ dedi..  Vali Kemal Çeber de inşaat alanını tümüyle gezerek; Müftü ve Müftü yardımcılarıyla konu ile alakalı istişare edip, işin maddi boyutunun nasıl aşılması gerektiğini ve böylesine güzel bir eserin Tophane Mahallesine en kısa sürede tamamlanıp, hizmete sunulmasını talep etti.  Vali Çeber incelemeler sonrası yaptığı değerlendirmede; “ Yapılan yeni hizmet binaları sayesinde vatandaşlarımız ve evlatlarımız dini öğrenme konusunda daha geniş imkanlar elde etmiş oluyorlar. Ayrıca değinmemiz gereken bir diğer konu ise; bu ve benzeri yapıların yapılması büyük bir çaba ve çalışma gerektirdiğidir. Bu vesile ile yapımı devam eden bu projede büyük bir emek ve özveri gösteren vatandaşlarımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.   Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın: ‘’ Bu eserin Diyanet İşleri Başkanlığımıza ait olmasından dolayı en kısa süre içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Bunun gibi daha bir çok inşaatımız Rizemizin çeşitli yerlerinde yapılmaktadır. Hayır sever vatandaşlarımızın destekleriyle bu eserleri tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede burayı da tamamlayıp, insanlığın hizmetine sunacağız’’ Dedi.  Bu incelemelerde Vali Çeber’e, İl Müftüsü İsmail Yalçın. Müftü yardımcıları Nacı Çakmak ve Abdullh Köseoğlu ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı’da eşlik etti.  Ayrıca bu inşaatın başından bugüne kadar maddi manevi emeği geçen Seyit Suyabatmaz ile Orhan Yazıcılar eşlik etti. 

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KUR’AN KURSU İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR…. 


Tophane Mahallesinde yapımı devam eden 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursuna incelemede bulundu.. 


Tophane Mahallesinde; İnşaatına 12 Temmuz 2017 tarihinde başlanılan 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursunu bugün başta Vali Kemal Çeber olmak üzere, Müftü İsmail Yalçın ve Müftü Yardımcıları Naci Çakmak ile Abdullah Köseoğlu incelemede bulundular. 


İnşaatın bugüne kadar gelen süreç içerisindeki teknik bilgi ve çalışmalar hakkında sorumlu İnşaat Mühendisi Ali Terzioğlu bilgi verdi. ‘’Binanın 1200 Metrekare alan üzerinde kurulduğunu, 7 kat olduğunu ve 1. Katında Kadınlara ait Mescid, 2.ci ve 3.cü katlarında ise 4-6 yaş gurubu çocukların eğitim göreceğini; diğer 2 katta da öğrencilerin barınması için yemekhane ve yatakhane olacağını, son katında da yöneticiler için lojman yapılacaktır’’ dedi.. 


Vali Kemal Çeber de inşaat alanını tümüyle gezerek; Müftü ve Müftü yardımcılarıyla konu ile alakalı istişare edip, işin maddi boyutunun nasıl aşılması gerektiğini ve böylesine güzel bir eserin Tophane Mahallesine en kısa sürede tamamlanıp, hizmete sunulmasını talep etti. 


Vali Çeber incelemeler sonrası yaptığı değerlendirmede; “ Yapılan yeni hizmet binaları sayesinde vatandaşlarımız ve evlatlarımız dini öğrenme konusunda daha geniş imkanlar elde etmiş oluyorlar. Ayrıca değinmemiz gereken bir diğer konu ise; bu ve benzeri yapıların yapılması büyük bir çaba ve çalışma gerektirdiğidir. Bu vesile ile yapımı devam eden bu projede büyük bir emek ve özveri gösteren vatandaşlarımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.  


Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın: ‘’ Bu eserin Diyanet İşleri Başkanlığımıza ait olmasından dolayı en kısa süre içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Bunun gibi daha bir çok inşaatımız Rizemizin çeşitli yerlerinde yapılmaktadır. Hayır sever vatandaşlarımızın destekleriyle bu eserleri tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede burayı da tamamlayıp, insanlığın hizmetine sunacağız’’ Dedi. 


Bu incelemelerde Vali Çeber’e, İl Müftüsü İsmail Yalçın. Müftü yardımcıları Nacı Çakmak ve Abdullh Köseoğlu ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı’da eşlik etti. 


Ayrıca bu inşaatın başından bugüne kadar maddi manevi emeği geçen Seyit Suyabatmaz ile Orhan Yazıcılar eşlik etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi