Erbaa ile Subotica ticaret odaları arasında kardeş oda protokolü

Karadeniz 22.11.2019 - 15:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2902+ kez okundu.
 

Erbaa ile Subotica ticaret odaları arasında kardeş oda protokolü

TOKAT’ın Erbaa Ticaret Odası Sırbistan’ın Subotica Ticaret Odasıyla kardeş oda protokolü imzaladı. Erbaa Ticaret Odası Başkanı Gökalp Coşkun, beraberindeki bir heyetle bir dizi temasta bulunmak üzere Sırbistan’ı ziyaret etti. Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Tanju Bilgin’i ziyaret eden heyet, Belgrat Ticaret Ateşesi Gülçinay Mumcu ve Sırbistan Ticaret Odası Dış İlişkiler Birim Direktörü Maria Sapi ile açılabilecek yeni ticaret kanallarını değerlendirdi.   Daha sonra Subotica kentine hareket eden heyet kentin ticaret odası başkanı Biljana Starljanin ile görüştü. Görüşmenin ardından iki ticaret odasının kardeşliğini deklare eden protokol imzalandı. Subotica şehrindeki sanayi tesislerini gezdiklerini ve kardeşlik protokolü imzaladıklarını ifade eden Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökalp Coşkun "Erbaamız artık kabına sığmıyor. Ticari ve ekonomik açıdan, ülkemizdeki tüm ilçeler arasında ilk 10’da yerini almıştır. Ayrıca biz Türkiye olarak Sırbistan’ın en fazla ticaret yaptığı 6’ıncı ülkeyiz. Önümüzdeki yıllarda ilk 3 ülke arasına girmek için hedef koyduk. Tarihten gelen dostluğumuzu ticaretle pekiştireceğiz. Aynı zamanda hayalimiz Erbaa ve Subotica’nın kardeş şehirler olabilmesidir. Protokole istinaden periyodik olarak düzenlenecek aktivitelerde bir araya geleceğiz. Sizleri Erbaa’mızda ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacağız. Ayrıca bu süreçte desteklerini esirgemeyen Ticaret Ateşemiz Gülçinay Mumcu ve Güvenlik Ateşemiz Cemil Cem Aydın’a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

TOKAT’ın Erbaa Ticaret Odası Sırbistan’ın Subotica Ticaret Odasıyla kardeş oda protokolü imzaladı. Erbaa Ticaret Odası Başkanı Gökalp Coşkun, beraberindeki bir heyetle bir dizi temasta bulunmak üzere Sırbistan’ı ziyaret etti. Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Tanju Bilgin’i ziyaret eden heyet, Belgrat Ticaret Ateşesi Gülçinay Mumcu ve Sırbistan Ticaret Odası Dış İlişkiler Birim Direktörü Maria Sapi ile açılabilecek yeni ticaret kanallarını değerlendirdi.

 

Daha sonra Subotica kentine hareket eden heyet kentin ticaret odası başkanı Biljana Starljanin ile görüştü. Görüşmenin ardından iki ticaret odasının kardeşliğini deklare eden protokol imzalandı. Subotica şehrindeki sanayi tesislerini gezdiklerini ve kardeşlik protokolü imzaladıklarını ifade eden Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökalp Coşkun "Erbaamız artık kabına sığmıyor. Ticari ve ekonomik açıdan, ülkemizdeki tüm ilçeler arasında ilk 10’da yerini almıştır. Ayrıca biz Türkiye olarak Sırbistan’ın en fazla ticaret yaptığı 6’ıncı ülkeyiz. Önümüzdeki yıllarda ilk 3 ülke arasına girmek için hedef koyduk. Tarihten gelen dostluğumuzu ticaretle pekiştireceğiz. Aynı zamanda hayalimiz Erbaa ve Subotica’nın kardeş şehirler olabilmesidir. Protokole istinaden periyodik olarak düzenlenecek aktivitelerde bir araya geleceğiz. Sizleri Erbaa’mızda ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacağız. Ayrıca bu süreçte desteklerini esirgemeyen Ticaret Ateşemiz Gülçinay Mumcu ve Güvenlik Ateşemiz Cemil Cem Aydın’a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi