Eyvah Nadir Rize'de

Kültür 10.05.2019 - 11:08, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2763+ kez okundu.
 

Eyvah Nadir Rize'de

İSMAİL KAHRAMAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE   Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde Mayıs ayının gelecek haftaki oyunu  Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Eyvah Nadir” adlı oyunu olacak. Ahmet Metin ÖNEL’in yazdığı oyunun yönetmeni ise Ali MERİÇ.Eyvay Nadir, dünden bugüne insanoğlunun bir mücadelesinin öyküsü elbette. Yaşamda değişmeden, bülülmeden, en önemlisi de dik durarak ayakta kalanların trajikomik öyküsü. Eyvah demenin bir zaaf, ötesinde bir yenilgi olduğuna inanan Nadir’in, yine bu sözcükten hal ve söylem olarak kaçma çabası, insanın onur ve vicdanıyla sürdürdüğü yaşam yolculuğunun da bir özeti sanki. Gülmek, gülerek düşünmek ve düşünerek özdeşleşmenin sahnede vücut bulduğu Eyvah Nadir, izleyiciyle de bir biçimde körü kurmaktan geri kalmıyor.  Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 14 - 15 Mayıs 2019 Salı ve Çarşamba akşamları saat:21:00’de sahnelenecek olan oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilir.

İSMAİL KAHRAMAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE
 

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde Mayıs ayının gelecek haftaki oyunu  Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Eyvah Nadir” adlı oyunu olacak.


Ahmet Metin ÖNEL’in yazdığı oyunun yönetmeni ise Ali MERİÇ.Eyvay Nadir, dünden bugüne insanoğlunun bir mücadelesinin öyküsü elbette. Yaşamda değişmeden, bülülmeden, en önemlisi de dik durarak ayakta kalanların trajikomik öyküsü. Eyvah demenin bir zaaf, ötesinde bir yenilgi olduğuna inanan Nadir’in, yine bu sözcükten hal ve söylem olarak kaçma çabası, insanın onur ve vicdanıyla sürdürdüğü yaşam yolculuğunun da bir özeti sanki. Gülmek, gülerek düşünmek ve düşünerek özdeşleşmenin sahnede vücut bulduğu Eyvah Nadir, izleyiciyle de bir biçimde körü kurmaktan geri kalmıyor. 


Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 14 - 15 Mayıs 2019 Salı ve Çarşamba akşamları saat:21:00’de sahnelenecek olan oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi