FETÖ MAĞDURU RİZELİ HOCAYA FETÖ İLE İRTİBAT ARAŞTIRMASI

Siyaset 03.02.2020 - 14:40, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3207+ kez okundu.
 

FETÖ MAĞDURU RİZELİ HOCAYA FETÖ İLE İRTİBAT ARAŞTIRMASI

FETÖ mağduru profesör “FETÖ’yle irtibatlı” diye iki yıl boyunca araştırılmış!   FETÖ'nün Ergenekon kumpasıyla tutuklanan ve hapis yatan Prof. Emin Gürses'in "FETÖ ile irtibatlı olduğu" iddiasıyla iki yıl boyunca araştırıldığı ortaya çıktı.   Sezgin Kocabay isimli bir şahıs 3 Nisan 2017 tarihinde verdiği ifadede arasında Prof. Emin Gürses‘in de yer aldığı dört kişinin FETÖ ile irtibatı olduğunu öne sürdü.  Bu ifadeyi ‘ihbar’ kabul eden Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Gürses’in de arasında bulunduğu kişileri araştırmaya başladı. Araştırmasını iki yıl boyunca sürdüren savcılık, 15 Mayıs 2019’da ihbarın asılsız olduğunu belirterek, soruşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.   KARAR KENDİSİNE GELİNCE ÖĞRENDİ   Savcılığın araştırma sırasında FETÖ mağduru olan Prof. Emin Gürses’in, Bylock kullanıp kullanmadığını, Bank Asya‘da hesabının olup olmadığının da incelendiği ortaya çıktı. Prof. Emin Gürses, olayı, soruşturmaya yer olmadığına dair kararın kendisine ulaşmasıyla öğrendi.   Savcılık kararında şu ifadelere yer verildi: Emin Gürses hakkında yapılan araştırmada, kriptolu haberleşme aracı olan Bylock ismli programı kullanmadığı, örgütün legal görünümlü finans kurumlarında olan Bank Asya’da hesabının ollmadığı, FETÖ silahlı terör örgütü ile bağlantısı tespit edilen ve Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kapatılan dernek yada sendikalara üyeliğinin bulunmadığı, örgüt ile irtibatlı olan iş yerlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu kaydına rastlanmadığı, yine örgüt ile irtibatlı şirketlere ortaklık ve yöneticilik bilgisine rastlanmadı.

FETÖ mağduru profesör “FETÖ’yle irtibatlı” diye iki yıl boyunca araştırılmış!

 

FETÖ'nün Ergenekon kumpasıyla tutuklanan ve hapis yatan Prof. Emin Gürses'in "FETÖ ile irtibatlı olduğu" iddiasıyla iki yıl boyunca araştırıldığı ortaya çıktı.

 

Sezgin Kocabay isimli bir şahıs 3 Nisan 2017 tarihinde verdiği ifadede arasında Prof. Emin Gürses‘in de yer aldığı dört kişinin FETÖ ile irtibatı olduğunu öne sürdü.  Bu ifadeyi ‘ihbar’ kabul eden Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Gürses’in de arasında bulunduğu kişileri araştırmaya başladı. Araştırmasını iki yıl boyunca sürdüren savcılık, 15 Mayıs 2019’da ihbarın asılsız olduğunu belirterek, soruşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

 

KARAR KENDİSİNE GELİNCE ÖĞRENDİ

 

Savcılığın araştırma sırasında FETÖ mağduru olan Prof. Emin Gürses’in, Bylock kullanıp kullanmadığını, Bank Asya‘da hesabının olup olmadığının da incelendiği ortaya çıktı. Prof. Emin Gürses, olayı, soruşturmaya yer olmadığına dair kararın kendisine ulaşmasıyla öğrendi.

 

Savcılık kararında şu ifadelere yer verildi: Emin Gürses hakkında yapılan araştırmada, kriptolu haberleşme aracı olan Bylock ismli programı kullanmadığı, örgütün legal görünümlü finans kurumlarında olan Bank Asya’da hesabının ollmadığı, FETÖ silahlı terör örgütü ile bağlantısı tespit edilen ve Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kapatılan dernek yada sendikalara üyeliğinin bulunmadığı, örgüt ile irtibatlı olan iş yerlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu kaydına rastlanmadığı, yine örgüt ile irtibatlı şirketlere ortaklık ve yöneticilik bilgisine rastlanmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi