Fuat Sezgin ve İslam Medeniyeti Sempozyumu

Kültür 10.05.2019 - 11:37, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2632+ kez okundu.
 

Fuat Sezgin ve İslam Medeniyeti Sempozyumu

2019 yılının Cumhurbaşkanlığı tarafından "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilmesi münasebetiyle  Rize Sosyal Bilimler Lisesi tarafından "Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslam Medeniyeti" konulu öğrenci sempozyumu İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlendi. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Milli Eğitim Müdürü  Yaşar KOÇAK,Müdür Yardımcısı ve  şube müdürleri , okul müdürleri, öğretmenler  ve çok sayıda öğrencinin katıldığı sempozyumun açılışında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman  Fuat SEZGİN ile ilgili kısa bir sunum yaptı. *Fuat Sezgin´in Eserlerinde Bilime Katkı Bakımından Batı Algısı (Yarennur EKŞİ- Rize Sosyal Bilimler Lisesi) *Fuat SEZGİN´in İslam Bilimleri Tarihine Katkıları(Emre KALYONCU- Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi) *Fuat Sezgin´de İslam Medeniyeti Fikri (Ali Eren DİNÇ- TOBB Fen Lisesi) *Fuat Sezgin´e Göre İslam Medeniyetinin Geri Kalış Nedenleri ( Mansur ENGİN- Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan AİHL) *Fuat Sezgin ve Oryantalizm (Yasin BAŞ- Ali Metin Kazancı Rize Lisesi) Öğleden sonra yapılan ve oturum başkanlığını RTEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Eyüp KUL´un yaptığı ikinci oturumda ise 6 okulumuzdan, 6 öğrencimiz, altı ayrı bildiri sundular: *Fuat Sezgin ve Hellmunt Ritter (Şura KARAALİ- Özel Rize Fen Bilimleri Fen Lisesi) *Fuat Sezgin ve Oryantalizm (Azra DAL- Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi) *İslam Medeniyetlerinin Endülüs´e katkıları ve Bu Bağlamda Fuat Sezgin´in Tanıtıcı Rolü (Özgen TÜYLÜOĞLU- Çayeli Ahmet Hamdi Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi) *İslam Bilimlerinin Eğitimi, Kurumsal Yapısı ve Fuat Sezgin´in Çalışmaları ( Hazal MAMUŞ- Şehit Erhan Dural Kız AİHL) *Rol Model Olarak Fuat Sezgin (Selin YILDIZ- Şehit Onur Kılıç Kız AİHL) *Fuat Sezgin ve İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi (Zehra COŞKUN- Rize Anadolu Lisesi)

2019 yılının Cumhurbaşkanlığı tarafından "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilmesi münasebetiyle  Rize Sosyal Bilimler Lisesi tarafından "Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslam Medeniyeti" konulu öğrenci sempozyumu İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlendi.


RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Milli Eğitim Müdürü  Yaşar KOÇAK,Müdür Yardımcısı ve  şube müdürleri , okul müdürleri, öğretmenler  ve çok sayıda öğrencinin katıldığı sempozyumun açılışında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman  Fuat SEZGİN ile ilgili kısa bir sunum yaptı.


*Fuat Sezgin´in Eserlerinde Bilime Katkı Bakımından Batı Algısı (Yarennur EKŞİ- Rize Sosyal Bilimler Lisesi)


*Fuat SEZGİN´in İslam Bilimleri Tarihine Katkıları(Emre KALYONCU- Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi)


*Fuat Sezgin´de İslam Medeniyeti Fikri (Ali Eren DİNÇ- TOBB Fen Lisesi)


*Fuat Sezgin´e Göre İslam Medeniyetinin Geri Kalış Nedenleri ( Mansur ENGİN- Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan AİHL)


*Fuat Sezgin ve Oryantalizm (Yasin BAŞ- Ali Metin Kazancı Rize Lisesi)


Öğleden sonra yapılan ve oturum başkanlığını RTEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Eyüp KUL´un yaptığı ikinci oturumda ise 6 okulumuzdan, 6 öğrencimiz, altı ayrı bildiri sundular:


*Fuat Sezgin ve Hellmunt Ritter (Şura KARAALİ- Özel Rize Fen Bilimleri Fen Lisesi)


*Fuat Sezgin ve Oryantalizm (Azra DAL- Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi)


*İslam Medeniyetlerinin Endülüs´e katkıları ve Bu Bağlamda Fuat Sezgin´in Tanıtıcı Rolü (Özgen TÜYLÜOĞLU- Çayeli Ahmet Hamdi Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi)


*İslam Bilimlerinin Eğitimi, Kurumsal Yapısı ve Fuat Sezgin´in Çalışmaları ( Hazal MAMUŞ- Şehit Erhan Dural Kız AİHL)


*Rol Model Olarak Fuat Sezgin (Selin YILDIZ- Şehit Onur Kılıç Kız AİHL)


*Fuat Sezgin ve İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi (Zehra COŞKUN- Rize Anadolu Lisesi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi