GENEL MÜDÜR RİZE'NİN EĞİTİM YÖNETİCİLERİ İLE BULUŞTU

Eğitim 28.04.2020 - 16:59, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3054+ kez okundu.
 

GENEL MÜDÜR RİZE'NİN EĞİTİM YÖNETİCİLERİ İLE BULUŞTU

Rize Öğretmen Akademisi çalışması kapsamında Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla MEB Personel Genel Müdürümüz  Hamza AYDOĞDU webinar  konuğu oldu..   Rize'deki öğretmen ve eğitim yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Başarılı Yönetim = Okuyan Yöneticiler" konulu sunumunda Genel Müdür  AYDOĞDU, eğitimin aslında dertlenmek ve sonrasında da tasavvuftaki anlayışla da demlenmek olduğuna belirterek, öğretmen ve yöneticilerimizin kişisel gelişimlerine önem vermeleri gerektiği ve özellikle de kitap okuma hususunda önemli adımlar atılması gerektiğine vurgu yaptı.    Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun yapmış olduğu önemli açıklamalarda birisi'de rotasyon konusu oldu. Aydoğdu rotasyon konusunda "Şube müdürü rotasyonu yapılacak. İl müdür yardımcısı ve ilçe müdürlerini kapsamayacak. Şube müdürü rotasyonu mevcut yönetmeliğe göre yapılacak" dedi Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun diğer açıklamaları ise şu şekilde ;   Müdür başyardımcısı Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz zamanında müdür başyardımcılığı kadrosunu yönetmelikten çıkardık ama norm kadro yönetmeliğinden çıkarmadık. Sayın Bakanımız da müdür başyardımcılığı kadrolarının durmasını istiyor. Bununla ilgili bir yönetmelik çalışmamız var. Okulların sayılarına göre bunlar tekrar okullara verilecek. Müdür başyardımcılığı köklü büyük okullarda o okulların yükünü alıyor. 513 şube müdürü ataması Bugün bir toplantı yaptık. Merak etmesin o arkadaşlarımız, burada çok detaya girmemeyeyim. Onunla ilgili bir toplantı yaptık. Neticesini gelecek hafta bütün arkadaşlara duyuracağız. Zorunlu hizmet affı Bu yılki zorunlu hizmeti 2021 yılına erteledik. Diğer arkadaşlar af gelsin diyor. Şuan bu konuda yapılan bir çalışma yok. Bu konuyu bu süreçte gündeme getirmemenizi rica ediyorum. 18 Mart'ta atananlar Sayın bakanımız bu konuyu üç TV programında açıkladı. Bu atamalar yapıldığında böyle bir kriz olacağını kimse öngörmüyordu. Sayın Bakanımız söylemişti zaten, okullar açılınca diye. İnşallah bu virüsü yenersek, okulların açılmasıyla birlikte kararnameler de okullara gönderilecek. 2016 Ekim Grubu Onlar kadroya geçtiler. İller arası tayin istiyorlar. Çalışıyoruz. Bir hafta içinde bir bilgilendirme yapacağız. dedi. Youtube ve Zoom üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınına katılan yoğun katılımcılarımızın sorularını da yanıtlayan Sayın Genel Müdürümüz Hamza AYDOĞDU, Rize'nin başta İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar KOÇAK olmak üzere diğer yönetici ve öğretmenleriyle gördüğü ve takip ettiği kadarıyla eğitiminin emin ellerde olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti.

Rize Öğretmen Akademisi çalışması kapsamında Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla MEB Personel Genel Müdürümüz  Hamza AYDOĞDU webinar  konuğu oldu..

 

Rize'deki öğretmen ve eğitim yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Başarılı Yönetim = Okuyan Yöneticiler" konulu sunumunda Genel Müdür  AYDOĞDU, eğitimin aslında dertlenmek ve sonrasında da tasavvuftaki anlayışla da demlenmek olduğuna belirterek, öğretmen ve yöneticilerimizin kişisel gelişimlerine önem vermeleri gerektiği ve özellikle de kitap okuma hususunda önemli adımlar atılması gerektiğine vurgu yaptı. 

 

Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun yapmış olduğu önemli açıklamalarda birisi'de rotasyon konusu oldu. Aydoğdu rotasyon konusunda "Şube müdürü rotasyonu yapılacak. İl müdür yardımcısı ve ilçe müdürlerini kapsamayacak. Şube müdürü rotasyonu mevcut yönetmeliğe göre yapılacak" dedi


Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun diğer açıklamaları ise şu şekilde ;
 

Müdür başyardımcısı

Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz zamanında müdür başyardımcılığı kadrosunu yönetmelikten çıkardık ama norm kadro yönetmeliğinden çıkarmadık. Sayın Bakanımız da müdür başyardımcılığı kadrolarının durmasını istiyor. Bununla ilgili bir yönetmelik çalışmamız var. Okulların sayılarına göre bunlar tekrar okullara verilecek. Müdür başyardımcılığı köklü büyük okullarda o okulların yükünü alıyor.


513 şube müdürü ataması

Bugün bir toplantı yaptık. Merak etmesin o arkadaşlarımız, burada çok detaya girmemeyeyim. Onunla ilgili bir toplantı yaptık. Neticesini gelecek hafta bütün arkadaşlara duyuracağız.


Zorunlu hizmet affı

Bu yılki zorunlu hizmeti 2021 yılına erteledik. Diğer arkadaşlar af gelsin diyor. Şuan bu konuda yapılan bir çalışma yok. Bu konuyu bu süreçte gündeme getirmemenizi rica ediyorum.


18 Mart'ta atananlar

Sayın bakanımız bu konuyu üç TV programında açıkladı. Bu atamalar yapıldığında böyle bir kriz olacağını kimse öngörmüyordu. Sayın Bakanımız söylemişti zaten, okullar açılınca diye. İnşallah bu virüsü yenersek, okulların açılmasıyla birlikte kararnameler de okullara gönderilecek.


2016 Ekim Grubu

Onlar kadroya geçtiler. İller arası tayin istiyorlar. Çalışıyoruz. Bir hafta içinde bir bilgilendirme yapacağız. dedi.


Youtube ve Zoom üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınına katılan yoğun katılımcılarımızın sorularını da yanıtlayan Sayın Genel Müdürümüz Hamza AYDOĞDU, Rize'nin başta İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar KOÇAK olmak üzere diğer yönetici ve öğretmenleriyle gördüğü ve takip ettiği kadarıyla eğitiminin emin ellerde olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi