Gümüşhane'de kelebek yakalayan yabancı uyruklu 2 kişiye para cezası

Karadeniz 26.09.2019 - 20:55, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2167+ kez okundu.
 

Gümüşhane'de kelebek yakalayan yabancı uyruklu 2 kişiye para cezası

GÜMÜŞHANE'nin Torul ilçesinde kelebek toplayan İtalyan uyruklu Alessandro Floriani ve Macar uyruklu Balazs Benedek, biyokaçakçılık suçlamasıyla yakalandı. 700 adet kelebeğe el konulurken, haklarında soruşturma başlatılan şüphelilere, toplamda 120 bin 326 TL para cezası kesildi. Torul ilçesi Bahçelik Köyü'nde 2 kişinin köy yolu üzerinde dağlık alanda izinsiz olarak kelebek yakaladıkları ihbarı üzerine jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Köye giden ekipler, İtalyan uyruklu Alessandro Floriani ve Macar uyruklu Balazs Benedek'in mor ışıklı akü ile çalışan bir düzenek kurduğu, bir kova aracılığı ile kelebekleri kova içerisine ve kavanozlara yerleştirdiklerini belirledi. 700 kelebek ve düzeneklere el konulurken, 2 şüpheli gözaltına alındı.   PARA CEZASI KESİLDİ Şüpheliler, hobi amaçlı kelebek yakalamak için düzenekleri kurdukları yönünde ifade verdi. 2 şüpheliye 2872 sayılı Çevre Kanunu'na göre biyoçeşitliliğe zarar vermekten dolayı 60 bin 163 TL olmak üzere toplamda 120 bin 326 TL idari para cezası kesildi. 

GÜMÜŞHANE'nin Torul ilçesinde kelebek toplayan İtalyan uyruklu Alessandro Floriani ve Macar uyruklu Balazs Benedek, biyokaçakçılık suçlamasıyla yakalandı. 700 adet kelebeğe el konulurken, haklarında soruşturma başlatılan şüphelilere, toplamda 120 bin 326 TL para cezası kesildi. Torul ilçesi Bahçelik Köyü'nde 2 kişinin köy yolu üzerinde dağlık alanda izinsiz olarak kelebek yakaladıkları ihbarı üzerine jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Köye giden ekipler, İtalyan uyruklu Alessandro Floriani ve Macar uyruklu Balazs Benedek'in mor ışıklı akü ile çalışan bir düzenek kurduğu, bir kova aracılığı ile kelebekleri kova içerisine ve kavanozlara yerleştirdiklerini belirledi. 700 kelebek ve düzeneklere el konulurken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

 

PARA CEZASI KESİLDİ Şüpheliler, hobi amaçlı kelebek yakalamak için düzenekleri kurdukları yönünde ifade verdi. 2 şüpheliye 2872 sayılı Çevre Kanunu'na göre biyoçeşitliliğe zarar vermekten dolayı 60 bin 163 TL olmak üzere toplamda 120 bin 326 TL idari para cezası kesildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi