Gürcistan'da Halk Ayaklanmasi

Dünya 21.06.2019 - 10:42, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3000+ kez okundu.
 

Gürcistan'da Halk Ayaklanmasi

Dün, Rus Duma Komünist Partisi üyesi olan Meclis Başkanı Sergei Gavrilov, Gürcistan parlamentosunda Delegelere Meclis Başkanı'nın bulunduğu yerden hitap etmesiyle başlayan gerginlik ilerleyen saatlerde halkın parlamentoyu işkal etmek istemesiyle Polis müdahalesiyle çatışma ortamına döndü.Çok sayıda yaralılar oldu   Dün akşam saatlerinde başlayan gerginlik ilerleyen saatlerde çatışmaya dönüştu. Polis ile göstericiler arasında çatışma sabahlara kadar devam etti. Olaylar henüz bitmiş değil, Protestocular polis kordonunu kırmaya ve parlamentoya girmeye çalışıyor.Polisler ile göstericiler arasında çok sert çatışmalar yaşanıyor. Çevik kuvvet polisi tazyikli su, plastik mermi,göz yaşartıcı gaz kullanıyor. Son bilgilere göre, Rustaveli Bulvarı'nda 52 gösterici ve gazeteci yaralandı.

Dün, Rus Duma Komünist Partisi üyesi olan Meclis Başkanı Sergei Gavrilov, Gürcistan parlamentosunda Delegelere Meclis Başkanı'nın bulunduğu yerden hitap etmesiyle başlayan gerginlik ilerleyen saatlerde halkın parlamentoyu işkal etmek istemesiyle Polis müdahalesiyle çatışma ortamına döndü.Çok sayıda yaralılar oldu

 

Dün akşam saatlerinde başlayan gerginlik ilerleyen saatlerde çatışmaya dönüştu. Polis ile göstericiler arasında çatışma sabahlara kadar devam etti. Olaylar henüz bitmiş değil, Protestocular polis kordonunu kırmaya ve parlamentoya girmeye çalışıyor.Polisler ile göstericiler arasında çok sert çatışmalar yaşanıyor. Çevik kuvvet polisi tazyikli su, plastik mermi,göz yaşartıcı gaz kullanıyor.

Son bilgilere göre, Rustaveli Bulvarı'nda 52 gösterici ve gazeteci yaralandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi