Her geçen gün Rize için bir kayıptır.

Eğitim 08.05.2019 - 14:31, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2209+ kez okundu.
 

Her geçen gün Rize için bir kayıptır.

Resmi Gazetede 7 Temmuz 2018 tarihinde kuruluşu yayınlanan RTEÜ ne bağlı Eczacılık Fakültesinin daha fazla zaman kaybetmeden hayata geçirilerek öğrenci kayıtlarına başlanması isteniyor.  17 Mart 2006 tarihinde kurulup bugüne kadar yaptığı başarılı akademik ve sosyal çalışmalarla adından söz ettiren RTEÜ Eczacılık Fakültesinin de hayata geçmesini bekliyor. Rize kamuoyunun da önemli destek verdiği RTEÜ bünyesinde Eczacılık Fakültesi 7 Temmuz 2018 tarihli resmi gazetede kararın yayınlanması ile resmen kurulmuş oldu. Bugüne kadar Resmen Dekan ataması yapılmayan Eczacılık Fakültesi Dekanlığını vekâleten Rektör Prof.Dr. Hüseyin Karaman yürütüyor. Henüz öğrencisi olmayan ve akademik kadrosunu tamamlamayan Eczacılık Fakültesine yeni öğretim yılına girmeden Dekan ataması yapılarak çalışmalara başlanması isteniyor.  FAKÜLTEYE DEKAN ATANMALI  Kuruluşunu resmen tamamlayan RTEÜ Eczacılık Fakültesine Dekan atanarak akademik kadro ve öğrenci işlemlerinin başlamasını isteyen bölge insanı ’Dekan atamasının yapılıp bir an önce eğitim ve öğretime başlama noktasında ilgili çalışmaların, özellikle akademik kadroların oluşturulması noktasında gerekli çalışmalara başlanması gerekiyor. Lakin işler beklenildiği gibi gitmedi ve hala da gitmiyor. Kuruluşundan bu yana on aylık bir zaman geçti. Bu zaman içerisinde bu fakülte ile ilgili her hangi bir çalışmanın yapılmamış olması, bir adımın dahi atılmamış olması Rize için üniversitemiz için çok önemli bir kayıptır. RTEÜ Hukuk Fakültesi, 2 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulması kararlaştırılmıştı. Hukuk Fakültemiz ancak 2019 da öğrenci alımını gerçekleştirecek. Aradan geçen bu 7 yıllık zaman dilimi bizlere bir Fakültenin oluşumunun, öğrenci alır durumuna gelişinin bir hayli zaman almakta olduğunu açıkça göstermektedir. Çok geçte olsa Hukuk Fakültemizin öğrenci alma noktasına gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.  Aynı akıbeti Eczacılık Fakültesi de yaşamasın. Geçen her gün Rize için Üniversitemiz için çok önemli bir kayıptır. Bundan dolayı Eczacılık Fakültesi noktasında, idarecilikte gerekli tecrübe sahibi olmuş, ilgili sahada çalışmaları ve yayınları olan, üniversitemiz bünyesinde çalışmakta olan bir akademisyenin dekan olarak atamasının yapılarak bir an önce harekete geçilmesi gerektiği kanaatindeyiz’ dediler. 

Resmi Gazetede 7 Temmuz 2018 tarihinde kuruluşu yayınlanan RTEÜ ne bağlı Eczacılık Fakültesinin daha fazla zaman kaybetmeden hayata geçirilerek öğrenci kayıtlarına başlanması isteniyor. 


17 Mart 2006 tarihinde kurulup bugüne kadar yaptığı başarılı akademik ve sosyal çalışmalarla adından söz ettiren RTEÜ Eczacılık Fakültesinin de hayata geçmesini bekliyor. Rize kamuoyunun da önemli destek verdiği RTEÜ bünyesinde Eczacılık Fakültesi 7 Temmuz 2018 tarihli resmi gazetede kararın yayınlanması ile resmen kurulmuş oldu. Bugüne kadar Resmen Dekan ataması yapılmayan Eczacılık Fakültesi Dekanlığını vekâleten Rektör Prof.Dr. Hüseyin Karaman yürütüyor. Henüz öğrencisi olmayan ve akademik kadrosunu tamamlamayan Eczacılık Fakültesine yeni öğretim yılına girmeden Dekan ataması yapılarak çalışmalara başlanması isteniyor. 


FAKÜLTEYE DEKAN ATANMALI 


Kuruluşunu resmen tamamlayan RTEÜ Eczacılık Fakültesine Dekan atanarak akademik kadro ve öğrenci işlemlerinin başlamasını isteyen bölge insanı ’Dekan atamasının yapılıp bir an önce eğitim ve öğretime başlama noktasında ilgili çalışmaların, özellikle akademik kadroların oluşturulması noktasında gerekli çalışmalara başlanması gerekiyor. Lakin işler beklenildiği gibi gitmedi ve hala da gitmiyor. Kuruluşundan bu yana on aylık bir zaman geçti. Bu zaman içerisinde bu fakülte ile ilgili her hangi bir çalışmanın yapılmamış olması, bir adımın dahi atılmamış olması Rize için üniversitemiz için çok önemli bir kayıptır. RTEÜ Hukuk Fakültesi, 2 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulması kararlaştırılmıştı. Hukuk Fakültemiz ancak 2019 da öğrenci alımını gerçekleştirecek. Aradan geçen bu 7 yıllık zaman dilimi bizlere bir Fakültenin oluşumunun, öğrenci alır durumuna gelişinin bir hayli zaman almakta olduğunu açıkça göstermektedir. Çok geçte olsa Hukuk Fakültemizin öğrenci alma noktasına gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 


Aynı akıbeti Eczacılık Fakültesi de yaşamasın. Geçen her gün Rize için Üniversitemiz için çok önemli bir kayıptır. Bundan dolayı Eczacılık Fakültesi noktasında, idarecilikte gerekli tecrübe sahibi olmuş, ilgili sahada çalışmaları ve yayınları olan, üniversitemiz bünyesinde çalışmakta olan bir akademisyenin dekan olarak atamasının yapılarak bir an önce harekete geçilmesi gerektiği kanaatindeyiz’ dediler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi