HER RİZELİNİN YAKINDAN TANIDIĞI BİR İSİM. HAKKA YÜRÜDÜ.

Vefat 07.08.2020 - 19:23, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3130+ kez okundu.
 

HER RİZELİNİN YAKINDAN TANIDIĞI BİR İSİM. HAKKA YÜRÜDÜ.

MEŞHUR RUŞEN’IN YERİ’NDE VE RİZE’DA HÜZÜN VAR RİZESPOR ESKİ FUTBOLCUSU RUŞEN ÇOKLAR VEFAT ETTİ Rizespor’un 1968 yılında kurulan ilk profesyonel kadrosunda yer alan eski futbolcusu, Samsun Ruşen’in Tesisleri’nin sahibi Ruşen Çoklar vefat etti. DAR ZAMAN DOSTU İDİ 1945 yılında doğan ve İkizdere Anzerli olan Ruşen Çoklar Rize Müftü mahallesinde büyüdü. İlk ve orta öğrenimini Rize’de tamamladı. Askerlik sonrası yirmi üç yaşında Samsun’a yerleşti. 1968 yılında Bahattin Coşkun Başkanlığında Rizespor’un ilk profesyonel takımında yer aldı. 1968-70 yılları arasında oynadığı Rizespor’da Şenol Birol’un ardından Rizespor tarihinin ikinci takım kaptanı olarak hizmet verdi. O takımda Erkan, Şenol Birol, İlyas, Kaleci Ahmet, Sağ bek Sivaslı Tevfik gibi güçlü futbolcular yer alıyordu. Ruşen Çoklar yarım asırdan daha uzun bir süredir Samsun’da Ruşen’in Yeri isimli mekânında hizmet verdi. Samsun’da akaryakıt bayiliği yapan dayılarından dolayı genç yaşta Samsun’a yerleşen Ruşen Çoklar yolda kalan, darda kalan kaza yapan, başına iş gelenlere çok yardım etmesiyle biliniyor ve seviliyordu. İZ BIRAKTI Onun sayesinde Ruşen’in yeri eski kaşar ve Rize kavurmasıyla nam yaptı. Rize’den hareket eden araçların yüzde 90’ı Ruşen’in Yeri’ne uğrar. Rizeliler bu mekanı kendi mekanları bilirler. 75 yaşında aramızdan ayrılan Ruşen Çoklar üç çocuk babasıydı. Rize'den diğer şehirlere seyahat eden Rizelilerin uğrak mekanlarından birisi olan Samsun'daki 'Ruşen'in Yeri' adlı işletmenin sahibi Ruşen Çoklar'ın cenezesi, yarın (8 Ağustos) öğle namazına müteakip Samsun Asri Mezarlık Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Samsun'da toprağa verilecek.  

MEŞHUR RUŞEN’IN YERİ’NDE VE RİZE’DA HÜZÜN VAR

RİZESPOR ESKİ FUTBOLCUSU RUŞEN ÇOKLAR VEFAT ETTİ

Rizespor’un 1968 yılında kurulan ilk profesyonel kadrosunda yer alan eski futbolcusu, Samsun Ruşen’in Tesisleri’nin sahibi Ruşen Çoklar vefat etti.

DAR ZAMAN DOSTU İDİ

1945 yılında doğan ve İkizdere Anzerli olan Ruşen Çoklar Rize Müftü mahallesinde büyüdü. İlk ve orta öğrenimini Rize’de tamamladı. Askerlik sonrası yirmi üç yaşında Samsun’a yerleşti. 1968 yılında Bahattin Coşkun Başkanlığında Rizespor’un ilk profesyonel takımında yer aldı. 1968-70 yılları arasında oynadığı Rizespor’da Şenol Birol’un ardından Rizespor tarihinin ikinci takım kaptanı olarak hizmet verdi. O takımda Erkan, Şenol Birol, İlyas, Kaleci Ahmet, Sağ bek Sivaslı Tevfik gibi güçlü futbolcular yer alıyordu. Ruşen Çoklar yarım asırdan daha uzun bir süredir Samsun’da Ruşen’in Yeri isimli mekânında hizmet verdi. Samsun’da akaryakıt bayiliği yapan dayılarından dolayı genç yaşta Samsun’a yerleşen Ruşen Çoklar yolda kalan, darda kalan kaza yapan, başına iş gelenlere çok yardım etmesiyle biliniyor ve seviliyordu.


İZ BIRAKTI

Onun sayesinde Ruşen’in yeri eski kaşar ve Rize kavurmasıyla nam yaptı. Rize’den hareket eden araçların yüzde 90’ı Ruşen’in Yeri’ne uğrar. Rizeliler bu mekanı kendi mekanları bilirler. 75 yaşında aramızdan ayrılan Ruşen Çoklar üç çocuk babasıydı. Rize'den diğer şehirlere seyahat eden Rizelilerin uğrak mekanlarından birisi olan Samsun'daki 'Ruşen'in Yeri' adlı işletmenin sahibi Ruşen Çoklar'ın cenezesi, yarın (8 Ağustos) öğle namazına müteakip Samsun Asri Mezarlık Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Samsun'da toprağa verilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi