İbrahim ER'den Boşalan Bakan Yardımcılığına Trabzonlu isim

Eğitim 06.10.2019 - 23:36, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2973+ kez okundu.
 

İbrahim ER'den Boşalan Bakan Yardımcılığına Trabzonlu isim

MEB’in Yeni Bakan Yardımcısı Prof.Dr.Aşkın Asan mı Oluyor ?   Milli Eğitim Bakanlığında , İbrahim ER’den boşalan Bakan yardımcılığı kadrosuna , Üsküdar Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Prof.Dr. Aşkın ASAN’ın getirileceği konuşuluyor ... Milli Eğitim Bakan yardımcılığı görevini yürütürken tekrar eski görevi Danıştay üyeliğine getirilen İbrahim ER’den boşalan koltuğa Prof.Dr. Aşkın ASAN ismi geçmeye başladı . Bu isme hem Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un sıcak baktığı hemde Külliye’den onay alacak isimler arasında olduğu iddia ediliyor . Prof. Dr. Aşkın ASAN , Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın merhume annesinin ismini taşıyan Üsküdar Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okul müdürü olarak görev yapıyor . Prof.Dr.Aşkın ASAN’ın özgeçmişine göz attığımızda ; Rektörlük , Milletvekilliği , Bakan yardımcılığı , Üniversite de hocalık , okul müdürlüğü görevlerinde bulunduğu , çok iyi derecede İngilizce ve Arapça bildiği gözlemleniyor . Bütün bunların yanında , Cumhurbaşkanı’na karşı olan vefasından ötürü , Cumhurbaşkanımızın annesinin ismini taşıyan okula , okul müdürlüğü teklifini hiç düşünmeden kabul etmesi de ayrı bir parantez açılacak konu ...   Prof.Dr. Aşkın ASAN Kimdir ?   Aşkın Asan, 26 Kasım 1965’te Trabzon’da doğdu. Of Şehit Ahmet Türkkan Lisesini birincilikle bitirdi. 1989 tarihinde Riyad Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu.  Yüksek lisansını, 1992’de ABD Texas Tech Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında; doktora eğitimini, 1998’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde tamamladı.   1998 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümüne yardımcı doçent olarak atandı. 2002-2004 yılları arasında Dubai Ajman University of Science and Technology’de görevlendirildi. 2004’de Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında doçent oldu. Sultan Qaboos Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Dekan Yardımcılığı ve Bölüm Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Araştırma projeleri yürütücülüğü yaptı. 23. Dönem’de Ankara Milletvekili olarak Parlamentoda görev yaptı. TBMM’de Akdeniz Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu ve İKÖPAB Türk Grubu Üyesi oldu. 2011-2014 Yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevini yürüttü.   2014 yılında profesörlük unvanını aldı. 01.11. 2014 tarihinde Avrasya Üniversitesinde Genel Koordinatör olarak görev yaptı. 03.03.2015 tarihinde Avrasya Üniversitesi Rektörü olarak atandı.   2017 yılında Cumhurbaşkanı’nın isteğiyle Üsküdar Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürlüğüne atandı . Halen bu görevi yürütüyor .   Çok iyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Asan, evli ve 3 çocuk annesidir.   kamudanhaber

MEB’in Yeni Bakan Yardımcısı Prof.Dr.Aşkın Asan mı Oluyor ?
 

Milli Eğitim Bakanlığında , İbrahim ER’den boşalan Bakan yardımcılığı kadrosuna , Üsküdar Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Prof.Dr. Aşkın ASAN’ın getirileceği konuşuluyor ...


Milli Eğitim Bakan yardımcılığı görevini yürütürken tekrar eski görevi Danıştay üyeliğine getirilen İbrahim ER’den boşalan koltuğa Prof.Dr. Aşkın ASAN ismi geçmeye başladı .


Bu isme hem Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un sıcak baktığı hemde Külliye’den onay alacak isimler arasında olduğu iddia ediliyor .


Prof. Dr. Aşkın ASAN , Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın merhume annesinin ismini taşıyan Üsküdar Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okul müdürü olarak görev yapıyor .


Prof.Dr.Aşkın ASAN’ın özgeçmişine göz attığımızda ; Rektörlük , Milletvekilliği , Bakan yardımcılığı , Üniversite de hocalık , okul müdürlüğü görevlerinde bulunduğu , çok iyi derecede İngilizce ve Arapça bildiği gözlemleniyor .


Bütün bunların yanında , Cumhurbaşkanı’na karşı olan vefasından ötürü , Cumhurbaşkanımızın annesinin ismini taşıyan okula , okul müdürlüğü teklifini hiç düşünmeden kabul etmesi de ayrı bir parantez açılacak konu ...

 

Prof.Dr. Aşkın ASAN Kimdir ?

 

Aşkın Asan, 26 Kasım 1965’te Trabzon’da doğdu. Of Şehit Ahmet Türkkan Lisesini birincilikle bitirdi. 1989 tarihinde Riyad Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu.  Yüksek lisansını, 1992’de ABD Texas Tech Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında; doktora eğitimini, 1998’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde tamamladı.

 

1998 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümüne yardımcı doçent olarak atandı. 2002-2004 yılları arasında Dubai Ajman University of Science and Technology’de görevlendirildi. 2004’de Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında doçent oldu. Sultan Qaboos Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Dekan Yardımcılığı ve Bölüm Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Araştırma projeleri yürütücülüğü yaptı.


23. Dönem’de Ankara Milletvekili olarak Parlamentoda görev yaptı. TBMM’de Akdeniz Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu ve İKÖPAB Türk Grubu Üyesi oldu.


2011-2014 Yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevini yürüttü.

 

2014 yılında profesörlük unvanını aldı. 01.11. 2014 tarihinde Avrasya Üniversitesinde Genel Koordinatör olarak görev yaptı. 03.03.2015 tarihinde Avrasya Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

 

2017 yılında Cumhurbaşkanı’nın isteğiyle Üsküdar Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürlüğüne atandı . Halen bu görevi yürütüyor .

 

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Asan, evli ve 3 çocuk annesidir.

 

kamudanhaber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi