İSPİR BELEDİYESİNDEN RİZE'DEKİ TÜNELE DESTEK SÖZÜ

Siyaset 01.07.2020 - 11:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3182+ kez okundu.
 

İSPİR BELEDİYESİNDEN RİZE'DEKİ TÜNELE DESTEK SÖZÜ

Salaha Vadisini İkizdere ve İspirle daha yakından ulaşım sağlamak için düşünülen Tünel konusunda İspir Belediye Başkanından destek sözü verildi. İkizdere Belediye Başkanı ve beraberindeki heyetle yapılan görüşmede Salaha Tüneli yapılmalıdır, Karadeniz ve Doğu daha kısa yollarla, birleşebilmeli denildi.       Salvader Derneği tarafından kamuoyuna duyurulan ve kısa sürede birçok STK ile siyasetçiler tarafından da benimsenen Tünele MHP li İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’da tam destek sözü vererek ‘’bizim taraftan ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kamuoyu desteği istenirse Rize’de bulunan binlerce İspirli hemşerimin desteğini de alırız. Tünel ile bu bölgeden sahile, Rize’ye ulaşmamız daha kısa zamanda olacaktır. Ovit Tüneli ve devamı olan Dallıkavak ile Kırık Tünelleri tarihi İpek Yolunun yeniden hayata geçiş noktaları olacaktır. Kırık ve Dallıkavak Tünel çalışmalarına çok yakında yeniden başlanacak. İpek yolunun hayata geçmesiyle 2 saatte Rize’ye ulaşırız’’ dedi. Rize   İkizdere ve Salarha vadisinin üç alternatif tünel projesiyle birleşebileceğini ve ulaşımın kısa zamanda gerçekleşeceğini söyleyen İkizdere MHP li Belediye Başkanı Hakan Karagöz ’Rize’de önemli bir nüfus potansiyeline sahip Salarha Vadisinin İkizdere üzerinden Erzurum ve doğuya ulaşması, İkizdere ilçesinden de yapımı devam eden Havalimanı ve Rize’nin doğu yakasındaki bölgeye kısa zamanda ulaşılması amacıyla Vadide Tünel açılması isteniyor. Bizimde desteklediğimiz bu projeyi İspir Belediye Başkanımız Ahmet Coşkun beyle görüştük, kendilerinin desteği olması bizim elimizi daha da güçlendirmiştir. Bu proje Salvader Derneği tarafındanda yıllardır gündeme getiriliyor. İnşallah hayata geçmesine de bizler sebep oluruz. Bu siyasi bir proje değil ve yalnız bizim projemiz değil bölgenin projesidir. Yapılacak tünelle bölgemizin alternatif bir başka yolla sahile ulaşması sağlanmış olacak. Bu alanda 3 alternatif güzergâh var. Bu güzergâhlar Andon-Çatum-İkizdere arasında 8700 metre, Karasu-İkizdere arasında 7500 metre, Ambarlık-Çuhma arasında 8500 metrelik tünel delinebilir. Kesin karar teknik olarak yapılacak projeyle ortaya çıkar’dedi.     İspir Belediye Başkanlığındaki görüşmede İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, MHP İkizdere İlçe Başkanı Abdurrezzak Uzun, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Selçuk İspir ve Gazeteci İsmet Kösoğlu hazır bulundu.

Salaha Vadisini İkizdere ve İspirle daha yakından ulaşım sağlamak için düşünülen Tünel konusunda İspir Belediye Başkanından destek sözü verildi. İkizdere Belediye Başkanı ve beraberindeki heyetle yapılan görüşmede Salaha Tüneli yapılmalıdır, Karadeniz ve Doğu daha kısa yollarla, birleşebilmeli denildi.

      Salvader Derneği tarafından kamuoyuna duyurulan ve kısa sürede birçok STK ile siyasetçiler tarafından da benimsenen Tünele MHP li İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’da tam destek sözü vererek ‘’bizim taraftan ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kamuoyu desteği istenirse Rize’de bulunan binlerce İspirli hemşerimin desteğini de alırız. Tünel ile bu bölgeden sahile, Rize’ye ulaşmamız daha kısa zamanda olacaktır. Ovit Tüneli ve devamı olan Dallıkavak ile Kırık Tünelleri tarihi İpek Yolunun yeniden hayata geçiş noktaları olacaktır. Kırık ve Dallıkavak Tünel çalışmalarına çok yakında yeniden başlanacak. İpek yolunun hayata geçmesiyle 2 saatte Rize’ye ulaşırız’’ dedi.

Rize   İkizdere ve Salarha vadisinin üç alternatif tünel projesiyle birleşebileceğini ve ulaşımın kısa zamanda gerçekleşeceğini söyleyen İkizdere MHP li Belediye Başkanı Hakan Karagöz ’Rize’de önemli bir nüfus potansiyeline sahip Salarha Vadisinin İkizdere üzerinden Erzurum ve doğuya ulaşması, İkizdere ilçesinden de yapımı devam eden Havalimanı ve Rize’nin doğu yakasındaki bölgeye kısa zamanda ulaşılması amacıyla Vadide Tünel açılması isteniyor. Bizimde desteklediğimiz bu projeyi İspir Belediye Başkanımız Ahmet Coşkun beyle görüştük, kendilerinin desteği olması bizim elimizi daha da güçlendirmiştir. Bu proje Salvader Derneği tarafındanda yıllardır gündeme getiriliyor. İnşallah hayata geçmesine de bizler sebep oluruz. Bu siyasi bir proje değil ve yalnız bizim projemiz değil bölgenin projesidir. Yapılacak tünelle bölgemizin alternatif bir başka yolla sahile ulaşması sağlanmış olacak. Bu alanda 3 alternatif güzergâh var. Bu güzergâhlar Andon-Çatum-İkizdere arasında 8700 metre, Karasu-İkizdere arasında 7500 metre, Ambarlık-Çuhma arasında 8500 metrelik tünel delinebilir. Kesin karar teknik olarak yapılacak projeyle ortaya çıkar’dedi.

   
İspir Belediye Başkanlığındaki görüşmede İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, MHP İkizdere İlçe Başkanı Abdurrezzak Uzun, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Selçuk İspir ve Gazeteci İsmet Kösoğlu hazır bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi