İstanbul'daki yanlışın Rize'de yapılmasına karşıyız.

Rize 01.05.2019 - 00:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2358+ kez okundu.
 

İstanbul'daki yanlışın Rize'de yapılmasına karşıyız.

Bugün Rize yerel basını ve ulusal basında yer alan Rize'de ki kentsel dönüşümle haberlerinin ardından Rize Mimarlar odası Başkanı M.Mustafa Mahmutoğlu yazı bir açıklama ile yaptıkları açıklamaların bazı kısımlarının kamuoyu ile paylaşılmadığını ifade ederek aşağıdaki açıklamayı yaptı. RİZE 'deki Kentsel dönüşümle ilgili olarak vatandaşların mağdur edilmemesine azami dikkati çeken Mahmutoğlu'na ait açıklamanın tam metni. Bugün haber sitelerinde yer alan İlimizdeki Kentsel Dönüşüm Süreciyle alakalı ,Mimarlar Odası olarak yaptığımız açıklamaların önemli bazı kısımlarının kamuoyuyla paylaşılmadığını gördüğümüzden , ilave bu açıklamayı yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. İlimiz için çok önemli olan bu süreçte en dikkat edilmesi gereken husus konuyla birebir ilişkili vatandaşlarımızın pozisyonudur.Mimarlar Odası olarak birinci önceliğin mevcutta burada ikamet eden ve yeni pozisyon itibariylede kazanılmış hakları bulunan vatandaşlarımızın, bu haklarının maksimum oranda korunması yönünde odaklanılması gerektiği düşüncesindeyiz.Özellikle İstanbul'da benzeri bir şekilde yapılan ve mevcut ikamet sahiplerinin rezerv bölgelere aktarıldığı yanlış uygulamaların ilimizde yapılmasına karşıyız. Ayrıca Rize'de yapılacak bu dönüşüm hamlesinin yerel dinamikler vasıtasıyla harekete geçirilmesini ve varsa oluşacak kazanımların mevcut hak sahipleri ve yatırımını bu ilde gerçekleştiren işadamları tarafından pay edilmesini istemekteyiz. Timya Vadisi örneğinde Rize'de ilk olduğu için tam desteğimizi verdik.Ancak gerek projelendirme gerekse inşa süreci ve şu an kullanımda yaşanan aksaklıklarI , yeniden yapacağımız bu dönüşüm hamlesinde yerelden , mevcutta var olan potansiyellerimizi kullanarak bizlerin daha başarılı bir biçimde bu işin üstesinden geleceğimiz gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Mimarlar Odası olarak vatandaşımızın bu dönüşüm hamlesinde haklarının maksimum düzeyde korunduğu ve bu şehrin yatırımcısının ön planda olduğu bir yol haritasını hayata geçirmenin olmazsa olmazımız olduğunu ifade ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla.   M. Mustafa MAHMUTOĞLU Rize Mimarlar Odası Başkanı

Bugün Rize yerel basını ve ulusal basında yer alan Rize'de ki kentsel dönüşümle haberlerinin ardından Rize Mimarlar odası Başkanı M.Mustafa Mahmutoğlu yazı bir açıklama ile yaptıkları açıklamaların bazı kısımlarının kamuoyu ile paylaşılmadığını ifade ederek aşağıdaki açıklamayı yaptı.


RİZE 'deki Kentsel dönüşümle ilgili olarak vatandaşların mağdur edilmemesine azami dikkati çeken Mahmutoğlu'na ait açıklamanın tam metni.


Bugün haber sitelerinde yer alan İlimizdeki Kentsel Dönüşüm Süreciyle alakalı ,Mimarlar Odası olarak yaptığımız açıklamaların önemli bazı kısımlarının kamuoyuyla paylaşılmadığını gördüğümüzden , ilave bu açıklamayı yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.


İlimiz için çok önemli olan bu süreçte en dikkat edilmesi gereken husus konuyla birebir ilişkili vatandaşlarımızın pozisyonudur.Mimarlar Odası olarak birinci önceliğin mevcutta burada ikamet eden ve yeni pozisyon itibariylede kazanılmış hakları bulunan vatandaşlarımızın, bu haklarının maksimum oranda korunması yönünde odaklanılması gerektiği düşüncesindeyiz.Özellikle İstanbul'da benzeri bir şekilde yapılan ve mevcut ikamet sahiplerinin rezerv bölgelere aktarıldığı yanlış uygulamaların ilimizde yapılmasına karşıyız.


Ayrıca Rize'de yapılacak bu dönüşüm hamlesinin yerel dinamikler vasıtasıyla harekete geçirilmesini ve varsa oluşacak kazanımların mevcut hak sahipleri ve yatırımını bu ilde gerçekleştiren işadamları tarafından pay edilmesini istemekteyiz.


Timya Vadisi örneğinde Rize'de ilk olduğu için tam desteğimizi verdik.Ancak gerek projelendirme gerekse inşa süreci ve şu an kullanımda yaşanan aksaklıklarI , yeniden yapacağımız bu dönüşüm hamlesinde yerelden , mevcutta var olan potansiyellerimizi kullanarak bizlerin daha başarılı bir biçimde bu işin üstesinden geleceğimiz gerçeğini ortaya çıkarmıştır.


Mimarlar Odası olarak vatandaşımızın bu dönüşüm hamlesinde haklarının maksimum düzeyde korunduğu ve bu şehrin yatırımcısının ön planda olduğu bir yol haritasını hayata geçirmenin olmazsa olmazımız olduğunu ifade ediyoruz.


Kamuoyuna saygılarımızla.

 


M. Mustafa MAHMUTOĞLU

Rize Mimarlar Odası Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi