İTİRAZ GELDİ. İHALE İPTAL EDİLDİ.

Rize 16.01.2020 - 11:12, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2066+ kez okundu.
 

İTİRAZ GELDİ. İHALE İPTAL EDİLDİ.

Rize-Erzurum-GAP sevgi yolunun önemli geçişlerinden olan KIRIK Tüneli ihalesi Kamu İhale Kurumu tarafından ihaleye giren diğer firmaların itirazı üzerine iptal edildi.     KIRIK Tüneli ve çevre yolları için Ankara’da 16.10.2019 tarihinde yapılan ihalede pazarlık usulü 1.017.986.000.00 TL teklif veren firmaya KIRIK Tünelini tamamlama işi verilmişti. Delmeye 2015 yılında başlanılan Kırık Tünelinde  50 delme ve  10 seviyesinde betonlama yapıldığı belirtildi. 2 yıl tünel delme işi durduktan sonra işin feshedilerek 16.10.2019 tarihinde yeniden ihaleye çıktığında çok sevindiklerini söyleyen Erzurum eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu ’Tünel delme işi çok uzadı. Yüklenici firma işi tamamlayamadı. Bu gecikmelerden dolayı firmanın işi tasfiye edildi. Cumhurbaşkanımızda bu Yol ve Tünel konusunda çok hassas. Ovit ve Kırık Tünelleri birbirini tamamlayacak GAP Sevgi yolunun önemli parçalarıdır. 7200 metrelik Kırık Tüneli ihalesine ilk ihalede 6 firma katıldı. İkinci teklifte 5 firma bulunmuş ve yarım kalan Tünel işi pazarlık usulü yapılan ihalede bir firmaya verilmişti. Bu ihaleye katılan diğer firmaların itirazı üzerine Kamu İhale Kurumu İhaleyi iptal etti. Yeni ihalenin ne zaman yapılacağı belirsizliğini koruyor ama her geçen zaman bizim ve bölgemizin aleyhine oluyor. Tünel sayesinde kış mevsiminde kar sıkıntısından 2380 metre yükseklikteki Hortik Dağından kurtulacağız’ dedi.       Kırık Tünelinde delme 50 betonlamalar 10 seviyesinde olduğu belirtilirken 7200 metre uzunluğu ile tamamlandığı zaman Rize-Erzurum güzergâhındaki ikinci uzun tünel olacak. 2380 metre rakımlı Gölyurt Dağını daha kısa sürede geçmek amacıyla 7200 metre uzunluğunda yapılacak olan KIRIK Tünelinde 2 yıldır çalışmalar durdurulmuştu. Yüklenici firmanın işi yürütememesi sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emriyle Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından iş feshedilerek yeniden ihale edilmişti.    

Rize-Erzurum-GAP sevgi yolunun önemli geçişlerinden olan KIRIK Tüneli ihalesi Kamu İhale Kurumu tarafından ihaleye giren diğer firmaların itirazı üzerine iptal edildi.

   
KIRIK Tüneli ve çevre yolları için Ankara’da 16.10.2019 tarihinde yapılan ihalede pazarlık usulü 1.017.986.000.00 TL teklif veren firmaya KIRIK Tünelini tamamlama işi verilmişti. Delmeye 2015 yılında başlanılan Kırık Tünelinde  50 delme ve  10 seviyesinde betonlama yapıldığı belirtildi. 2 yıl tünel delme işi durduktan sonra işin feshedilerek 16.10.2019 tarihinde yeniden ihaleye çıktığında çok sevindiklerini söyleyen Erzurum eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu ’Tünel delme işi çok uzadı. Yüklenici firma işi tamamlayamadı. Bu gecikmelerden dolayı firmanın işi tasfiye edildi. Cumhurbaşkanımızda bu Yol ve Tünel konusunda çok hassas. Ovit ve Kırık Tünelleri birbirini tamamlayacak GAP Sevgi yolunun önemli parçalarıdır. 7200 metrelik Kırık Tüneli ihalesine ilk ihalede 6 firma katıldı. İkinci teklifte 5 firma bulunmuş ve yarım kalan Tünel işi pazarlık usulü yapılan ihalede bir firmaya verilmişti. Bu ihaleye katılan diğer firmaların itirazı üzerine Kamu İhale Kurumu İhaleyi iptal etti. Yeni ihalenin ne zaman yapılacağı belirsizliğini koruyor ama her geçen zaman bizim ve bölgemizin aleyhine oluyor. Tünel sayesinde kış mevsiminde kar sıkıntısından 2380 metre yükseklikteki Hortik Dağından kurtulacağız’ dedi.

     
Kırık Tünelinde delme 50 betonlamalar 10 seviyesinde olduğu belirtilirken 7200 metre uzunluğu ile tamamlandığı zaman Rize-Erzurum güzergâhındaki ikinci uzun tünel olacak. 2380 metre rakımlı Gölyurt Dağını daha kısa sürede geçmek amacıyla 7200 metre uzunluğunda yapılacak olan KIRIK Tünelinde 2 yıldır çalışmalar durdurulmuştu. Yüklenici firmanın işi yürütememesi sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emriyle Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından iş feshedilerek yeniden ihale edilmişti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi