Kamu Baş denetçisi Rize'de

Rize 02.05.2019 - 18:31, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2837+ kez okundu.
 

Kamu Baş denetçisi Rize'de

Kamu Baş denetçisi (Ombudsman) Şeref MALKOÇ, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN’İ makamında ziyaret etti. Başkan Metin, Rize programı kapsamında ilimize gelen Kamu Baş denetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç’u makamında karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Metin, Kamu Baş denetçiliği Kurumu’nun güzel kurumlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Son yıllarda kurulmuş önemli kurumlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Metin, “Değerli baş denetçimiz Şehrimize geldiler, burada bir süre programları olacak.” dedi. Kamu Baş denetçisi Şeref Malkoç, yaptığı konuşmada kurum hakkında şu bilgileri verdi. “Kamu Denetçiliği Kurumu 2010 yılındaki Anayasa değişikliği ile Anayasa’daki yerini almış, 2012 yılında 6328 sayılı kanunla tüzel kişilik kazanmış ve 2013 yılından beri faaliyetlerini sürdürmektedir. Kuruluş gayesi bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması, vatandaşla idare arasında, devlet arasındaki ilişkilerde iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesi, bunun yanı sıra denetim yoluyla şeffaflığın kamuda sağlanması ve bunlar kadar önemli olan vatandaşın hak arama kültürünü yaygınlaştırması amacıyla kurulmuştur. Özellikle Avrupa’daki tanımlaması ‘halkın avukatı’ şeklindedir. Bizler, vatandaşla idare arasındaki ilişkilerde halkın avukatlığını yapıyoruz. Vatandaşımız; aldığı kamu hizmetlerinden memnuniyetsizliği varsa, daha iyisini istiyorsa dilek, temenni, şikayet olarak Kamu Denetçiliği Kurumu’na intikal ettirebiliyor. Güzel bir kurum. Biz de illeri dolaşıyoruz, Hedefimiz Türkiye’yi gerek yerel yönetim alanında gerek eğitim, sağlık gibi benzeri alanlarda en iyi yönetime kavuşturmak. 2023, 2053, 2071 hedefleri var Türkiye’nin. Burada önemli olan çocuklarımızın daha kaliteli eğitim alması, sağlık hizmetlerinin daha iyi yürümesi, kamu hizmetlerinin güvenlik, asayiş ve benzeri konularda dünyadaki en iyilerle yarışabilecek hale gelmemiz. O açıdan kamu denetçiliği kurumu gibi kurumlara ihtiyaç var. Bizler, vatandaşın müracaatı ve şikayeti üzerine denetim ve inceleme yapıyoruz”dedi. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Metin, Kamu Baş denetçisi Şeref Malkoç ‘la bir süre baş başa sohbet etti.

Kamu Baş denetçisi (Ombudsman) Şeref MALKOÇ, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN’İ makamında ziyaret etti.


Başkan Metin, Rize programı kapsamında ilimize gelen Kamu Baş denetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç’u makamında karşıladı.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Metin, Kamu Baş denetçiliği Kurumu’nun güzel kurumlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Son yıllarda kurulmuş önemli kurumlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Metin, “Değerli baş denetçimiz Şehrimize geldiler, burada bir süre programları olacak.” dedi.


Kamu Baş denetçisi Şeref Malkoç, yaptığı konuşmada kurum hakkında şu bilgileri verdi. “Kamu Denetçiliği Kurumu 2010 yılındaki Anayasa değişikliği ile Anayasa’daki yerini almış, 2012 yılında 6328 sayılı kanunla tüzel kişilik kazanmış ve 2013 yılından beri faaliyetlerini sürdürmektedir. Kuruluş gayesi bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması, vatandaşla idare arasında, devlet arasındaki ilişkilerde iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesi, bunun yanı sıra denetim yoluyla şeffaflığın kamuda sağlanması ve bunlar kadar önemli olan vatandaşın hak arama kültürünü yaygınlaştırması amacıyla kurulmuştur. Özellikle Avrupa’daki tanımlaması ‘halkın avukatı’ şeklindedir. Bizler, vatandaşla idare arasındaki ilişkilerde halkın avukatlığını yapıyoruz. Vatandaşımız; aldığı kamu hizmetlerinden memnuniyetsizliği varsa, daha iyisini istiyorsa dilek, temenni, şikayet olarak Kamu Denetçiliği Kurumu’na intikal ettirebiliyor. Güzel bir kurum. Biz de illeri dolaşıyoruz, Hedefimiz Türkiye’yi gerek yerel yönetim alanında gerek eğitim, sağlık gibi benzeri alanlarda en iyi yönetime kavuşturmak. 2023, 2053, 2071 hedefleri var Türkiye’nin. Burada önemli olan çocuklarımızın daha kaliteli eğitim alması, sağlık hizmetlerinin daha iyi yürümesi, kamu hizmetlerinin güvenlik, asayiş ve benzeri konularda dünyadaki en iyilerle yarışabilecek hale gelmemiz. O açıdan kamu denetçiliği kurumu gibi kurumlara ihtiyaç var. Bizler, vatandaşın müracaatı ve şikayeti üzerine denetim ve inceleme yapıyoruz”dedi.


Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Metin, Kamu Baş denetçisi Şeref Malkoç ‘la bir süre baş başa sohbet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi