''Kanal Tokat'' projesi’ne uluslararası idealkent ödülü

Karadeniz 18.01.2020 - 18:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2602+ kez okundu.
 

''Kanal Tokat'' projesi’ne uluslararası idealkent ödülü

TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kanal Tokat Projesi ile 100’ü aşkın proje içerisinde ilk 13 arasında yer alarak, İdealkent ödülünün sahibi oldu. UNESCO’nun Paris’te yer alan merkez binasında düzenlenen törenle ödülünü Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Barbara Toce’dan alan Tokat Belediyesi Başkanı Eyüp Eroğlu, ödülü Tokatlılara armağan ettiğini söyledi. Tokat’ı; Fransa’nın Başkenti Paris’te, UNESCO Merkezinde tanıtmanın heyecanını yaşadığını belirten Başkan Eroğlu, UNESCO İdealkent ödülünü aldıktan sonra Avrupa’dan ve Türkiye’den katılım sağlayan heyete, UNESCO yetkililerine Tokat şehri ve Kanal Tokat’ı anlatarak, Tokat’a davet etti. Anadolu'nun mayasının Tokat olduğunu söyleyen Başkan Eroğlu, "Tokat, 1073 yılında feth edilerek Türk-İslam hâkimiyetine girmiştir. Tokat’ın Danişmentliler devletiyle başlayan tarihi serüveni, Anadolu’da en çok tarihi eserin bir arada yer almasını sağlamıştır. Bugün Tokat’ta 900 adımda 900 Yıllık tarihi eserleri bir arada görebilirsiniz. Bu özelliği ile birçok tarihçi tarafından şehrimiz Anadolu’nun Mayası olarak anılmaktadır.Yüzyıllar boyunca Darun Nusret olarak anılan şehrimiz, birçok Türk-İslam düşünürü, ilim ve fikir insanı tarafından övgüyle anılmıştır. Hz. Mevlana’nın; “Tokat’a gitmek gerek, çünkü Tokat'ta insan ve iklim mutedil" diye övdüğü tek şehirdir. Bizler de; Mevlana’nın sözleri ile herkesi Tokat’a davet ediyor, Tokat’a gelmeniz gerek diyoruzö dedi.   'KANAL TOKAT, ÇEVRE DOSTU, CANLI HAYATINA SAYGILI BİR PROJEDİR' Kanal Tokat Projesini yaparken çevre faktörüne hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen Başkan Eroğlu şunları söyledi, "Kanal Tokat etrafındaki ekosistemi muhafaza ederek, canlı hayatının olumsuz etkilenmemesi için ana gövdesi üzerinde balık geçidi ile her türlü canlının set içerisine giriş ve çıkış yapmasına olanak sağladık. Aynı zamanda Rubber-Dam seddinin üstünden akan su şelalesi, suyu oksijenle buluşturduğu için canlı hayatına katkı sağlıyoruz. Rubber-Dam şişirme tekniği ile ırmak seviyesini aynı düzeyde tutuyor, akı debisini kontrol altına alıyoruz. Kontrol altına aldığımız bu alanda vatandaşlarımız bir yandan Osmanlı Kayıkları ile gezinti yaparken bir yandan da ışıklı su fiskiyeleri ile görsel bir şölen oluşturduk. Yine Kanal Tokat kenarında rekreasyon (eğlen-dinlen) alanları ile ağaçları koruma altına alarak, modern dinlenme mekanları, gezi, koşu ve bisiklet yolları yaparak Yeşilırmak’ı cazibe merkezi haline getirdik." 

TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kanal Tokat Projesi ile 100’ü aşkın proje içerisinde ilk 13 arasında yer alarak, İdealkent ödülünün sahibi oldu. UNESCO’nun Paris’te yer alan merkez binasında düzenlenen törenle ödülünü Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Barbara Toce’dan alan Tokat Belediyesi Başkanı Eyüp Eroğlu, ödülü Tokatlılara armağan ettiğini söyledi. Tokat’ı; Fransa’nın Başkenti Paris’te, UNESCO Merkezinde tanıtmanın heyecanını yaşadığını belirten Başkan Eroğlu, UNESCO İdealkent ödülünü aldıktan sonra Avrupa’dan ve Türkiye’den katılım sağlayan heyete, UNESCO yetkililerine Tokat şehri ve Kanal Tokat’ı anlatarak, Tokat’a davet etti. Anadolu'nun mayasının Tokat olduğunu söyleyen Başkan Eroğlu, "Tokat, 1073 yılında feth edilerek Türk-İslam hâkimiyetine girmiştir. Tokat’ın Danişmentliler devletiyle başlayan tarihi serüveni, Anadolu’da en çok tarihi eserin bir arada yer almasını sağlamıştır. Bugün Tokat’ta 900 adımda 900 Yıllık tarihi eserleri bir arada görebilirsiniz. Bu özelliği ile birçok tarihçi tarafından şehrimiz Anadolu’nun Mayası olarak anılmaktadır.Yüzyıllar boyunca Darun Nusret olarak anılan şehrimiz, birçok Türk-İslam düşünürü, ilim ve fikir insanı tarafından övgüyle anılmıştır. Hz. Mevlana’nın; “Tokat’a gitmek gerek, çünkü Tokat'ta insan ve iklim mutedil" diye övdüğü tek şehirdir. Bizler de; Mevlana’nın sözleri ile herkesi Tokat’a davet ediyor, Tokat’a gelmeniz gerek diyoruzö dedi.

 

'KANAL TOKAT, ÇEVRE DOSTU, CANLI HAYATINA SAYGILI BİR PROJEDİR' Kanal Tokat Projesini yaparken çevre faktörüne hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen Başkan Eroğlu şunları söyledi, "Kanal Tokat etrafındaki ekosistemi muhafaza ederek, canlı hayatının olumsuz etkilenmemesi için ana gövdesi üzerinde balık geçidi ile her türlü canlının set içerisine giriş ve çıkış yapmasına olanak sağladık. Aynı zamanda Rubber-Dam seddinin üstünden akan su şelalesi, suyu oksijenle buluşturduğu için canlı hayatına katkı sağlıyoruz. Rubber-Dam şişirme tekniği ile ırmak seviyesini aynı düzeyde tutuyor, akı debisini kontrol altına alıyoruz. Kontrol altına aldığımız bu alanda vatandaşlarımız bir yandan Osmanlı Kayıkları ile gezinti yaparken bir yandan da ışıklı su fiskiyeleri ile görsel bir şölen oluşturduk. Yine Kanal Tokat kenarında rekreasyon (eğlen-dinlen) alanları ile ağaçları koruma altına alarak, modern dinlenme mekanları, gezi, koşu ve bisiklet yolları yaparak Yeşilırmak’ı cazibe merkezi haline getirdik." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi