Karadeniz'de Türk balıkçı teknesine ateş açıldı: 3 yaralı

Karadeniz 21.05.2019 - 13:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2446+ kez okundu.
 

Karadeniz'de Türk balıkçı teknesine ateş açıldı: 3 yaralı

KARADENİZ'de Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Türk balıkçı teknesine, plastik ve gerçek mermilerle ateş açıldı. Mermilerin isabet ettiği 3 balıkçı yaralanırken, 5 balıkçı gözaltına alındı.    ​Olay, dün akşam saatlerinde Romanya'nın Köstence açıklarında meydana geldi. Ordu'nun Perşembe ilçesi limanından hareket eden balıkçı teknesi, iddiaya göre uluslararası karasularda, Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından takibe alındı. Sahil Güvenlik ekipleri, 'dur' ihtarına uymayan balıkçı teknesine plastik ve gerçek mermiler kullanarak ateş açtı. Büyük korku ve panik yaşayan balıkçılar, telsizle yardım çağrısında bulundu. Olayda mermi isabet eden 3 balıkçı yaralandı, 5 balıkçı da gözaltına alındı. Yaralı balıkçıların Köstence'de tedavi altında olduğu öğrenildi.     AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, yaralı olan ve gözaltına alınan Ordulu balıkçıların Türkiye'ye iadesi için girişimlerde bulunduklarını açıkladı.  Öte yandan, 20 Şubat'ta Romanya'nın yaklaşık 50 mil açığında Perşembe'den balık avına çıkan 'Ostik Şenol' adlı 14 metrelik balıkçı teknesine Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından plastik ve gerçek mermilerle ateş açılmıştı. Bu saldırıda da 3 balıkçı yaralanmıştı.

KARADENİZ'de Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Türk balıkçı teknesine, plastik ve gerçek mermilerle ateş açıldı. Mermilerin isabet ettiği 3 balıkçı yaralanırken, 5 balıkçı gözaltına alındı. 

 

​Olay, dün akşam saatlerinde Romanya'nın Köstence açıklarında meydana geldi. Ordu'nun Perşembe ilçesi limanından hareket eden balıkçı teknesi, iddiaya göre uluslararası karasularda, Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından takibe alındı. Sahil Güvenlik ekipleri, 'dur' ihtarına uymayan balıkçı teknesine plastik ve gerçek mermiler kullanarak ateş açtı. Büyük korku ve panik yaşayan balıkçılar, telsizle yardım çağrısında bulundu. Olayda mermi isabet eden 3 balıkçı yaralandı, 5 balıkçı da gözaltına alındı. Yaralı balıkçıların Köstence'de tedavi altında olduğu öğrenildi.  

 

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, yaralı olan ve gözaltına alınan Ordulu balıkçıların Türkiye'ye iadesi için girişimlerde bulunduklarını açıkladı.  Öte yandan, 20 Şubat'ta Romanya'nın yaklaşık 50 mil açığında Perşembe'den balık avına çıkan 'Ostik Şenol' adlı 14 metrelik balıkçı teknesine Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından plastik ve gerçek mermilerle ateş açılmıştı. Bu saldırıda da 3 balıkçı yaralanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi