Karadeniz Ereğli Belediyesi ata tohumlarını depoluyor

Karadeniz 27.08.2020 - 16:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2530+ kez okundu.
 

Karadeniz Ereğli Belediyesi ata tohumlarını depoluyor

ZONGULDAK'ın Karadeniz Ereğli ilçe Belediyesi'nin sağlıklı tarımı desteklemek, yerel tohumu korumak, çoğaltmak, halka dağıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarına başladığı Ata Tohumu projesinde çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında Sarıkokmaz Mahallesi’ndeki belediyeye ait çiçek serası Delihkakkı’daki tesislere taşınıyor. Yapılan açıklamada, bir yandan ata tohumu üretimini daha geniş alanlara taşırken, diğer taraftan da çiçek üretimini artırmanın hedeflendiği belirtildi. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Delihakkı’da bulunan arsalarını tarımsal üretime açarak başlattığı yerli tohum projesi ilk ürünleri vermeye başlarken, Sarıkokmaz Mahallesi’ndeki çiçek serası da Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla bu bölgeye taşındığı ifade edildi.   ATA TOHUMUNDA DEPOLAMA AŞAMASINA GEÇİLDİ Projede görev alan Ziraat Mühendisi Sertaç Yılmaz çalışmalarla ilgili gelinen aşama hakkında şu bilgileri verdi: "Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ın talimatıyla bu yıl başladığımız Yerel Tohum projesinde, ürünlerimiz olgunlaştı ve ürün almaya başladık. Domates, biber, hıyar, kabak, fasulye, patlıcan, kavun, karpuz, bamya, lahana, pırasa ve mısır tohumlarımızı alıyoruz. Ayrıca; ata tohumu olarak yetiştirdiğimiz mısır hasat edildi. Kurutma işlemini tamamlayıp depolayacağız

ZONGULDAK'ın Karadeniz Ereğli ilçe Belediyesi'nin sağlıklı tarımı desteklemek, yerel tohumu korumak, çoğaltmak, halka dağıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarına başladığı Ata Tohumu projesinde çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında Sarıkokmaz Mahallesi’ndeki belediyeye ait çiçek serası Delihkakkı’daki tesislere taşınıyor. Yapılan açıklamada, bir yandan ata tohumu üretimini daha geniş alanlara taşırken, diğer taraftan da çiçek üretimini artırmanın hedeflendiği belirtildi. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Delihakkı’da bulunan arsalarını tarımsal üretime açarak başlattığı yerli tohum projesi ilk ürünleri vermeye başlarken, Sarıkokmaz Mahallesi’ndeki çiçek serası da Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla bu bölgeye taşındığı ifade edildi.

 

ATA TOHUMUNDA DEPOLAMA AŞAMASINA GEÇİLDİ Projede görev alan Ziraat Mühendisi Sertaç Yılmaz çalışmalarla ilgili gelinen aşama hakkında şu bilgileri verdi: "Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ın talimatıyla bu yıl başladığımız Yerel Tohum projesinde, ürünlerimiz olgunlaştı ve ürün almaya başladık. Domates, biber, hıyar, kabak, fasulye, patlıcan, kavun, karpuz, bamya, lahana, pırasa ve mısır tohumlarımızı alıyoruz. Ayrıca; ata tohumu olarak yetiştirdiğimiz mısır hasat edildi. Kurutma işlemini tamamlayıp depolayacağız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi