Karadeniz'in aşılı fide üretimine başlandı

Karadeniz 02.09.2019 - 16:41, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1997+ kez okundu.
 

Karadeniz'in aşılı fide üretimine başlandı

SAMSUN'un Bafra ilçesinde 288 bin metrekare alanda kurulan Karadeniz Bölgesi’nin ilk aşılı fide üretimi yapacak Japon ortaklı tesis, hizmete açıldı.  Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde 288 bin metrekare alanda kurulan Tat Tohumculuk A.Ş.’nin bir dönem ortağı konumunda bulunan ve ardından tüm hisseleri alarak Türkiye’de ticaret alanında faaliyetlere başlayan Japon firması Kagome Co.Ltd. bünyesinde United Genetıcs Fide A.Ş. Bafra’da faaliyetlerine başladı. Faaliyete başlayan tesis için resmi açılış töreni düzenlendi. Törene; Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Samsun Valisi Osman Kaymak,  Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra TSO Başkanı Göksel Başer, Bafra Osb Başkanı Recai Akçer, Kagome İcra Kurulu Üyesi Norito Ebata, United Genetics Türkey Yönetim Kurulu Başkanı Temel Emre, Yönetim Kurulu Üyesi Takehiko Inoue ve CEO Hayati Bat’ın yanı sıra iş ortakları, çalışanlar ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesiyşe bölgede tek olma özelliğini barındıran tesiste aşılı fide üretimine başlandı. Programda konuşan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima,  “Türkiye’ deki görevime başlamamın üzerinden 2 yıl geçti. Burada görev yapmaktan oldukça mutluyum. Türkiye’de yaklaşık 31 şehri ziyaret etme fırsatım oldu. Gittiğim her yerde sıcak şekilde karşılanmanın mutluluğunu duyuyorum.   Bu yılın İstiklal Savaşının 100 yıl dönümü olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Ve bu yılda Samsun’u ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum.Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve büyük fide üretimi tesisinin Samsun’da yapılacağını duydum. Samsun ve Türkiye’nin tarım alanlarında bir adım daha ileri gitmesini umuyorum. Japonya’nın önde gelen şirketlerinden olan Kagome Co.Ltd.’nin Karadeniz Bölgesinde ilk yatırımı oldu. Bu gibi yerlerin daha da artarak ülkü ve Dünya ekonomisine katkıda bulunmasını umuyoruz” dedi. Samsun Valisi Osman Kaymak da, tesisin açılmasından dolayı büyük mutluluk duyuyduğunu kaydederek, "Bahsedildiği gibi Samsun’da Bafra ve Çarşamba ovaları Türkiye’nin önemli gıda depolarıdır. İlimizde önemli ürünlerden fındık, çeltik sebzeler ve tütün üretilmekte. Bu ürünlerin hepsinde de Türkiye’de Samsun rekorlar kırmakta. Bu topraklarda üretim yapacak çok alanlarımız var. İnşallah United Genetics firması ile ortak çalışarak üretim ihtiyacımızı karşılayacağız. Tabi ki bu ürünler devam ederken insan sağlığı açısından genetiği bozulmadan üretilmesini de önemsiyoruz.  Ayrıca bölgedeki Sera OSB’mizde yakında faaliyete de geçecek inşallah daha çok bu tür firmaların burada üretim yapmasını bekliyoruz diye konuştu

SAMSUN'un Bafra ilçesinde 288 bin metrekare alanda kurulan Karadeniz Bölgesi’nin ilk aşılı fide üretimi yapacak Japon ortaklı tesis, hizmete açıldı.  Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde 288 bin metrekare alanda kurulan Tat Tohumculuk A.Ş.’nin bir dönem ortağı konumunda bulunan ve ardından tüm hisseleri alarak Türkiye’de ticaret alanında faaliyetlere başlayan Japon firması Kagome Co.Ltd. bünyesinde United Genetıcs Fide A.Ş. Bafra’da faaliyetlerine başladı. Faaliyete başlayan tesis için resmi açılış töreni düzenlendi. Törene; Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Samsun Valisi Osman Kaymak,  Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra TSO Başkanı Göksel Başer, Bafra Osb Başkanı Recai Akçer, Kagome İcra Kurulu Üyesi Norito Ebata, United Genetics Türkey Yönetim Kurulu Başkanı Temel Emre, Yönetim Kurulu Üyesi Takehiko Inoue ve CEO Hayati Bat’ın yanı sıra iş ortakları, çalışanlar ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesiyşe bölgede tek olma özelliğini barındıran tesiste aşılı fide üretimine başlandı. Programda konuşan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima,  “Türkiye’ deki görevime başlamamın üzerinden 2 yıl geçti. Burada görev yapmaktan oldukça mutluyum. Türkiye’de yaklaşık 31 şehri ziyaret etme fırsatım oldu. Gittiğim her yerde sıcak şekilde karşılanmanın mutluluğunu duyuyorum.

 

Bu yılın İstiklal Savaşının 100 yıl dönümü olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Ve bu yılda Samsun’u ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum.Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve büyük fide üretimi tesisinin Samsun’da yapılacağını duydum. Samsun ve Türkiye’nin tarım alanlarında bir adım daha ileri gitmesini umuyorum. Japonya’nın önde gelen şirketlerinden olan Kagome Co.Ltd.’nin Karadeniz Bölgesinde ilk yatırımı oldu. Bu gibi yerlerin daha da artarak ülkü ve Dünya ekonomisine katkıda bulunmasını umuyoruz” dedi. Samsun Valisi Osman Kaymak da, tesisin açılmasından dolayı büyük mutluluk duyuyduğunu kaydederek, "Bahsedildiği gibi Samsun’da Bafra ve Çarşamba ovaları Türkiye’nin önemli gıda depolarıdır. İlimizde önemli ürünlerden fındık, çeltik sebzeler ve tütün üretilmekte. Bu ürünlerin hepsinde de Türkiye’de Samsun rekorlar kırmakta. Bu topraklarda üretim yapacak çok alanlarımız var. İnşallah United Genetics firması ile ortak çalışarak üretim ihtiyacımızı karşılayacağız. Tabi ki bu ürünler devam ederken insan sağlığı açısından genetiği bozulmadan üretilmesini de önemsiyoruz.  Ayrıca bölgedeki Sera OSB’mizde yakında faaliyete de geçecek inşallah daha çok bu tür firmaların burada üretim yapmasını bekliyoruz diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi