Karadenizli sanatçı ‘Nazar’ın hikayesini anlattı

Kültür 26.09.2019 - 11:40, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2734+ kez okundu.
 

Karadenizli sanatçı ‘Nazar’ın hikayesini anlattı

'NAZAR' şarkısı ile büyük bir çıkış yakalayan Karadenizli sanatçı, besteci ve söz yazarı Zeki Uçkan, şarkının çıkış öyküsünü ve yeni projelerini anlattı. 2006 yılında 'Bana Vız Gelir' albümü ile müzik hayatına başlayan Karadeniz'in sevilen sesi Zeki Uçkan son olarak çıkardığı sözü ve müziği kendisine ait olan 'Nazar' şarkısı ile büyük bir beğeni kazandı.   'Nazar' şarkısının kısa sürede insanların diline düşmesi nedeniyle mutluluk duyduğunu belirten Uçkan, "Yeni şarkım 'Nazar' kısa sürede çok beğenildi. Tepkiler çok güzel ve gurur verici. İnşallah daha fazla dinleyiciye de ulaşır. Bu şarkıda gerek aranje gerekse görsel olarak çok kaliteli bir ekiple çalıştık. En güzelini yapmak adına hiçbir şeyden kaçınmadık. Bu nedenle emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim" dedi. ‘   ASLA BİR AYRIMCILIK SÖZ KONUSU OLAMAZ’   'Nazar' şarkısının çıkış öyküsünü anlatan Uçkan şu ifadelere yer verdi;  "Bu eserimde sevdayı ve sevdalığı anlattım. Karadeniz şarkıları genellikle yayla, dere, yağmur gibi konulardan çıkıyor. Şarkı sözlerinde Ardeşen ve Pazar ilçe isimleri geçiyor. Neden sadece Ardeşen ve Pazar isimleri geçiyor diye şikayetler aldım. Bu konuya açıklık getirmek isterim. Ben Rizeliyim, Karadenizliyim Türk'üm ve Müslüman’ım. Bundan da onur duyuyorum. Memleketimi, Karadeniz'i ve Rize'nin her yerini çok seviyorum. Asla bir ayrımcılık söz konusu olamaz. Sadece şarkının akışı ve hikayesi orada geçtiği için 'Ardeşen, Pazar' dedik. Başka hiç bir sebebi yok. Müzik duygulara, durumlara ve ortama göre değişiklik gösterebiliyor. Herkes doğal olarak bu yönde çalışmalarını yapıyor. İyi yapanlar da var iyi niyetle iyi şeyler yapmak isteyenler de var. Kısaca iyiler de kötüler de hep var, her işte olduğu gibi. İnşallah bir dahaki bestelerimde diğer ilçeleri ve bütün şehirlerimizin ismini de bestelerime taşıyacağım"   ‘MÜZİK YAPANLARIN İYİYE GİTTİĞİNİ SÖYLEYEMEM’   Karadeniz müziği hakkında açıklamalar yapan Uçkan, "Müzik iyiye gidiyor da müzik yapanların iyiye gittiğini söyleyemem. Ben her zaman 'Hiçbir meslek kişiliğin önüne geçmemelidir' derim. En güzeli dostluk, kardeşlik ve sevgidir. Bunlar varsa her şey iyiye gider. Ama ürettiklerimizin karşılığını çoğu zaman alamıyoruz. Yapılan eserler bir anda parlıyor bir anda sönüyor. Çok üretim yok aslında fakat üretilen eserlerde karşılığını bulamıyor. Albüm satışı yok. Artık yaptığımız eselere herkes kolaylıkla ücretsiz ulaşıyor. Bu yüzden müzik işiyle uğraşanlar çok iyiye gitmiyor diyebilirim" dedi.   ‘YENİ ŞARKILAR ÇIKARMAYA DEVAM EDECEĞİZ’   Uçkan, müzikteki hedeflerin hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade ederek, "Bestelerimi paylaştığım sanatçı dostlarım, arkadaşlarım, büyüklerim ve değerli yorumcular var. Bunun içinde Hülya Polat, Ayhan Alptekin, Resul Dindar, Yasemin Yıldız, Gülay Korkmaz henüz daha şarkıları çıkmamış başka arkadaşlarımızda var bunların içinde. Cüneyt Civelek adlı kardeşimin albümü üzerine çalışıyoruz. Yeni şarkılar çıkarmaya, besteler yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

'NAZAR' şarkısı ile büyük bir çıkış yakalayan Karadenizli sanatçı, besteci ve söz yazarı Zeki Uçkan, şarkının çıkış öyküsünü ve yeni projelerini anlattı. 2006 yılında 'Bana Vız Gelir' albümü ile müzik hayatına başlayan Karadeniz'in sevilen sesi Zeki Uçkan son olarak çıkardığı sözü ve müziği kendisine ait olan 'Nazar' şarkısı ile büyük bir beğeni kazandı.

 

'Nazar' şarkısının kısa sürede insanların diline düşmesi nedeniyle mutluluk duyduğunu belirten Uçkan, "Yeni şarkım 'Nazar' kısa sürede çok beğenildi. Tepkiler çok güzel ve gurur verici. İnşallah daha fazla dinleyiciye de ulaşır. Bu şarkıda gerek aranje gerekse görsel olarak çok kaliteli bir ekiple çalıştık. En güzelini yapmak adına hiçbir şeyden kaçınmadık. Bu nedenle emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim" dedi. ‘

 

ASLA BİR AYRIMCILIK SÖZ KONUSU OLAMAZ’

 

'Nazar' şarkısının çıkış öyküsünü anlatan Uçkan şu ifadelere yer verdi;  "Bu eserimde sevdayı ve sevdalığı anlattım. Karadeniz şarkıları genellikle yayla, dere, yağmur gibi konulardan çıkıyor. Şarkı sözlerinde Ardeşen ve Pazar ilçe isimleri geçiyor. Neden sadece Ardeşen ve Pazar isimleri geçiyor diye şikayetler aldım. Bu konuya açıklık getirmek isterim. Ben Rizeliyim, Karadenizliyim Türk'üm ve Müslüman’ım. Bundan da onur duyuyorum. Memleketimi, Karadeniz'i ve Rize'nin her yerini çok seviyorum. Asla bir ayrımcılık söz konusu olamaz. Sadece şarkının akışı ve hikayesi orada geçtiği için 'Ardeşen, Pazar' dedik. Başka hiç bir sebebi yok. Müzik duygulara, durumlara ve ortama göre değişiklik gösterebiliyor. Herkes doğal olarak bu yönde çalışmalarını yapıyor. İyi yapanlar da var iyi niyetle iyi şeyler yapmak isteyenler de var. Kısaca iyiler de kötüler de hep var, her işte olduğu gibi. İnşallah bir dahaki bestelerimde diğer ilçeleri ve bütün şehirlerimizin ismini de bestelerime taşıyacağım"

 

‘MÜZİK YAPANLARIN İYİYE GİTTİĞİNİ SÖYLEYEMEM’

 

Karadeniz müziği hakkında açıklamalar yapan Uçkan, "Müzik iyiye gidiyor da müzik yapanların iyiye gittiğini söyleyemem. Ben her zaman 'Hiçbir meslek kişiliğin önüne geçmemelidir' derim. En güzeli dostluk, kardeşlik ve sevgidir. Bunlar varsa her şey iyiye gider. Ama ürettiklerimizin karşılığını çoğu zaman alamıyoruz. Yapılan eserler bir anda parlıyor bir anda sönüyor. Çok üretim yok aslında fakat üretilen eserlerde karşılığını bulamıyor. Albüm satışı yok. Artık yaptığımız eselere herkes kolaylıkla ücretsiz ulaşıyor. Bu yüzden müzik işiyle uğraşanlar çok iyiye gitmiyor diyebilirim" dedi.

 

‘YENİ ŞARKILAR ÇIKARMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

 

Uçkan, müzikteki hedeflerin hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade ederek, "Bestelerimi paylaştığım sanatçı dostlarım, arkadaşlarım, büyüklerim ve değerli yorumcular var. Bunun içinde Hülya Polat, Ayhan Alptekin, Resul Dindar, Yasemin Yıldız, Gülay Korkmaz henüz daha şarkıları çıkmamış başka arkadaşlarımızda var bunların içinde. Cüneyt Civelek adlı kardeşimin albümü üzerine çalışıyoruz. Yeni şarkılar çıkarmaya, besteler yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi