Lütfen Suyumuzu Koruyalım!

Sağlık 30.05.2019 - 11:23, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3466+ kez okundu.
 

Lütfen Suyumuzu Koruyalım!

Lütfen Suyumuzu Koruyalım!    Havaların ısınması ve yağmurlarda artmasıyla son günlerde ilimiz ve bölgemiz genelinde içme suyuyla buluşabilen hastalıklarda kısmi artışlar gözlenmektedir.      Müdürlüğümüzce mahalle mahalle köy köy yaptığımız denetim ve izlemlerde ne yazık ki özellikle su depolarımızın birçoğunun içlerinin fayans vb. olmadığı, havalandırma bacalarının bulunmadığı, depo kapaklarının açılmaması için betonlandığı tespit edilmiştir. Tüm bu durumların çok daha kötüsü uzun süre depolar temizlenmediğinden depo diplerinde ciddi miktarda çamur oluştuğu ve havasız kaldığından dolayı da kokuştuğu görülmüştür. Böylesi uygunsuz depoda bekleyen suyun ne kadar temiz olursa olsun kirlenmemesi mümkün değildir. Yine fare gibi kemirgen hayvanların kendileri veya son derece tehlikeli olan idrarları da bu tür korunaksız, bakımsız sularla temas edebilir. Dolayısıyla bu suyu kullanan vatandaşlarımızın hastalanmamasını beklemek ne yazık ki gerçekle bağdaşmayan iyimserlik olacaktır.     -Lüften su depolarımızı temizleyelim    Son derece önemli olan konuyla ilgili tüm mahalle ve köy depolarımızın içlerinin en azından iki ayda bir temizlenmesi vatandaşlarımıza yapacağımız en büyük görev ve hizmetlerin başında gelmektedir. Bu sebeple tüm kıymetli muhtarlarımızı mahalle ve köy halkı ile birlikte su depolarını temizlemeye davet ediyoruz. Muhtarlarımız talep ettiği taktirde de Merkez ve İlçelerimiz de bulunan Çevre Sağlığı Teknisyenlerimiz temizlik çalışmalarına katılıp teknik destek vereceklerdir. Unutulmamalıdır ki köyün, mahallenin suyunun temizliği yolunun asfalt ve betonunun durumundan çok daha önemlidir.    İlimizin büyük kısmına hitap eden Andon içme suyu şebekesi ise düzenli bir şekilde arıtılıp klorlandığından dolayı güvenilir, temiz içme suyudur. Vatandaşlarımız bu şebeke suyunu güvenle kullanabilirler. Müdürlüğümüzce sürekli kontrol analizleri yapılan bu su temiz olmasına rağmen yine de su kesintilerinden sonra ilk gelen suyun kullanılmaması için vatandaşlarımızı uyarıyoruz, çünkü şebekede olabilecek çatlaklar boru içi suyun boşalması durumunda negatif basınç oluşturarak boru dışındaki çevresel suyu boru içine çekilmesine sebep olacaktır. Yine site ve apartman depolarının kullanılması durumunda bunların da düzenli aralıklarla temizlenmesi gerekmekte olup bina sakinlerimizin özellikle yöneticilerini bu konuda uyarmaya ve teşvik etmeye davet ediyoruz.    -Suyumuza dikkat edelim    Su sağlığıyla ilgili yapılacak her türlü iyileştirme çalışmalarında İl Sağlık Müdürlüğü ilgili tüm personeli ve imkanları ile yönetici, muhtar ve vatandaşlarımızın yanında olacaktır. Sorumlu yönetici, muhtar ve vatandaşlarımızı bu konuda seferberliğe davet ediyoruz.    Mustafa TEPE Rize İl Sağlık Müdürü  

Lütfen Suyumuzu Koruyalım! 

 

Havaların ısınması ve yağmurlarda artmasıyla son günlerde ilimiz ve bölgemiz genelinde içme suyuyla buluşabilen hastalıklarda kısmi artışlar gözlenmektedir.   

 

Müdürlüğümüzce mahalle mahalle köy köy yaptığımız denetim ve izlemlerde ne yazık ki özellikle su depolarımızın birçoğunun içlerinin fayans vb. olmadığı, havalandırma bacalarının bulunmadığı, depo kapaklarının açılmaması için betonlandığı tespit edilmiştir. Tüm bu durumların çok daha kötüsü uzun süre depolar temizlenmediğinden depo diplerinde ciddi miktarda çamur oluştuğu ve havasız kaldığından dolayı da kokuştuğu görülmüştür. Böylesi uygunsuz depoda bekleyen suyun ne kadar temiz olursa olsun kirlenmemesi mümkün değildir. Yine fare gibi kemirgen hayvanların kendileri veya son derece tehlikeli olan idrarları da bu tür korunaksız, bakımsız sularla temas edebilir. Dolayısıyla bu suyu kullanan vatandaşlarımızın hastalanmamasını beklemek ne yazık ki gerçekle bağdaşmayan iyimserlik olacaktır.  

 

-Lüften su depolarımızı temizleyelim 

 

Son derece önemli olan konuyla ilgili tüm mahalle ve köy depolarımızın içlerinin en azından iki ayda bir temizlenmesi vatandaşlarımıza yapacağımız en büyük görev ve hizmetlerin başında gelmektedir. Bu sebeple tüm kıymetli muhtarlarımızı mahalle ve köy halkı ile birlikte su depolarını temizlemeye davet ediyoruz. Muhtarlarımız talep ettiği taktirde de Merkez ve İlçelerimiz de bulunan Çevre Sağlığı Teknisyenlerimiz temizlik çalışmalarına katılıp teknik destek vereceklerdir. Unutulmamalıdır ki köyün, mahallenin suyunun temizliği yolunun asfalt ve betonunun durumundan çok daha önemlidir. 

 

İlimizin büyük kısmına hitap eden Andon içme suyu şebekesi ise düzenli bir şekilde arıtılıp klorlandığından dolayı güvenilir, temiz içme suyudur. Vatandaşlarımız bu şebeke suyunu güvenle kullanabilirler. Müdürlüğümüzce sürekli kontrol analizleri yapılan bu su temiz olmasına rağmen yine de su kesintilerinden sonra ilk gelen suyun kullanılmaması için vatandaşlarımızı uyarıyoruz, çünkü şebekede olabilecek çatlaklar boru içi suyun boşalması durumunda negatif basınç oluşturarak boru dışındaki çevresel suyu boru içine çekilmesine sebep olacaktır. Yine site ve apartman depolarının kullanılması durumunda bunların da düzenli aralıklarla temizlenmesi gerekmekte olup bina sakinlerimizin özellikle yöneticilerini bu konuda uyarmaya ve teşvik etmeye davet ediyoruz. 

 

-Suyumuza dikkat edelim 

 

Su sağlığıyla ilgili yapılacak her türlü iyileştirme çalışmalarında İl Sağlık Müdürlüğü ilgili tüm personeli ve imkanları ile yönetici, muhtar ve vatandaşlarımızın yanında olacaktır. Sorumlu yönetici, muhtar ve vatandaşlarımızı bu konuda seferberliğe davet ediyoruz. 

 

Mustafa TEPE
Rize İl Sağlık Müdürü


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi