Maçın sonucuna dair karar 8.5 milyonluk hakem heyetine kaldı...

Siyaset 17.06.2019 - 14:17, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2714+ kez okundu.
 

Maçın sonucuna dair karar 8.5 milyonluk hakem heyetine kaldı...

DÜELLO VE SONRASI...    Aslında gerçek bir düello olmadı. Çünkü oturumun formatı buna müsait değildi... Sanki bir öğretmen öğrencilerinin bildiklerini sorguluyordu!?.    Her neyse...   Kısa değerlendirmem şöyle:    Bu düelloya Yıldırım’ın ihtiyacı vardı...  Çünkü kaybedeceği bir şey söz konusu idi ve bu gerçekleşirse alenen kendisi küme düşecek, camiası da büyük yara alacaktı...    İmamoğlunun ise kaybedeceği şeyi yoktu, aksine kazanacakları vardı...  Ve o gerçekleşirse süper lige çıkacak, artık bir başaltı pehlivanı değil genç ve ümit vaat eden yeni bir başpehlivan olarak yılların yenilmemiş şampiyonuna doğrudan rakip olacaktı...    Cazgır (moderatör) müsabakayı yeterince harlayamadı, güreşçiler de bu er meydanında seyirciyi şöyle okkalı parsayı hak edecek derecede coşturamadı....     Ne asortik bir şut, ne direkten dönen usta işi bir top, ne de eski pehlivanların çaprazı toplayıp yüklendiği gibi rakibini, bırakalım sırtüstü getirmeyi açık düşürmeleri bile göremedik!     Ortada top çevirmeler, artık milletin ezberlediği üç beş verkaç-vurkaç salvolar, sonra tehlikesiz bölgeye koşup kendini güvence altına alma ve orada adeta golü seyircinin atmasını beklemeler...   Birkaç elense, bir iki tırpan sonra da sözde göğüs çaprazları, itişmeler, kakışmalar hepsi o kadar!    Ben şahsen, maçı, teknik direktörlerin genellikle maça müdahale ettikleri dakika olan ikinci yarının onbeşinci dakikasına kadar izledim. Bir değişiklik olmayınca da artık izlemeye değer bulmadım. Doğrusu, “İşte derbi, işte şampiyon” diyecek bir ambiyans hiç oluşmadı bende!..    Sonuçta kaybedip küme düşme, kazanıp başpehlivanlığa yükselme durumları da gerçekleşmedi tabi.    Bence “sıfıra sıfır” biten bu maçın sonucuna dair karar 8.5 milyonluk hakem heyetinin mevcut bilgi, duygu ve inançlarına kaldı...  Yani dün akşamki profili düşük düello kanımca ortadaki seçmenin fikrini değiştirmeye yetmedi.    Çok güçlü ve çok öz derinliği olan bir aday gibi görünmese de eğer İmamoğlu kazanırsa süper lige yükselecek, İstemeden evlendirilen ağa evinin  mahçüp gelini misali arzusuz bir görüntü sergileyen Yıldırım kazanırsa, deyim yerinde ise sadece hamamın namusunu kurtarmış olacak!    Aksi durumlarda yani İmamoğlu ve Partisi kaybederse fazla bir şey kaybetmemiş olacak ama Yıldırım kaybederse hem kendisi hem de partisi (MHP dahil) çok şeyler kaybedecek ki kanımca bu bazı şeyler için de milad olacak.    İstanbul için, memleket için hayırlısı olsun...    Prof. Dr. Şaban ŞİMŞEK 

DÜELLO VE SONRASI... 

 

Aslında gerçek bir düello olmadı. Çünkü oturumun formatı buna müsait değildi... Sanki bir öğretmen öğrencilerinin bildiklerini sorguluyordu!?. 

 

Her neyse...  

Kısa değerlendirmem şöyle: 

 

Bu düelloya Yıldırım’ın ihtiyacı vardı...  Çünkü kaybedeceği bir şey söz konusu idi ve bu gerçekleşirse alenen kendisi küme düşecek, camiası da büyük yara alacaktı... 

 

İmamoğlunun ise kaybedeceği şeyi yoktu, aksine kazanacakları vardı...  Ve o gerçekleşirse süper lige çıkacak, artık bir başaltı pehlivanı değil genç ve ümit vaat eden yeni bir başpehlivan olarak yılların yenilmemiş şampiyonuna doğrudan rakip olacaktı... 

 

Cazgır (moderatör) müsabakayı yeterince harlayamadı, güreşçiler de bu er meydanında seyirciyi şöyle okkalı parsayı hak edecek derecede coşturamadı....  

 

Ne asortik bir şut, ne direkten dönen usta işi bir top, ne de eski pehlivanların çaprazı toplayıp yüklendiği gibi rakibini, bırakalım sırtüstü getirmeyi açık düşürmeleri bile göremedik!  

 

Ortada top çevirmeler, artık milletin ezberlediği üç beş verkaç-vurkaç salvolar, sonra tehlikesiz bölgeye koşup kendini güvence altına alma ve orada adeta golü seyircinin atmasını beklemeler...  

Birkaç elense, bir iki tırpan sonra da sözde göğüs çaprazları, itişmeler, kakışmalar hepsi o kadar! 

 

Ben şahsen, maçı, teknik direktörlerin genellikle maça müdahale ettikleri dakika olan ikinci yarının onbeşinci dakikasına kadar izledim. Bir değişiklik olmayınca da artık izlemeye değer bulmadım. Doğrusu, “İşte derbi, işte şampiyon” diyecek bir ambiyans hiç oluşmadı bende!.. 

 

Sonuçta kaybedip küme düşme, kazanıp başpehlivanlığa yükselme durumları da gerçekleşmedi tabi. 

 

Bence “sıfıra sıfır” biten bu maçın sonucuna dair karar 8.5 milyonluk hakem heyetinin mevcut bilgi, duygu ve inançlarına kaldı...  Yani dün akşamki profili düşük düello kanımca ortadaki seçmenin fikrini değiştirmeye yetmedi. 

 

Çok güçlü ve çok öz derinliği olan bir aday gibi görünmese de eğer İmamoğlu kazanırsa süper lige yükselecek, İstemeden evlendirilen ağa evinin  mahçüp gelini misali arzusuz bir görüntü sergileyen Yıldırım kazanırsa, deyim yerinde ise sadece hamamın namusunu kurtarmış olacak! 

 

Aksi durumlarda yani İmamoğlu ve Partisi kaybederse fazla bir şey kaybetmemiş olacak ama Yıldırım kaybederse hem kendisi hem de partisi (MHP dahil) çok şeyler kaybedecek ki kanımca bu bazı şeyler için de milad olacak. 

 

İstanbul için, memleket için hayırlısı olsun... 

 

Prof. Dr. Şaban ŞİMŞEK 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi