Modacı Cemil İpekçi, tel kırmayı anlattı

Kültür 17.06.2019 - 15:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2017+ kez okundu.
 

Modacı Cemil İpekçi, tel kırmayı anlattı

İNCİ Bankoğlu Eğitim Kültür Vakfı'nın organizasyonunda Bartın'a gelen ünlü modacı Cemil İpekçi, yöresel işleme 'tel kırma'yı Bartınlı kadınlara anlattı. İpekçi, Vakfın davetlisi olarak geldiği Bartın'da Amasra'yı ve kentin tarihi yerlerini gezdi. Cemil İpekçi daha sonra İnci Bankoğlu Eğitim Kültür Vakfı binasında tel kırma işiyle uğraşan kadınlarla bir araya geldi.   Burada yöresel işleme tel kırmanın tarihçesi hakkında bilgiler veren İpekçi, sanat eseri özelliği taşıyan tel kırmanın mutlaka geliştirilmesi gerektiğini söyledi. İpekçi ayrıca, Mardin ve Bodrum'da olduğu gibi Bartın'da da eğitim amaçlı moda kurslarının da açabileceğini belirtti. 

İNCİ Bankoğlu Eğitim Kültür Vakfı'nın organizasyonunda Bartın'a gelen ünlü modacı Cemil İpekçi, yöresel işleme 'tel kırma'yı Bartınlı kadınlara anlattı. İpekçi, Vakfın davetlisi olarak geldiği Bartın'da Amasra'yı ve kentin tarihi yerlerini gezdi. Cemil İpekçi daha sonra İnci Bankoğlu Eğitim Kültür Vakfı binasında tel kırma işiyle uğraşan kadınlarla bir araya geldi.

 

Burada yöresel işleme tel kırmanın tarihçesi hakkında bilgiler veren İpekçi, sanat eseri özelliği taşıyan tel kırmanın mutlaka geliştirilmesi gerektiğini söyledi. İpekçi ayrıca, Mardin ve Bodrum'da olduğu gibi Bartın'da da eğitim amaçlı moda kurslarının da açabileceğini belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi