Nazende Balta, Bisikletle Ödülü Kazandı

Rize 22.07.2019 - 12:29, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1541+ kez okundu.
 

Nazende Balta, Bisikletle Ödülü Kazandı

Sürücü Seyahat Karnesi Dolduran Nazende Balta, Bisikletle Ödülü Kazandı   ‘Dikkat Sizden Notlar Bizden’ projesi kapsamında, babası için ‘Sürücü Seyahat Karnesi’ dolduran Nazende Balta, bisikletle ödülü kazandı.   İçişleri Bakanlığınca, çocuklarımızda trafik bilinci ve kültürünün yerleştirilmesi, bu konudaki eğitim ve öğretimlerine katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” projesinin devamı olan “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesi kapsamında, babası Fikri Balta için ‘Sürücü Seyahat Karnesi’ dolduran Nazende Balta, Bakanlıkça bisiklet ile ödüllendirildi.   Çözüm Koleji 7. sınıf öğrencisi Nazende Balta’ya hediyesi Rize Valisi Kelam Çeber tarafından verildi.  Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen hediye takdimini esnasında Nazende Balta’nın annesi Zeynep ve babası Fikri Balta’nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Ümit Semerci, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve Nazende’nin öğretmeni Gülçin Akarsı’da hazır bulundu.   Vali Kemal Çeber, bisiklet takdimi esnasında yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığınca trafik güvenliği ve çocuklarda trafik bilincinin geliştirilmesini amaçlayan birçok projenin uygulanmakta olduğunu belirterek; “Sürücü Seyahat Karnesi de bu projelerden biri. Çocuklarımız bu karnelere,  araç kullanan anne ve babalarını trafikte uydukları ya da uymadıkları kurallar konusunda değerlendirme yaptılar ve notlar verdiler. Nazende kızımız da doldurduğu karne sonucu tüm Türkiye kapsamında yürütülen proje kapsamında bisiklet kazandı. Bu yönüyle kendisini tebrik ediyorum” dedi  Türkiye’de trafiğin en aza terör kadar risk içerdiğinin altını çizen Vali Çeber, “Her yıl trafikte yüzlerce, binlerce hayat kaybediyoruz. Bu yüzden trafik konusunda bilinçlenmemiz ve duyarlılığımızı arttırmamız lazım. Dünyanın en kaliteli yollarını yapsak, en modern sinyalizasyon sistemini kursak da trafik kurallarına uymadığımız sürece bu sorunu aşmamız mümkün değil. İşte bu yüzden bu projenin odağında çocuklarımız var ve sevindirici olan şu ki çok güzel geri dönüşler alıyoruz” şeklinde konuştu ve Nazende Bayta’ya hediye bisikletini takdim etti.   

Sürücü Seyahat Karnesi Dolduran Nazende Balta, Bisikletle Ödülü Kazandı  


‘Dikkat Sizden Notlar Bizden’ projesi kapsamında, babası için ‘Sürücü Seyahat Karnesi’ dolduran Nazende Balta, bisikletle ödülü kazandı.  


İçişleri Bakanlığınca, çocuklarımızda trafik bilinci ve kültürünün yerleştirilmesi, bu konudaki eğitim ve öğretimlerine katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” projesinin devamı olan “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesi kapsamında, babası Fikri Balta için ‘Sürücü Seyahat Karnesi’ dolduran Nazende Balta, Bakanlıkça bisiklet ile ödüllendirildi.  


Çözüm Koleji 7. sınıf öğrencisi Nazende Balta’ya hediyesi Rize Valisi Kelam Çeber tarafından verildi. 


Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen hediye takdimini esnasında Nazende Balta’nın annesi Zeynep ve babası Fikri Balta’nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Ümit Semerci, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve Nazende’nin öğretmeni Gülçin Akarsı’da hazır bulundu.  


Vali Kemal Çeber, bisiklet takdimi esnasında yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığınca trafik güvenliği ve çocuklarda trafik bilincinin geliştirilmesini amaçlayan birçok projenin uygulanmakta olduğunu belirterek; “Sürücü Seyahat Karnesi de bu projelerden biri. Çocuklarımız bu karnelere,  araç kullanan anne ve babalarını trafikte uydukları ya da uymadıkları kurallar konusunda değerlendirme yaptılar ve notlar verdiler. Nazende kızımız da doldurduğu karne sonucu tüm Türkiye kapsamında yürütülen proje kapsamında bisiklet kazandı. Bu yönüyle kendisini tebrik ediyorum” dedi 


Türkiye’de trafiğin en aza terör kadar risk içerdiğinin altını çizen Vali Çeber, “Her yıl trafikte yüzlerce, binlerce hayat kaybediyoruz. Bu yüzden trafik konusunda bilinçlenmemiz ve duyarlılığımızı arttırmamız lazım. Dünyanın en kaliteli yollarını yapsak, en modern sinyalizasyon sistemini kursak da trafik kurallarına uymadığımız sürece bu sorunu aşmamız mümkün değil. İşte bu yüzden bu projenin odağında çocuklarımız var ve sevindirici olan şu ki çok güzel geri dönüşler alıyoruz” şeklinde konuştu ve Nazende Bayta’ya hediye bisikletini takdim etti.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi