Niksar Devlet Hastanesinde 'KBRN' tatbikatı

Karadeniz 03.07.2019 - 13:57, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2541+ kez okundu.
 

Niksar Devlet Hastanesinde 'KBRN' tatbikatı

TOKAT’ın Niksar ilçesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) sızıntı tatbikatı yaptı. Niksar Devlet Hastanesinde gerçekleşen tatbikatta senaryo gereği kimyasal madde taşırken kaza yapan araç ve yaralılara müdahale edildi. Hastane bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta kazada kimyasal maddeye maruz kalan iki kişinin Niksar Devlet Hastanesine geldikleri bilgisi üzerine  turuncu kod verilerek gerekli önlemler alındı.   Hastaneye ulaşan kişilere belirlenen alanda dekontaminasyon uygulanarak kimyasal ölçüm yapılması için AFAD KBRN ekibi hastaneye çağrıldı. AFAD tarafından yapılan ölçüm sonrasında iki kazazede, temiz onayından sonra hastanede tedavi altına alındı. AFAD, polis, itfaiye ve hastane personellerinin katıldığı tatbikatların il genelinde devam edeceği belirtildi. 

TOKAT’ın Niksar ilçesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) sızıntı tatbikatı yaptı. Niksar Devlet Hastanesinde gerçekleşen tatbikatta senaryo gereği kimyasal madde taşırken kaza yapan araç ve yaralılara müdahale edildi. Hastane bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta kazada kimyasal maddeye maruz kalan iki kişinin Niksar Devlet Hastanesine geldikleri bilgisi üzerine  turuncu kod verilerek gerekli önlemler alındı.

 

Hastaneye ulaşan kişilere belirlenen alanda dekontaminasyon uygulanarak kimyasal ölçüm yapılması için AFAD KBRN ekibi hastaneye çağrıldı. AFAD tarafından yapılan ölçüm sonrasında iki kazazede, temiz onayından sonra hastanede tedavi altına alındı. AFAD, polis, itfaiye ve hastane personellerinin katıldığı tatbikatların il genelinde devam edeceği belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi