Niksar’ın gündem konuları masaya yatırıldı

Karadeniz 14.11.2019 - 11:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1699+ kez okundu.
 

Niksar’ın gündem konuları masaya yatırıldı

TOKAT Niksar ilçesinde Niksar Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda 2020 yılında yapılacak olan yatırımlar görüşüldü. Niksar Belediyesi Kent Park tesisinde düzenlenen istişare toplantısına Kaymakam lhami Doğan, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Belde Belediye Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile STK temsilcileri katıldı. Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Aybak moderatörlüğün de gerçekleşen toplantı yeni Hükümet ve Emniyet binasının yeri nere olmalı konusuyla başladı. Ayrıca toplantıda; Niksar Ayvaz İşletmesi’nin kiraya verilmesi, Sulugöl Göleti, yeni otogar, ceviz ve lavanta yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması,   Kaynar HES ve gündem dışı konular tartışmaya açıldı.  Toplantıda açılış konuşmasını  yapan Belediye Başkanı Özdilek Özcan yaptığı konuşmada, "Milletvekillerimizin, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu ziyaretinde arz ettikleri iki konu olan hükümet ve emniyet binaları konusunda gerekli sözü almışlardı. Bu binaların 2020 yatırım programına alınması İçin hızlı bir çalışma yürütmemiz gerekiyordu. Bizler de mevcut alanlarda yaptığımız çalışmaların en verimlisi olan otogar alanına Hükümet Konağı yapılmasını uygun bulduk. Buraya hazırlanacak güzel bir proje ile güzel bir meydan, altında otoparkı ile bir proje gerçekleştirilmesini hedefliyoruz" dedi.  Ayvaz Su İşletmesinin satmadıklarını, 25 yıllığına kiraya verdiklerini  ve bunun çarpıtıldığını belirten Başkan Özcan; "Geçtiğimiz günlerde Ayvaz İşletmesini 25 yıllığına kiralamak İçin meclisimizden karar aldık. Bu kararın ardından bazı kişiler bu kararla alakalı siyaset yapmaya başladılar. Suyu satacağımızı söyleyerek insanları yanılttılar. Tekrar söylüyorum. Ayvaz Su İşletmesini satmak adına bir çalışmamız yok. Böyle bir karar benim değil, meclisin vereceği bir karar. Bizler suyumuzun daha iyi yerlere gelmesi için yatırımın şart olduğunu savunuyoruz. Bunun içinde işletmeye 25 milyon lira yatırım gerekiyor. Bizim bu yatırımı yapma şansımız yok. Bizim 25 mahallemiz var. Bu mahallelerimizin sorunlarına yoğunlaşmak, asli görevlerimizi yerine getirmek istiyoruz. Birileri çıkıyor, geçmişte yaşananlar ne çabuk unutuldu diyor. Biz hiçbir şeyi unutmadık. Bu bağlamda bir sözleşme ve şartname hazırladık. Hazırladığımız bu sözleşmeyi tüm meclis üyelerimizle paylaştık. Ayvaz işletmemiz üzerinden yapılan siyaseti kabul etmiyorum. Bizler suyumuzun daha iyi yerlerde olması gayret gösteriyoruz" dedi.  

TOKAT Niksar ilçesinde Niksar Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda 2020 yılında yapılacak olan yatırımlar görüşüldü. Niksar Belediyesi Kent Park tesisinde düzenlenen istişare toplantısına Kaymakam lhami Doğan, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Belde Belediye Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile STK temsilcileri katıldı. Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Aybak moderatörlüğün de gerçekleşen toplantı yeni Hükümet ve Emniyet binasının yeri nere olmalı konusuyla başladı. Ayrıca toplantıda; Niksar Ayvaz İşletmesi’nin kiraya verilmesi, Sulugöl Göleti, yeni otogar, ceviz ve lavanta yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması,

 

Kaynar HES ve gündem dışı konular tartışmaya açıldı.  Toplantıda açılış konuşmasını  yapan Belediye Başkanı Özdilek Özcan yaptığı konuşmada, "Milletvekillerimizin, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu ziyaretinde arz ettikleri iki konu olan hükümet ve emniyet binaları konusunda gerekli sözü almışlardı. Bu binaların 2020 yatırım programına alınması İçin hızlı bir çalışma yürütmemiz gerekiyordu. Bizler de mevcut alanlarda yaptığımız çalışmaların en verimlisi olan otogar alanına Hükümet Konağı yapılmasını uygun bulduk. Buraya hazırlanacak güzel bir proje ile güzel bir meydan, altında otoparkı ile bir proje gerçekleştirilmesini hedefliyoruz" dedi.  Ayvaz Su İşletmesinin satmadıklarını, 25 yıllığına kiraya verdiklerini  ve bunun çarpıtıldığını belirten Başkan Özcan; "Geçtiğimiz günlerde Ayvaz İşletmesini 25 yıllığına kiralamak İçin meclisimizden karar aldık. Bu kararın ardından bazı kişiler bu kararla alakalı siyaset yapmaya başladılar. Suyu satacağımızı söyleyerek insanları yanılttılar. Tekrar söylüyorum. Ayvaz Su İşletmesini satmak adına bir çalışmamız yok. Böyle bir karar benim değil, meclisin vereceği bir karar. Bizler suyumuzun daha iyi yerlere gelmesi için yatırımın şart olduğunu savunuyoruz. Bunun içinde işletmeye 25 milyon lira yatırım gerekiyor. Bizim bu yatırımı yapma şansımız yok. Bizim 25 mahallemiz var. Bu mahallelerimizin sorunlarına yoğunlaşmak, asli görevlerimizi yerine getirmek istiyoruz. Birileri çıkıyor, geçmişte yaşananlar ne çabuk unutuldu diyor. Biz hiçbir şeyi unutmadık. Bu bağlamda bir sözleşme ve şartname hazırladık. Hazırladığımız bu sözleşmeyi tüm meclis üyelerimizle paylaştık. Ayvaz işletmemiz üzerinden yapılan siyaseti kabul etmiyorum. Bizler suyumuzun daha iyi yerlerde olması gayret gösteriyoruz" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi