O RİZE VE TÜRK FUTBOLUNUN EFSANE İSMİ

Spor 07.02.2020 - 15:34, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2028+ kez okundu.
 

O RİZE VE TÜRK FUTBOLUNUN EFSANE İSMİ

Türk Futbolunun ve Rizespor'un efsane ismi Şenol Birol Rize'de  yoğun bakımda. Uzun Yıllar Türk futboluna futbolcu ve teknik aam oalrak hizmet eden efsane isim  Rizeli spor adamı Şenol BİROL geçirdiği beyin kanaması sonucu  Rize  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı..    Oğlu Murat BİROL , babasının rahatsızlığı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  ; Babam Alzheimer   hastası , sürekli yanında bulunmama rağmen, 1 ay önce  evde düştü ,sürekli doktor kontrolünde tutuluyor. Yapılan tomografi çekiminde beyinde kan sızması olduğu belirlendi ve  ameliyat alınıp sızma  temizlendi  şu anda yoğum bakım ünitesinde cihaza bağlı bir durumda,  Tüm Rize halkından  ve sevenlerinden dua bekliyoruz dedi.   Biyografi   1937 yılında Rize’de doğan Şenol Birol, o dönemin en eğitimli futbolcularından biriydi. Edebiyat Fakültesi’ni bitiren Şenol, futbola Zonguldak Kilimlispor’da başladı. Daha sonra Rize Güneşspor ve Sarıyer’de forma giydi. 1958-59 sezonunda Sarıyer formasıyla attığı goller onu, ülkenin en çok konuşulan forvetlerinden biri haline getirdi. Başta Beşiktaş olmak üzere Galatasaray ve Fenerbahçe de genç golcüyü renklerine bağlamak için harekete geçti. Ancak Şenol’un tercihi Kara Kartal oldu. Forvetteki partneri Birol’la birlikte attığı goller yüzünden tribünlerde, “Şenol-Birol gol” tezaruhatı yapılmaya başlandı. İlk 3 sezonda 42 golü rakip ağlara bırakan Şenol’un Beşiktaş formasıyla en başarılı dönemi 1962-63 sezonuydu. Son haftaya kadar Galatasaray’la şampiyonluk için çekişen Beşiktaş, son maçında ikincilikte kalırken, Şenol sezonu 41 maçta 34 golle tamamladı. Bu sayı Şenol’a “bir sezonda en çok gol atan Beşiktaşlı” unvanını da kazandırıyordu. 1962-63 sezonu bitiminde Birol’la birlikte Beşiktaş’tan ayrılıp Fenerbahçe’ye giden Şenol Birol, futbola veda ettikten sonra çeşitli takımlarda teknik adamlık yaptı.  

Türk Futbolunun ve Rizespor'un efsane ismi Şenol Birol Rize'de  yoğun bakımda.


Uzun Yıllar Türk futboluna futbolcu ve teknik aam oalrak hizmet eden efsane isim  Rizeli spor adamı Şenol BİROL geçirdiği beyin kanaması sonucu  Rize  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.. 

 

Oğlu Murat BİROL , babasının rahatsızlığı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  ; Babam Alzheimer   hastası , sürekli yanında bulunmama rağmen, 1 ay önce  evde düştü ,sürekli doktor kontrolünde tutuluyor. Yapılan tomografi çekiminde beyinde kan sızması olduğu belirlendi ve  ameliyat alınıp sızma  temizlendi  şu anda yoğum bakım ünitesinde cihaza bağlı bir durumda,  Tüm Rize halkından  ve sevenlerinden dua bekliyoruz dedi.

 

Biyografi

 

1937 yılında Rize’de doğan Şenol Birol, o dönemin en eğitimli futbolcularından biriydi. Edebiyat Fakültesi’ni bitiren Şenol, futbola Zonguldak Kilimlispor’da başladı. Daha sonra Rize Güneşspor ve Sarıyer’de forma giydi. 1958-59 sezonunda Sarıyer formasıyla attığı goller onu, ülkenin en çok konuşulan forvetlerinden biri haline getirdi. Başta Beşiktaş olmak üzere Galatasaray ve Fenerbahçe de genç golcüyü renklerine bağlamak için harekete geçti. Ancak Şenol’un tercihi Kara Kartal oldu. Forvetteki partneri Birol’la birlikte attığı goller yüzünden tribünlerde, “Şenol-Birol gol” tezaruhatı yapılmaya başlandı. İlk 3 sezonda 42 golü rakip ağlara bırakan Şenol’un Beşiktaş formasıyla en başarılı dönemi 1962-63 sezonuydu. Son haftaya kadar Galatasaray’la şampiyonluk için çekişen Beşiktaş, son maçında ikincilikte kalırken, Şenol sezonu 41 maçta 34 golle tamamladı. Bu sayı Şenol’a “bir sezonda en çok gol atan Beşiktaşlı” unvanını da kazandırıyordu. 1962-63 sezonu bitiminde Birol’la birlikte Beşiktaş’tan ayrılıp Fenerbahçe’ye giden Şenol Birol, futbola veda ettikten sonra çeşitli takımlarda teknik adamlık yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi