Öğrencilerin 'yüz felci' mobil uygulama projesi ödül kazandı

Karadeniz 01.05.2019 - 15:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2069+ kez okundu.
 

Öğrencilerin 'yüz felci' mobil uygulama projesi ödül kazandı

KARABÜK Üniversitesi öğrencilerinin ‘FaCiPa’ adını verdikleri mobil uygulama projesi yüz felci hastalığına yakalanma riski olan bireylere ön teşhis koymayı hedeflerken, Bartın Üniversitesi’nin düzenlediği AR-GE Proje Pazarı’nda mansiyon ödülü aldı.   Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri Buse Yaren Tekin ve Arzu Yıldız, yüz felcini uzman yardımı almadan teşhis edebilen mobil uygulama geliştirdi. Buse Yaren Tekin’in daha önce aynı hastalığı geçirmesi üzerine ortayı çıkan ‘FaCiPa’ isimli projeyle öğrenciler, yüz felci hastalığına yakalanma riski olan bireylerin mobil cihazlarından uygulamayı yükleyerek belirli bir oranda ön teşhis koymalarını hedefliyor.   Mobil tabanlı bir uygulama olan ‘FaCiPa’, gerekli görüntü işleme teknikleri ile desteklenerek kişide yüz felci teşhisinde kullanılacak yöntemlerin kaşları kaldırmak, ıslık çaldırmak, dişleri göstererek gülümseme analiz edilmesini sağlıyor. Danışmanlığını KBÜ Bilgisayar Mühendisliği’nden öğretim üyesi Caner Özcan’ın yürüttüğü proje, Bartın Üniversitesi’nce 3’ncüsü düzenlenen AR-GE Proje Pazarı’nda mansiyon ödülü kazandı.

KARABÜK Üniversitesi öğrencilerinin ‘FaCiPa’ adını verdikleri mobil uygulama projesi yüz felci hastalığına yakalanma riski olan bireylere ön teşhis koymayı hedeflerken, Bartın Üniversitesi’nin düzenlediği AR-GE Proje Pazarı’nda mansiyon ödülü aldı.

 

Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri Buse Yaren Tekin ve Arzu Yıldız, yüz felcini uzman yardımı almadan teşhis edebilen mobil uygulama geliştirdi. Buse Yaren Tekin’in daha önce aynı hastalığı geçirmesi üzerine ortayı çıkan ‘FaCiPa’ isimli projeyle öğrenciler, yüz felci hastalığına yakalanma riski olan bireylerin mobil cihazlarından uygulamayı yükleyerek belirli bir oranda ön teşhis koymalarını hedefliyor.

 

Mobil tabanlı bir uygulama olan ‘FaCiPa’, gerekli görüntü işleme teknikleri ile desteklenerek kişide yüz felci teşhisinde kullanılacak yöntemlerin kaşları kaldırmak, ıslık çaldırmak, dişleri göstererek gülümseme analiz edilmesini sağlıyor. Danışmanlığını KBÜ Bilgisayar Mühendisliği’nden öğretim üyesi Caner Özcan’ın yürüttüğü proje, Bartın Üniversitesi’nce 3’ncüsü düzenlenen AR-GE Proje Pazarı’nda mansiyon ödülü kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi